reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Jedna starsza babka leciała od razu do tej kasy ( to była druga otwarta), ale jak kobieta z kasy wskazała na mnie to zrezygnowała ;-) Po całym sklepie są naklejki "Mamy pierwszeństwo" , więc chyba nikt nie odważy się na żadną dyskusję.

Jadźka coś takiego znalazłam:
"[h=2]Ciąża – stosowanie emolientów w ciąży[/h]Ich stosowanie może ci zalecić lekarz dermatolog, jeśli podczas ciąży twoja skóra stanie się nadmiernie wrażliwa i będzie reagowała podrażnieniem na chlorowaną wodę albo stosowane dotąd kosmetyki. Choć ta nazwa brzmi medycznie, nie ma się czego obawiać – emolienty to kosmetyki stosowane w pielęgnacji skóry skłonnej do podrażnień. Ich podstawowym zadaniem jest przywrócenie skórze właściwego poziomu nawilżenia, łagodzenie świądu i zmian zapalnych. Są dostępne w różnych postaciach – zarówno preparatów do mycia, jak i balsamów lub kremów oraz szamponów"

Jadźka: oliwka na mokrą skórę a na to jak się wchłonie smaruj kremem z Rossman "isana " jest w wersji z oliwką. Polecam , mi pomogło a miałam nogi aż białe takie suche były.

reklama
Jadzia emolienty daje się nawet noworodkom,więc spokojnie korzystaj. Inna sprawa,że choć mają niby czynić cuda,często działają odwrotnie. Mam w domu 2 dzieci z Azs i testowaliśmy tego bardzo dużo. Powiem Ci,że najlepszy efekt daje najtańsza ciekla parafina dodana do wody w wannie. Te oczka na wodzie co się utworzą kierujesz na ciało i po kąpieli masz pięknie nawilżona skórę :-) Żadnej chemii i sztucznych dodatków. U nas oilatum wyrządziło najwięcej krzywdy. Ma paskudny skład. Ewentualnie kup olej kokosowy. Tez jest świetny,tylko juz droższy ;-)

Do góry