reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Szmokus - oj mi też co chwilę coś wyskakuje, normalnie czuje się jak nastolatka z tymi pryszczami ;-)

Magda - teraz to już będziesz miała pewnie wizytę za wizytą. Trzymam kciuki, żeby było ok. I żeby dali Ci chwilę na legoland :-)

Kropek - zawsze za to doceniałam mojego prywatnego, że wszystkie pomiary robi bardzo dokładnie. A zdjęcia mogą być jako takie, w sumie i tak do nich nie wracam.

Co do cycków - to w poprzedniej ciąży mocno je czułam a teraz nic. Oby tak zostało. Rozmiar przed dziećmi miałam na poziomie B, zaraz po porodzie F-G, a po kilku miesiacach karmienia zmienia się powoli na D. Także skacze mi ta rozmiarówka strasznie. No i niestety coś będę musiała dokupić, bo niektóre egzemplarze są tak zniszczone, że nawet dziecku wstyd pokazać :-|

A nawet Wam się nie pochwaliłam, że wczoraj miałam "wychodne" i się obkupiłam :-D nic typowo ciążowego, ale takie kroje, że spokojnie powinny posłużyć kilka miesięcy. No i dzieci też skorzystały, bo całą torbę ciuszków im przywiozłam, Oczywiście zakładając że trzecie też będzie korzystać :-)

Zuzanko jutro podpytam ich kiedy kolejna wizyta i może uda nam się do końca tygodnia do tego legolandu pojechać. Wiem,że dzieci miałyby ogromną radochę :tak: Ja byłam dziś na zakupach. Obkupiłam dzieci, ale nic dla siebie...ehhh.....zawsze tak mam :eek: Nienawidze sobie kupować ubrań.

Tez dzisiaj macie takie kiepskie ciśnienie? Normalnie cały dzień mi tak słabo i czuje sie jakbym miała zemdleć. Wieczorem tez mnie rozbolała głowa, o gazach dziś nie wspomnę [emoji15]
Cycki tez jakby znowu więcej zaczęły bolec.

Dziękuje każdej za uspokojenie [emoji5]️ mam to hashi i tez trochę mnie to niepokoiło, ale kontroluje i badam tsh i ft4 regularnie.

Cera fatalna. Non stop cos mi wyłazi, błyszczy mi sie skóra przeogromnie.

Dobranoc wszystkim i do jutra [emoji4]

Dzień dobry Dziewczyny

szmokuss
zachcianki to bardzo indywidualna sprawa, podobno niedobór jakiś składników je powoduje,widać Tobie nic nie brakuje :)
Mnie piersi nie bolą wcale, jestem zmęczona ale to też dlatego że nie mam za wiele
czasu na leniuchowanie. Mam roczną córke która domaga się 100% uwagi, mieszkamy w DE praktycznie
bez bliższej rodziny, więc ze wszystkim radzę sobie sama, zazdroszczę mamom które mają w pobliżu
babcie lub kogoś innego kto zajmie się choć troszkę dzieckiem, no ale trudno, wiem że wiele dziewczyn tak ma:)

Jeśli chodzi o zaparcia, to miałam problem w pierwszej ciąży i teraz uważam co jem. Staram się
zjeść od czasu do czasu jabłko czy łyżkę otrębów...

Magda- ok teraz rozumiem, bądź dobrej myśli i czujna. Oby żadnen kolejny wirus już się nie pojawił, chwała Bogu że masz dobrą opiekę i będą mieli wszystko pod kontrolą ;/
Dużo zdrówka dla córeczki, oby gorączka minęła, przesyłam Ci dużo siły :)
i powodzenia u lekarza, dobrze że coś zaczynają działać
Czuję się ok, nie plamię wcale i czekam ((w stresie) na wizytę w piątek

U mnie z piersiami tak samo jak u Magdy, w pierwszej ciaży masakra, bolały strasznie, nie mogłam spać
a teraz nic, czasem przyglądam się sutkom i wygladają jak wtedy gdy karmiłam piersią...

Bardzo źle spałam w nocy, ogladałam film do 23, i mimo że może niezbyt ambitne kino to jednak podziałał na moje emocje, i nie mogłam usnąć. Potem budziłam się,a o 7 córka wstała, więc ja też musiałam, czuję się i wygladam jak Zombi :( Duszno i ciepło, nie mam siły na nic. To będzie ciężki dzień.....

Hej dziewczyny,
U mnie też dziś bezsenna noc, co chwilę się budzilam, a o w pół do 4 wstałam i jadłam śliwki, bo nie mogłam się powstrzymać :) Chyba tak już przeżywam powrót męża, dzisiaj po 2 tygodniach w końcu się zobaczymy :)

Wiatam się i ja :-)
Magda czekam na wieści z niecierpliwością :-)
Nova tez mam problem z spaniem idę późno wstaje wcześnie a do tego w nocy mam 2 czasami 3 pobudki na WC . Jak tylko możesz to kozystaj jak córa śpi.
Ja się znowu obudziłam mega głodna .... tylko nie mam ochoty na nic co mam w lodówce

Cześć Dziewczyny,

Nova ja tez jak zombie dziś :/

Bozienka moje nocki wyglądają tak samo. Czasem mi cieżko usnąć jak wstanę na siku w nocy.

Tak mnie boli głowa od wczoraj, z bólem sie kładłam iż bólem obudziłam. Okropne [emoji17]

Jeszcze taki upał dzisiaj ma byc, nie ma czym oddychać już teraz.

reklama
Szmokuss umnie tez ma być upał znowu będę jak nie żywa..... 32 troszkę zaduzo do tego parno duszno i ble dzieci będą męczyć o pole a gdzie ja je puszcze na taki skwar ehhhh

Do góry