reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Kurde. Zaczynam się obawiać pójścia na L4 a po cichu się zastanawiałam czy iść za 2 tyg już. .. ehhh, chyba jeszcze popracuję

reklama
Nie to jest paranoja co się dzieje a taka jedna z drugą co kombinuja zatrudniają się i po miesiącu idą na l4 dostają odrazu kasę i maja wszystko w dupie nie mam już słów na ten zus.

dziewuszki juz karolek chyba sie obrocil bo nareszcie kopie!:-)

ja nie rozumiem z jakiej racji cofaja wam wyplate skoro macie l4 .mi wstrzymali 1 wyplat bo nie mialam wypelnionego oswiadczenia Z10 (oswiadczenie se nie pobieram zadnych zasilkow itp) i jak bylam w szpitalu to mi przesuneli wyplate bo placa mi tylko do dn porodu.

Kropek jak tam pupil?

Dziewczyny juz wszystko wiem... zadzwoniłam do medycyny gdzie odesłali moje zwolnienie.kobiety pełna konsternacja bo wróciło faktycznie dzisiaj to zwolnienie ale odziwo w 100% wypełnione a jie jak twierdzą panie w zusie bez podpunkt 12.... dzwonie wiec do centrali i pytam o co kaman ona mi mówi ze to tylko w konkretnym oddziale mowie jej żeby mi podała nr kontaktowy z osobą która się tym zajmuje ona ze nie.. Mówię że jestem na l4 I nie będę jechać 300 km do właściwego oddziału żeby najprawdopodobniej usłyszeć ze nic się nie da zrobić... to mnie łaskawie pani połączyła. A pani odpowiedzialna za to stwierdziła że owszem wypełnione jest ale nie czytelnie i ona się nie będzie domyślać od kiedy jest to zwolnienie...no myślałam że ja przez telefon rozszarpal mowie jej naprawdę aż tak nieczytelne to było? No tak i chyba jie wymaga pani ode mnie ze ja się będę do yslac jaka tu jest data.... pytam ja zatem kiedy będzie wypłata za to zwolnienie mówi mi ze maja 30 dni na wypłatę od daty dostarczenia czyli dostarczenia im ok. 9 listopada i dostane kasę ok. 10 grunia a gdzie zwolnienia w MIĘDZYCZASIE co były? ? No wie pani kolejne zwolnienia spłyną dopiero po tym poprawionym bo musi być zachowana kolejność.... będzie mikołaj na bogato bo do grudnia będą mi wisieć juz ok. 6 tys....tylko ciekawe za co będziemy żyć...

Żeby jeszcze wypłacili. Ja jestem po rozmowach i na L4 idę ok 15/20 grudnia. Miesiąc i tak sama sobie płacę, kolejny ZUS a potem poród więc luz.
Bozienka, Kropek gdybym mogła pomóc to dajcie znać.

reklama
Wypłacić muszą i to ich boli bo nie mają się do czego przyczepić to w takie denne zagrywki się bawią... ja od stycznia miałam mieszkać w krk w razie nagłego porodu żeby do szpitala zdażyć. Chciałam mieć gotowy pokój w grudniu żeby później na gotowe z dzieckiem przyjechać no to nie ruszymy z tematem żeby się całkiem nie wygłosić bo nie wiadomo ile to potrwa ... nie wyobrażam sobie gdyby mój mąż zarabiał najniższa krajowa bo nie powiem w banku ze przesuwam daty spłat kredytu hipotecznego za dom na 2 miesiące bo zus ma takie widzimisię...

Do góry