reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Witam się i ja. Widze że szalejecie z detektorami

Lucy witam
Madison mój mąż też mnie goni żeby nie kupować ale ja czekam aż będe wiedzieć dla kogo bo z tymi uniwersalnymi troche problem

reklama
Czesc brzuchatki ☺ Zastanawiałam się nad kupnem tego detektora, ale sobie odpuściłam. Pewnie nie umiałabym poszukać i tylko denerwowałabym się.

Z ubranek jeszcze nic nie kupiłam. Jak dla mnie chyba troszkę za szybko. Oglądałam już różne rzeczy ale z zakupami się wstrzymałam.

Ja tez jeszcze nic nie kupilam. Czekam na polowkowe i plec. Corka miala cala wyprawke neutralna, bo do konca nie chciala nam sie pokazac. Teraz licze, ze bardziej poszaleje, bo to zadna frajda kupowac takie uniwersalne ciuszki.

Lucy witaj

Milego dnia Dziewczyny!

Hej dziewczyny.... Ale Wy produkujecie... Doczytać się nie da, a zapamiętać to już w ogóle.

Magda, Bozienka, Choco- jak dzisiaj samopoczucie?

Jadźka - ja też wczoraj przygotowywałam zdjęcia do wywołania, ale nie dla nas tylko dla dziadków. W zeszłym roku dostali po albumie z wnuczkami i w końcu trzeba go uzupełnić :-)

Aschlee - mnie brzuch pobolewa. Szczególnie jak chwilę ponoszę dziecia albo coś w tym stylu. A po kichnieciu to czasem się wyprostować nie mogę. Nawet pytałam lekarza, czy jest czego się obawiać, bo poprzednim razem bolała mnie tylko blizna (a teraz przynajmniej tutaj nic) ... Ale zalecił tylko magnez. A przejmować mam się dopiero jakby było naprawdę ciężko lub gdyby pojawiło się krwawienie.

LucyLu - witaj :-)

Co do płci to na ostatniej wizycie mój doktorek powiedział, że stawia na dziewczynkę, ale na razie to tak 70%. Do tej pory się jednak nie mylił. W sumie wszystko mi jedno, bo tak na prawdę niczego kupować nie potrzebuje ani dla chłopca ani dla dziewczynki. Ale wiedziałabym jak się zwracać do brzucha ;-) no i moja O. ciągle mówi o siostrzyczce.

Carolajna - ja w poprzedniej ciąży też miałam upoważnienie na męża i małe zlecenie na niego i mogłam "spokojnie" odpoczywać na chorobowym.

U mnie dziś prasowanie i sprzątanie na tapecie. Ciekawe na ile mi starczy energii ;-)

Hej, ja w koncu czuje sie lepiej, jak narazie zadnych skokow cisnienia wiec jest dobrze i oby tak zostalo. Nawet dom posprzatalam. Teraz czekam az synek sie obudzi i pojedziemy na kulki przed praca, od rana leje wiec nie chce zeby znow siedzial w domu caly dzien.

Jadzka ja mojego detekrota jeszcze nie wyciaglam, boje sie, ze nie znajde maluszka bo jest w koncu malusi i bed swirowac. Poczekam jeszcze jakis miesiac i wtedy bede sie tym bawic.
Anit w pierwszej ciazy po drugim usg (w Anglii sa tylko dwa) jak poznalismy plec od razu pojechalismy na zakupki :) teraz tez czekam zeby poznac plec, po chlopaku mam duzo ciuchow wiec nic nie bede kupowac :)
Szogi mnie pani Radiolog przekrecala z boku na bok musialam zmieniac pozycje co chwile bo maly nie chcial pokazac co ma miedzy nogami, w koncu sie udalo po jakis 20 minutach :D a tez znam przypadki gdzie powiedzieli ze bedzie chlopczyk a wszyla dziewczynka i na odwrot :)
Bozienko my tez mielismy spokojna noc, takie spanie ciagiem naprawde duzo daje, od razu sie czlowiek lepiej czuje. Aczkolwiek czasem sie martwie jak sobie dam rade z dwojka.. Alex w lutym bedzie mial dopiero 21 miesiecy i tez wymaga duzo uwagi a taki noworodek to wiadomo, wieczne pobudki, karmienie..

Witam i ja :-)

U mnie ból głowy odpuścił,ale za.to pojawił się ból gardła. Mam nadzieję,że nic się z tego nie rozwinie.

Bozienko, Gwiazdeczko super, że czujecie się lepiej. :happy:

Szogi czyli poznałaś płeć przy porodzie? A przeczucia jakieś były? Sprawdziły się? :-)

Madisoni mi akurat w H&M udało się sporo kupić dla maluszka w unisexie ale to zależy od sklepu. W jednym mam wybór,w innym jednostkowe sztuki ;-)

Zuzanko dziękuję, że pytasz. Lepiej z głową i to mnie bardzo cieszy. Z gardłem mogę robić torty,a z bólem głowy ciężko :sorry: Uważaj z tym sprzątaniem ;-)

Miłego dnia kochane :-)

Dzisiaj prawie zero spania, ciągłe spacery do wc, az psisko zaczęło łazić, więc przed 6 ta raną musiałam wypuścić, pograłam w gry na telefonie z jednym okiem zamkniętym, a potem kimnęłam az do teraz, prawie 11 ej, bo wyłączyłam budzik w amoku..
Nie dzwonię do szpitala o płeć, bo nie mam bezpośredniego telefonu do lekarki, musiałabym się tłumaczyć co chwilę po co dzwonie,az goupio, bo babki dzwonią z waznymi rzeczami, poczekam :(

reklama
Do góry