reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Szmokus - mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Cierpliwości w oczekiwaniu Ci życzę.

Beemik - w sumie ja detektor też sobie odpuszczam, choć przez dziewczyny tak troszeczkę chodzi mi po głowie ;-) ale w sumie pewnie i tak bym nie korzystała zbyt często.

Margarita - to miłego świętowania :-)
a co do stanika to ostatnio jak byłam poza domem kilka godzin, tak mnie w klatce bolało, że zaczęłam się lekko obawiać, czy to serce czy co. A okazało się że to biustonosz mnie cisnął, bo mi się już obwód pod biustem zmienił (i to tak z 65 za 72 :O).

Olcia - to dużo czasu na BB Ci życzę ;-) u mnie jedno dziecko śpi, drugie się bawi, a ja odpoczywam :-D

A poza tym już po pierwszej wizycie. Jutro powtórka prywatnie. Gdyby nie to, że w przychodni NFZ mają ktg, a ja mam tendencje do dzieci po terminie, to bym chyba nie traciła czasu na takie podwójne zabawy, ale jak pomyślę ze za każde ktg mam płacićk 50-100zl, albo jeździć po szpitalach (daleko) to chyba się jednak poświęcę.

Zuzanka, ja właśnie zmieniłam lekarza. W pierwszej ciąży chodzilam prywatnie, a w drugiej postanowiłam spróbować na nfz, ale bez kitu... pierwsze usg na potwierdzenie ciąży w czerwcu i póżniej totalnie nic... ani usg ani sprawdzenie czy serduszko bije... mam gdzieś takie coś :-p

tydzień temu byłam prywatnie na usg genetycznym i tam sobie dzidzię pooglądałam :tak:

Magda - u mnie cycki to chyba najbardziej niestabilna cześć ciała ;-) rosną, maleją, obwód się zmienia... Heh... Dobrze, że już jestem zaopatrzona. Bo mam chyba z 6 biustonoszy, które przydają się tak po miesiąc czasu, o "przedłużkach" nie wspomnę, bo pod koniec pewnie jedna nie wystarczy.

Olcia - bo na NFZ trzeba mieć ogromne szczęście, żeby trafić na Lekarza. Nie mówię, że wszyscy są do luftu ale większości brakuje albo wiedzy, albo podejścia, albo zwykłej empatii.

Magda - no ja się właśnie zastanawiam z tym detektorem, ale z racji braku negatywnych doświadczeń chyba na razie sobie odpuszczę. W sumie do końca jeszcze trochę czasu - może zmienię zdanie skoro tak kusicie.

reklama
Margarita nie pasuje właśnie bo maluch zaczął się czuć zdominowany a to przeradza się w strach i nie fajnie to wygląda.

Zuzanka tak, zaopatrzyłam się w sporą ilość kapci i jak kocurek znowu zacznie to go machnę i tyle ;) :)
W tym tygodniu muszę poświęcić 3 podróże do weta (na szczęście blisko ) i zawieźć oboje na 1-pobranie krwi 2-operacja: kot jajka, pies jajka i zęby bo ma podwójne 3- odebranie dziadów. I się uspokoją obaj.

Do góry