reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ja słyszałam z tą wróżbą, że na chłopca wahadłowo,a dziewczynka koliście ;-) Nigdy mi się takie nie sprawdzały, a robiłam sporo przy synku, bo bardzo chciałam chłopczyka.

reklama
Jadźka u mnie koliście

Magda lubię pomagać, zwłaszcza jak wiem, że ktoś jest w potrzebie a nie mówi, próbuje być honorowy. Sama kiedyś byłam w kiepskiej sytuacji i wiem jak jest.

Carolajna otóż to. My z mężem tez mieliśmy kiedyś straszną biedę, dlatego teraz jak tylko możemy,to pomagamy.

Bozienko te testy robi się z udziałem moczu. Łyżeczkę sody zalewasz moczem swoim i jak się pieni,to chłopak,a jak nie to dziewczynka. Ale to bujda na resorach. Mi z Marcelem nic się nie pienilo :-p

A z kapusty,to kapuste kroisz i gotujesz w wodzie przez 10 min.Studzisz...do jednej szklanki wlewasz wywar z kapusty ok 1/4 i tyle samo rannego moczu do drugiej.
Przelewasz kapuste do moczu i czekasz...
wynik:
-jesli nie zmieni koloru -dziewczynka 
-a jak zmieni na odcien czerwono-rozowy-chlopiec

Oba te testy są oparte na pH moczu,ale jestem najlepszym przykładem,że nawet pH nie ma znaczenia. Tak jak puls dziecka itd. Że niby poniżej 140 chłopcy,a powyżej dziewczynki....bzdurki i tyle ;-)

reklama
Magda - oczywiście trzymam kciuki za Ciebie, choć głęboko wierzę, że będzie dobrze!
Carolajna - piękny gest. Myślę, że z takiego prezentu, każda mama by się ucieszyła, a co dopiero, gdy jest w ciężkiej sytuacji. Zresztą kasa to jedno, a informacja dla dziewczyny, że są wokół niej ludzie, którym na niej zależy jest zdecydowanie ważniejsza.
Mamy wróżbitki same tu siedzą ;-) a ja jeszcze usypiam maluchy i sama też zasypiam.

Do góry