reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Cześć dziewczyny :-)

U nas leje już kolejny dzień....w tej sytuacji chyba bym wolała rok szkolny, bo dzieci mnie chcą wykończyć :huh: Rano mnie naszło na szarlotkę, ale poszłam do kuchni, rzut oka na jedzenie i mi się odechciało....nie wiem co się ze mną dzieje :baffled:

Szogi mam nadzieję,że genetyk pomoże Ci podjąć decyzję co do tych Pappa. Na pewno spojrzy na to innym okiem, niż my tu wszystkie :-)

Betula
mi juz senność minęła. Nawet po ciężkiej nocy nie rozkłada mnie za bardzo w dzień. Niemniej jednak każdemu w ciąży potrzeba coś innego ;-)

Zuzanko wiesz co jeszcze jest ciekawe z tą wodą? Że słabo nawodniony organizm bardziej odczuwa skurcze HB, które powinny być wyczuwalne ok połowy ciąży, ale właśnie zdarza się,że są wcześniej. Ja jak mam dość wody, to parzę owocową herbatę (ale prawdziwa, nie aromatyzowaną) lub normalną ale bez teiny, dodaję lód i cytrynę i popijam cały dzień :-)

Lady lady z tymi terminami może byc jeszcze różnie, więc się nie stresuj kochana :-) Nikt Cię stąd absolutnie nie wygania ;-)

Mkvet
zaraz dopisze Cię do listy. U nas w Uk wizyty wyglądają zupełnie inaczej, a rodzimy zdrowe dzieci, także spokojnie :tak:

M@linko jak się cieszę,że masz dobre wieści, to nawet nie wiesz!!! :rofl2: Kochana, weź i Ty troszkę odpocznij. Ja wiem jak to jest, kiedy ma się dziecko, ale myśl też o tym drugim maluszku. Trzymaj się i czekam na dalsze dobre wieści. Buziaki dla Was obu :-)

Emka300 na zgagę ja mam od gina Zantac. Absolutnie bezpieczny w ciąży, a ulga niesamowita. Zapytaj u siebie ;-)

Margarita tej duchoty współczuję. Tak nienawidzę dusznej pogody, że nie zamienię się nawet na naszą paskudną deszczową :-p

Choco bardzo gratuluję udanej wizyty!!! Nie dumaj tyle nad tą płcią. W końcu się dowiesz :-) Powiedz kochana, co z terminem? Bo ciągle nie jesteś sprecyzowana w naszej tabelce ;-) I najlepsze życzenia z okazji rocznicy. Szczęścia, miłości i poczucia nieskończoności na kolejne lata
s035.gif

Bozienko ja przyznam szczerze,że na tych fotkach widzę brzuchy porównywalnych wielkości :happy: Troszkę tylko kształtem się różnią :-)

Carolajna
a Ty znowu jesz i jesz....Boże daj mi taki apetyt choć na jeden dzień :-D Serio piszę!

Kropek wcale nie tak dużo z nas zna płeć. Zerknij na listę ;-) Spokojnie i Ty się doczekasz :-) A z tymi smakami, to nic mi nie mów. Zacznę jeść i mam dośc po 2 kęsach :oo:

Demollka
w kości powiadasz :-D Hahahaha.....to dobre :-) Mam koleżankę, co idąc na poród nie wygląda zbytni na kobietę z końca ciąży. Może będziesz tez taką szczęściarą, bo ona kilka godzin po narodzinach dziecka wygląda jakby w ciąży nigdy nie była :happy:

Aschlle co u Ciebie? Nic z nami nie gadasz :huh:

Pozdrawiam każdą z osobna!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Magda kształtem się różnią i wielkościa tez chyba ze mi się tak wydaje bo tamten bardziej okrągły a ten bardziej szpiczasty ;-) ale w tamtej ciąży czułam się taka wielka a w tej dość tak w miarę ;-)
Współczuję ja mam też urwanie głowy z dzieciakami przyszłam do siostry żeby się unię wyszalaly a znowu zasypiam na stojąco ;-) a czemu choco ma sprecyzować termin ??
Lady lady ja też mam termin o 2 tygodnie wcześniej i wychodzi na 19 stycznia z usg ;-) i dziewczyny mnie nie wyrzuciły ;-)

Magda z uk dzis jakis kiepski dzien mam niedospana mimo ze spalam cala noc.
Do tego maz z psem do weterynarza pojechali bo wyczulam dzis u niego guzek pod skora duzy bo prawie wielkosci mojej piesci.Staram sie pocieszac ze to nic groznego bo go to nie boli,jest miekki i da sie nim poruszac.Wiec mam nadzieje ze to "tylko"jakis krwiak od jego szalenstw albo tluszczak bo podobno dosc czesto u tych psow to wystepuje ale mimo wszystko strach troche jest...ta wielkosc mnie przerazila troche :/ czekam na nich jak na szpilkach.

Bozienko mnie tez sue wydaje ze brzuszki podobne wielkoscia tylko ksztalt inny :tak: Ja swoim sie nie chwale bo maz jak zobaczyl to zapytal czy jestem pewna ze ciaza jest pojedyncza no i w staniku i leginsach robilam wiec trochu licho hihi

Choco gratulacje udanej wizyty :tak:

Ostatnia edycja:
Aschlee mój pies też miał dużego guza, wielkości pestki brzoskwini, to było coś rakowego, na szczęście nie złośliwe. Wycieli mu to i teraz jest już wszystko dobrze, mam nadzieję, że u Was też będzie wszystko dobrze :-)
To pochwal się tym brzusiem, chętnie zobaczymy :-)

Bozienko z tym samopoczuciem, to rozumiem. Ja z Marcelkiem czułam się lekko i jakoś tak "ładnie", a z Kayą od początku mi się wydawało,że wyglądam paskudnie :-) Teraz to mam w nosie te przeczucia i nie zastanawiam sie nad tym, ale fakt,że ciążowo to ja się nie czuję ani trochę :-p A Choco ma podany póki co tylko 02-2016 w tabelce i wydaje mi się,że fajnie jakby podała dokładniejszy termin ;-) No chyba,że się mylę :-)

Aschlle ojej....z pieskiem to też bym się zmartwiła :baffled: Będę trzymac kciuki,żeby nie było to nic poważnego. I poprawy samopoczucia Ci życzę :-)

Margarita super, że pada. Na pewno do razu ulga :-)

Margarita a w jakim wieku byl Twoj piesio wtedy? A to zrobie fotke moze w czwartek bo to w staniku jest to tak nie za bardzo ;)

Witam wszystkich :)
Magda rok szkolny za tydzień, ja też już czekam :) dzisiaj bylam z synem na próbie w szkole(robią przedstawienie powitalne dla klas pierwszych) i patrząc jak te dzieci pięknie recytowaly i śpiewały to aż lezka w oku się zakręciła, bo tak ten czas szybko leci :)

Powiem wam że w nocy obudził mnie bardzo silny ból szyjki promieniujacy pleców. Tak się wystraszylam.. no ale szybko przeszło i już nie wróciło.

M@lina najwaniejsze, że gorączka spadła i że córcia nabrała sił. Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki :)

Choco, Kropek ja niby znam plec no ale wiecie jak to jest nie na 100% ocena była po wyrostku plciowym, szedł calkem równolegle (chłopcy mają bardziej do góry) no i rzut od dołu nie pokazał chorągiewki :) no ale wiadomo na kolejnych usg będzie bardziej wiarygodne.

Bozienka no faktycznie w poprzedniej ciąży miałaś większy brzuszek ;)

reklama
Do góry