reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Carolajna parę dni temu pisałam o tym ze przez cały dzień nie mogłam znalesc juz miałam jechać na IP sprawdzić ale mały zaczął kopać i od tamtej pory można powiedzieć że regularnie się rusza ;-) i odpowiada na zaczepki ;-) Uspokoj się zjedz coś a słyszysz jak się rusza ?

reklama
Carolajna spokojnie ma mnóstwo miejsca jeszcze zjedz słodkie ;-) albo zimne i zobaczysz a jak byś się położyła na boku ?? Może kąpiel albo popukaj do brzuszka poruszaj troszkę nim i zobaczysz że się uda

Carolajna nie denerwuj się... ja się wprawdzie na tym detektorze nie znam, bo nie posiadam ale może to kwestia ułożenia malucha... Zmień pozycję, zjedz coś i spróbuj za jakiś czas. Ja miałam schizę z ruchami...bo jakis czas coś czułam a potem kompletna cisza... Teraz znowu czuję już mocniej ale tez nie zawsze... Staraj się uspokoić, ale jeśli czujesz że cos jest nie tak to jedź do szpitala sprawdzić

M@lino cudownie!!! Ja kciuków nie puszczam i czekam jutro na dobre wieści :-)

Carolajna ja od kilku dni czuję ruchy zupełnie inaczej. Gdyby nie poprzednie ciąże, to bym nawet nie wiedziała, że to moje Serdunio. Dziś znalazłam bardzo nisko o to tylko jak głowica była prawie bokiem. Wcześniej łapałam od razu. Spokojnie. Na pewno jest ok :tak:

Carolajna nie stresuj się :) ja też parę razy nie słyszałam przed ostatnią wizyta ale podchodzę do tego trochę z rezerwa jak się nie udaje to prubuje trochę później albo na drugi dzień a na wizycie było wszystko ok to napewno kwestia ułożenia dziecka:)

reklama
Melduję sie na chwilkę.

Carolajna nie schizuj, napewno wszystko ok. Może dzidzia sie ulożyła inaczej.Ja ostatnio tydzień nic nie czułam i teraz znowu czuję.

Malinka trzymam kciuki za szybkie wyjście!

Jadzka witam,po długiej przerwie :-) zdrówka dla synka!

Ja Magda również wizyta w srodę i już się doczekac nie mogę. Jutro przedszkole pierwszy dzień i nie moge się doczekać, bo młoda lubi tam chodzić a mi sil brakuje w ciągu dnia i ostatnio mam ochote leżeć sobie a młoda się nudzi - uczymy ją aby sama się zaczęła bawić w pokoju, bo zaraz drugie dziecko i musi byc samodzielna.

Dzisiaj po prysznicu wieczorem mąż wchodzi mi do łazienki i mówi: "O matko! Przestań tyle żreć :-D" - oczywiście z żartem to powiedzial i nie złośliwie. No to ja na wagę i co? z wagi startowej 49kg ważę 53,3kg. Ogólnie to wpieprzam śledzie na potęgę i zdziwię się jak to będzie dziewczynka :-)

dobranoc kobietki!

Do góry