reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Demolka super że już ok :D A jakie miałaś objawy.

Madzia trzymam mocno zaciśnięte kciuki

A ja wyrodna matka chłopcy wrócili ze szkoły i zamiast im obiad podać to normalnie zasnełam a oni cudowne dzieci poszli do pokoju i się sobą zajeli kochani są.
Moja córcia od wczoraj taka aktywna że nawet męża ręka jej nie uspokaja :D

Czesc babeczki.
Ja wczoraj wyszlam ze szpitala.Obudzilam sie z bolem brzucha i kregoslupa,brzuch twardnial i magnez nie pomagal.Porobili badania z Vivi ok...tylko znow mam wiecej lezec ,nie denerwowac sie i nie dzwigac,teraz wizyty w klinice co dwa tygodnie.Teraz mam wizyty 29.11, 30.11 i 1.12 i tego 1.12 mamy ustalac plan porodu z tego co mowila i od 20 grudnia powiedziala ze proponowalaby zebym miala to co potrzebne popakowane zeby nie bylo potem dodatkowych nerwow gdyby co.Nie wiem co to gdyby co mialo znaczyc i chyba wole nie wiedziec.

Demolka dobrze ze juz w porzadki.

Magda u mnie tez sprawdzali bo Vivi od dwoch dni jakby spokojniejsza

Madziu dobrze że jestes pod opieką lekarzy i nie ignorują wszystkich objawów tylko sprawdzają, czekam na informację.

Carola jaka sesja bo cos się z tematu wybiłam , ciążowa? dwaj jak chcesz jakieś foteczki:-)

Jadziu moja mała kilka dni przed była cały czas aktywna , z bardzo krótkimi przerwami jakby coś jej tam nie pasowało alee punktem kulminacyjnym był ból podbrzusza wieczorem, nospa nie pomagała, nie mogłam leżeć ani usiąść , miałam wrażenie że mam w podbrzuszu ranę. Myślalam że brzuch boli od jej baaardzo mocnych ruchów ale okazało się, że w ciągu 4 dni poleciała mi szyjka, nie miałam zadnych innych objawów ale w szpitalu ordynator ostrzegł ze jak się nie zatrzyma to sterydy, dzięki Bogu obeszło się a szyjka z 22 ma 28, nawet nie wiedziałam ze może sie z powrotem wydłużyc!

Aschle trzymaj się Słońce do stycznia już niedaleko! dobrze że sprawdzono wszystko, powiedzieli Ci od czego Twój brzuch tak zareagował? mnie ordynator przestrzegł że może twardniec i to normalne jeśli zmieniam pozycję i przechodzi bo jak stwierdzili po obmacaniu mojego brzucha " pani macica ma predyspozycje do stawiania się" hehe śmiesznie to zabrzmiało, ale rzeczywiście jak leżę na płasko to pod pępkiem nie widać brzucha ciążowego tylko niżej odstaje, tak jakby zaznaczona macica. uważaj na siebie!

Wiwcie co dziewczyny tak po tym pobycie uświadomiłam sobie że gdyby coś się zadziało to w szpitalu podejmują już na tym etapie ciąży szybkie decyzje, o leżeniu do końca albo sterydy i szybszy poród , więc obiecałam sobie że jak wyjdę to biorę się za zbiórkę odzieży od kumpel i kompletuje wyprawkę.

Aschle dobrze ze juz wszystko się uspokoiło kochana odpoczywaj jak najwięcej nie stresuj się .
Kurcze ja musze zapisać co lekarzowi mam powiedzieć bo znowu zapomnę a trochę się tych rzeczy nazbierało :--( i to same niepokojące

Kobietki zaciskamy nogi i do stycznia wszystkie musimy dotrzymac.
Nic nie powiedzieli tylko teraz bedzie czesto ktg i sprawdzanie czy nie ma niebezpiecznych skurczy i tyle.
Boli mnie strasznie kregoslup i miednica nie moge chodzic dluzej niz pol godziny.

Bozienko a co niepokojacego?

Aschle bóle w podbrzuszu coraz częstsze a zwłaszcza te dzisiejsze w nocy co pisałam niby się uspokoiło ale powiem mu o tym twardnienie brzucha mniejsza aktywność małego ( wiem ze ma mniej miejsca aczkolwiek wole powiedziec) bol krocza bol spojenia i twardnienie brzucha w jeden dzień jest spokój a na drugi są dość często i niech sprawdzi mi ten brzuch bo naprawdę wydaje mi się ze się obniżył .
Demolka mi przy skracającej się szyjce odrazu sterydy podali i później jak leżałam 2 raz w szpitalu z tym samym tak samo mi podali i dzięki Bogu mała oddychala sama i tylko przez dobę miała podawany tlen ale tylko do inkubatora bez maseczki bez cepapu gdyby nie to to pewnie było by dużo ciężej. Koło córy leżał chłopczyk który urodził się w 34 tygodniu i długo miał cepap.

Dziewczyny a czy ta skracajaca sie szyjka daje zawsze objawy czy moze skracac sie bezobjawowo?
Mnie dzis bardzo czesto kluje i jakis taki cykor mi sie wlacza :/
Bozienka to mnie tez tak krocze boli i kregoslup do tego stopnia ze czasem mi noge blokuje i mowili ze Vivi lezy glowa w dol i ze najprawdopodobniej uciska na nerw kulszowy dlatego tak.

Kurcze powiedz faktycznie wszystko lekarzowi i niech sprawdzi wszystko dokladnie

reklama
Aschle Alex tez leży główka w dół i np często jak chodzę to mam wrażenie jak bym miała się posikac zaraz pewnie dlatego ze uciska jakoś .
Aschle mi się zaczęło w tamtej ciąży od częstego twardnienia brzucha i klucia w szyjce ale często jest bezobjawowo teraz tez nieraz mnie kluje lekarzowi juz to zgłaszałam ale twierdził że to może być od blizny bo w marcu miałam zabieg na szyjce I szwy założone i dlatego może mnie boleć . Bada mnie na każdej wizycie dokładnie co prawda usg dowcionego nie robi ale magiczne paluszki wystarczą ;-)

Do góry