reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

O makowca bym zjadła... ja sterroryzowałam męża, żeby mi arbuza kupił jak będzie wracał z pracy, najpierw podyskutował sobie ze mną, że on nie będzie noża po sklepie szukał, a jak mu powiedziałam, że jest już wszystko pokrojone tylko zważyć i że jest dziwak i poproszę sobie kogoś innego to mi wysłał sms'a , że arbuz już w domu ;-)

reklama
Cześć Dziewczyny!

Byłam wczoraj, ale nie pisałam bo wróciliśmy dopiero około 20:30 i zanim ogarnęłam siebie i dzieciaki to było już jutro :) A dziś od rana stos pracy i ciągle o czymś zapominam. I te mdłości ...

Zatem! Oficjalnie już mogę zakomunikować jestem w ciąży!
Byłam 22 czerwca i nie było widać nawet pęcherzyka! Wczoraj szlam z mieszanymi uczuciami ... a tu jak przekręcił monitor w moją stronę to kapcie mi spadły! Dzidzi jak malowana! Widać zarys postaci było, serducho! Szok! Że tak nadrobiło maleństwo! Wszystko gra, przepisał w razie czego duphaston gdybym zaczęłam plamić, i mam wykupić receptę dopiero gdyby pojawiło się plamienie. Mam skierowanie na badania wszelakie i badania prenatalne - jak ja przetrwam te prenatalne i oczekiwanie na wyniki to najstarsi Indianie nie wiedzą! Będzie kolejny stres ... Dzieciak ulokowany w samym centrum macicy, pięknie widoczne wszystko! Duże przeżycie było! :-):-):-)

Czytałyście że od lipca możemy bez skrępowania prosić o znieczulenie ? NFZ refunduje :-D

Meldujec sie. Nie wiem w jakim stanie ale sie melduje.

Mam zapalenie drog moczowych co dokladnie nie wiem. Dzwonili tylko od lekarza ze mam recepte. Dobrz ze zapytalam w aptece czy to moge brac. Lekarz zle leki mi przepisal. Konowal jeden. Zaraz mi w aptexe zamienili recepte. Ahhhh

w robocie ciezko. nic nie powiedzialam i raczej nie powiem jeszcze.
starszy w szkole. mlodszy baje oglada. a chlop cos kreci w garazu. a mnie tak sie chce spac...
dzis wymyslil ze poszuka gdzies lekarza prtwatnego. trzeba usg zroboc a nie czekac na panstwowe za 5 tyg. zeby zobacxuc czy wszystko ok. czesto mnie pobolewa brzuch. tak dziwnie. wiec chyba pojdziemy gdzies .

trzymajcie sie.

Landrynka a który masz tc ? Bierzesz nospę ?

----------------------------------------------
I dzwoniłam na to prenatalne się zarejestrować i zonk, uprzejma Pani mówi żeby podać parametry, podałam CRL i GA pani mówi że nie zgadza się z terminem ostatniej miesiączki, za małe dzidzi ... matko! a wczoraj ten mój nieco ekscentryczny lekarz nic nie mówił. I powiedziała pani z rejestracji, że mam przy kolejnej wizycie a idę z początkiem sierpnia zobaczyć co powie gin odnośnie parametrów dzidziola ... oszaleć można, jak nie urok to sraczka.
I co znowu, za małe ? Wprawdzie ten oszacował na podstawie wczorajszego USG 6 tc i 2 dni Czy nie może być po prostu normalnie! :/

mamana ja chyba w 10 tygodniu jestem wg dziwnych kalkulatorow.

nie biore nospy bo to nie skurcze miesni. zreszta teraz chyba zawczesnie na nospe. a ja nie lubie sie szprycowac nawet jesli to paracetamol. ide intetnet przeszperam moze gdzies znajde lekarza. a jak nie bede symulowac ze krwawilam niech mi usg zrobia.

reklama
Do góry