reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Carolajna pewnie ze jeszcze ma duzo czasu...zaczne sie martwic jak do 25tc sie nie podniesie na razie mysle pozytywnie,a przynajmniej sie staram.Ciesze sie ze to odwodnienie powoli odpuszcza bo szczerze powiem ze jak zobaczylam wczoraj to plamienie i kolor moczu wrecz bylam troszke spanikowana.Szczerze myslalam ze uslysze ze infekcja albo co...no coz.Wazne ze jest dobrze z Maluszkiem.27 wizyta wiec z moim pogadam troche wiecej i zobaczymy co z tym krwiakiem ale modle sie zeby juz sobie zniknal.

Ajjjj ale smaka na golabki robisz.Dosc dawno juz nie jadlam.Tak samo zurek i barszczyk czerwony.Na sama mysl slinotoku dostaje ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja znowu dzis jak zawsze spacery nocne do wc i jak wczoraj pobudka ok 5 ej i juz nie mogłam spac, pograłam na telefonie. Dzis u mnie zimno, brrr.. włączyłam ogrzewanie na godzinkę.
A u was upały i większość chora, ale tak jest, jak gorąco to pijemy napoje zimne i gardło moment gotowe.

Na zatoki stosowałam płukanie przez nos zatok, coś jak sól fizjologiczna ale to było oryginalne lekarstwo na receptę,ponad rok zanim to zwalczyłam. Inne leki nie pomagały.

Kurcze gołąbki, mniaaaaam ale mam smaka też, ale za to mam barszczyk , 2 gi raz zrobiłam, chociaż był niedawno, bo mi strasznie smakuje :)

Dziewczyny kurujcie się i trzymam kciuki,ze wszystko będzie dobrze, doczekacie porodu na spokojnie w domkach :thumbup:

Ja już zaczynam fiksować, bo tak dawno było usg, dzis mam ból głowy znowu,ale oprócz tego żadnych mdłosci i innych objawów, jakoś nie czuję się jak w ciązy dzis. Kurcze mogłoby juz to urządzonko przyjść do słuchania serducha dzidzi..

:confused:

Aschlee dokładnie zamaartwianie się i negatywne myślenie nic nie pomoże tylko może zaszkodzić. Ja też pije niegazowana choć ciężko się przestawić, no ale musimy się przyzwyczaić bo jak będziemy karmić piersią to tylko tako niegazowane :)
Emka ja mam tak samo w nocy co 2 godz wstaje siku a od 6 jakoś nie mogę spać
Trzeba w dzień nadrobić drzemka :)

Kati29 Na początku tak mnie w dzień rozkładało ( do ok 12 tyg) ze musiałam z godzinke pospac, ale teraz juz nie.

Aschlee Mnie tez nie smakuje woda ,ale zeby nie pic gazowanej, dolewam do zwykłej mineralnej troszkę wody z magnezem (niewiele a juz fajny smak, smakuje tak jak gazowana, a brzuch nie napompowany niepotrzebnie)
:sly:

Carola to miałas obiadek z głowy i nam smaka robisz:) a ja miałam łazanki mamusi:-)

Z tą wodą niegazowaną to u mnie nie przejdzie staram się lekko gazowaną ale kilka razy otwarta i nie mam mowy o jej piciu a potem tak jak piszecie cieżko bolą jelita i wszystkie inne wnętrzności które mam wrażenie że przesunęły mi się koło pępka hehe

Emka ja też już prawie nie mam żadnych ciażowych dolegliwości i gin śmiał się że zamiast się cieszyć to się martwię. Jak usłyszysz albo zobaczysz maleństwo fikające to Cię uspokoi:)

A unas zagrzmialo słoneczko się schowalo i tyle..... ja pije nie gazowane smakowe :-) inne nie ma opcji a gazowane jak lubialam kiedyś teraz bleeeeeee są. Mnie coś piersi przestają boleć niby fajnie no ale same wiecie :-) maleństwo się rusza i czuje coraz wyżej to najważniejsze. Mąż jak dzisiaj słuchał rano to mu uciekał :-) i się tak bawili :-)

reklama
Do góry