reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Hej dziewczyny!

Piszecie i piszecie-nie moge nadrobic! ;-)
Zazdroszcze wam troche zaawansowania ciazy, ja jestem hen z tyłu, podobno dopiero 10 tydzien, nawet nie wiem czy sie na luty załapie? Ja juz nie wiem jak to liczyc...

Emka300 i magda_z_uk: gratuluje wizyt, dobrze ze z dzidziami w porzadeczku-to najwazniejsze! A z reszta tez bedzie dobrze. Wszystkie trzymamy za was kciuki i nie ma innej opcji niz pomyślne rozwiazanie :-)

Madisoni: ja tez ostatnio zdołowana, ale to przez prace i hormony chyba.W zyciu juz tak jest raz lepiej, raz gorzej, przetrzymasz te ciche/złe dni z mezem i bedzie lepiej, zobaczysz! Nic na siłe.Dajcie sobie czas, a Ty sie nie denerwuj, bo dzidzia wszystko czuje!

Emka: Ja nigdy nie bylam "gadżeciarą", wiec dla mnie detektor to zbedny zakup, ale jezeli uwazasz, ze Tobie sie przyda to kupuj! To ma Ci pomóc i Cie uszczesliwic jak usłyszysz bicie serduszka swojego maleństwa, ale jezeli jestes panikara i bedziesz sie martwic, ze nie słyszysz tetna to sobie odpuść. Niepotrzebny dodatkowy stres. Gadzety maja ułatwiac zycie, a nie utrudniac!

reklama
Ja sie ciagle zastanawiam nad tymi badaniami prenatalnymi-czy mi to wszystko potrzebne? Mam na mysli to przeziernosc karkowa, Downa itp. Jak magda_z_uk pisala, nawet jak wszystko bedzie ok to i tak nie mam gwarancji, ze dziecko bedzie zdrowe. A jak wyjdzie cos nie tak to trzeba tysiace innych badan zrobic i czlowiek bedzie sie tylko martwic. Pytalam kolezanek-niektore w ogole nie robily tych badan i dziedzi zdrowe sie urodzily. Jestem po 30-ce wiec wskazanie jest, ale z drugiej strony nigdy nie mialam problemów ze zdrowiem, z moim partnerem tez w porzadku, wiec teoretycznie z dzidzia tez powinno byc ok. Ale z tego co wyczytałam to duzo z was tu obecnych takie badania robiło. I badz tu człowieku mądry! ;-)

A o upałach to mi nic nie mówcie-u nas dzisiaj 37 stopni!!! Uff...

Madisoni ojjjj...kłamstwa to i ja nie znoszę!!! Nie dobrze. Znasz go najlepiej. Może masz jakiś sposób,żeby go podejść i wpłynąć na takie zachowanie?

Beemik ja robię,bo wiem, że gdyby wyszło coś nie tak,to robie amniopunkcje. Tym bardziej,że u nas akcja z tym wirusem. Ty zaś,zrób co Ci serce mówi. Badanie nigdy Ci nie da odpowiedzi,czy dziecko jest zdrowe,bądź chore. Określi tylko prawdopodobieństwo ;-)

Dzieki Magda za odpowiedz. Ja nie mam doswiadczenia, bo to moje pierwsze malenstwo. Ale to badanie w moim przypadku wydaje sie zbednym. Masz racje, ze trzeba sie sluchac swojego serca :-) no i czasem bardziej doswiadczonych kolezanek ;-)

Bozienka24 jeszcze nie kupiłam ale oglądałam ten polecany przez magde Sonoline B. Na ebay.com kosztuje 30e, z wysyłką 40e, a w tutejszych sklepach ok 80-120 e. Mój sie zgodził juz, co sie nie robi dla swiętego spokoju.. Jeszcze się waham,ale jak juz cos zacznę oglądac to wiadomo..pewnie kupie. Teraz obiad itp, dopiero wieczorem będzie czas usiąsc i kupic na spokojnie, ale dostawa az do 24 sierpnia moze byc, dłuuuuugooooo

Madisoni kurcze, nie dobrze. Myślisz, że hormony Ci dokuczają, czy faktycznie jest problem? Ja np wiem, że będąc w ciąży potrafię męża z równowagi wyprowadzić. No ale bywa,że nawali i wtedy nie popuszczam.

Emka ja swój rozpakowalam. Na szybko chciałam poszukać serduszka. Owszem łapie,ale nie miałam czasu,żeby tak dokładne posłuchać. Schowałam i wieczorem jak się położę na spokojnie poszukam. Wiem,że na tym wczesnym etapie maluszki często ciężko dopaść. Ale.trzeba się z tym liczyć po prostu. :happy:

A będziesz wiedzieć ze to dzidzi serducho słyszysz, a nie np swój puls w żyłach? Nasze zerducho wolniej bije wiem,ale czy ja to poznam ?

reklama
Dzień dobry. Mam dziś jakiś smutny dzień. Wszystko mnie dołuje :(

madisoni Mój mi dzisiaj dowalił tekstem "cięzkobz tobą ostatnio wytrzymac" i znalazł zaraz odpowiedź dlaczego ! " aaaa za często przebywamy razem ostatnio" No dzięki ,poprostu!

Jak pracowałam i sie uczyłam to byłam gosciem w domu, źle, jak za duzo tez źle..
I kto tu jest w ciązy, pytam..

Do góry