reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Mama a jak byś coś brała na mdłości ? Mąż wybral Alex i Viktoria zobaczymy czy zmieni ;-) tak o ta podusie do spania a potem podobno fajnie się karmi na niej :-) umnie tez się mdłości pojawiły od 2 dni je mam rano jak wstanę trzyma mnie do popołudnia i puszcza :-) . A co do cery to taka właściwe spryszczala ;-) miałam przy córce byłam tak ohydne ze nie mogłam patrzeć na siebie ;-) pryszcz na Pruszczu blada cera fuj teraz naszczęście jest wszystko git :-) jak narazie

A i pies się nie znalazł :-( niestety

reklama
Bozenka pytałam wczoraj czy coś mi pomoże przy tych mdłościach, powiedział że nie ma takiego specyfiku, trzeba czekać, bo "ponoć" mogę liczyć że wraz z końcem 1 trymestru zakończą się moje katorgi

Co do rogala... miałam przy dwójce dzieci i wierzcie mnie nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez rogala! Jest absolutnie genialnym wynalazkiem :) I do karmienia - bo ja nie umiałam karmić bez poduszki czy na leżąco.

Ja też lulałam maluszka na rogalu :) a teraz sobie tak go zawijam jak lezę na boku, pomiędzy nogi dla mnie to ulga w okresie ciąży :)
Przy rogalu trzeba zwrócić uwagę żeby poszewka była odpinana, trzeba to co jakiś czas przeprać. Ja nie kupiłam jakiegoś wybajerzonego, drogiego z "metką" miałam z sieciowego sklepu ale naprawdę polecam.

Witam Was. Dzisiaj przespalismy noc!! I synek pozwolil pospac do 8.20 :o czuje sie o niebo lepiej :D Dzisiaj chyba sie nad morze wybierzemy.

Ashlee szczesciary z nas! U mnie tez zadnego syfa, cera piekna i promienna, juz nawet podkladu nie nakladam jak ide do pracy czy wychodze gdzies (tak na codzien to sie nie maluje). Oby tak juz zostalo :D Ja tez bym chciala chlopakowi dac Liam ale maz sie nie zgadza :(
Caro wspolczuje boli :( pokaz efekt koncowy fryzjera
Szogi witaj, rozgosc sie :)
Mama 102 jak sie urlop udal? Gdzie byliscie? Piekne imiona :) mnie tez dalej mdli i obawiam sie zeby nie skonczylo sie jak w pierwszej ciazy, wymiotowalam i mdlilo mnie bardzo dlugo :(
Bozienko Alex piekne imie :)

Rogala też miałam przy córce do karmienia i polecam. A co do imion, to u nas jest mega problem. Ogólnie nie możemy się dogadać. Córka po porodzie była tydzień bezimienna :-D a teraz jeszcze ona doszła do negocjacji ha ha

gwiazdeczka88 my mieszkamy nad morzem wiec na urlop co roku uciekamy do lasu :) ale to nie był mój najlepszy urlop, starałam się bawić z dziećmi i być aktywna ale te mdłości żyć mi nie dały. Trudno mi to wytłumaczyć osobom postronnym i nawet mężowi że tak fatalnie się czuję że odbiera mi to moc i do tego nadmiar śliny, co też potęguję chęć wymiotowania.

mamana mi pomaga herbatka z imbiru - kroje świeży imbir na kawałeczki i zalewam wrzątkiem, przykrywam na 10 min i pije. Ja mam mdłości raczej popołudniowo-wieczorne, ten imbir ratuje mi życie

Gwiazdeczka moj tez sie nie zgadzal ale wywiazala sie klotnia i powiedzialam ze moze byc pewny ze ja nie odpuszcze hihi no to po dwoch dniach i tak stanelo na moim on chcial Semir ;)

reklama
kr0pek super te gadżety Ja to chyba na sesje się do Ciebie wybiorę :-D

Trzymam kciuki za wizyty

A ja wczoraj pisałam że dobrze śpię to dzisiaj na złość budziłam się chyba z 5 razy masakra a po 3 jak się obudziłam to zasnąć nie mogłam i wstałam dzisiaj z bólem głowy.

No i dzisiaj muszę po tą maść skoczyć do apteki chociaż nie wiem co to bo by się rozwinęło na tej wardze a tam czuje bolące miejsce jak na zimno ale się nie rozwija.
Z cerą mam trochę problem w koło ust pojawiają mi się bolące wypryski ale do przeżycia.

Do góry