reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

A ja właśnie się zdenerwowałam bo czytam i czytam i me oczy nie wierzą ..polska zgodziła się przyjąć 2000 syryjczykow... no rece opadają...

reklama
Wiesz to nawet nie o to chodzi czy nas na to stać... znajomi z Włoch i z Hiszpanii mówią mi dokładnie to samo po zmroku boją się wyjść z domu. Ci ludzie chodzą w ciemnych kapturach dziwnie się zachowują chodzą grupami poprostu lokalna społeczność się ich boi...

A co mają do stracenia? Ile z tych 2000 zacznie tu normalnie funkcjonować? 100? 200? A co z resztą? Znajomi mówią ze w dzień ich strach spotkać widać ze nie maja nic do stracenia. Boją się rozbojow, kradzieży a młode dziewczyny są oficjalnie namawiam żeby nie wychodzić z domu po zmroku żeby uniknąć gwałtu... no to chyba lekko chore żebym we własnym kraju się tak czuła..

Wychodzę z założenia że polska zbyt dużo ingeruje w politykę międzynarodowa ślepo wierząc ze w razie czego będziemy mieć wsparcie a tu fige z makiem zobaczymy zamiast wydawać pieniądze i tracić ludzi w nie swoich wojnach wzmacnia li by nasza własna obronę kraju bo nikt nam nie pomoze jak będę trzeba.. to samo z Ukraincami było ostatnio... po co polska się w to miesza... tymbardziej ze to nie ci najbardziej potrzebujących przylecieli tylko panie w futrach pełen make up biżuteria panowie w garniturach uśmiechy jakby na wczasy przylecieli... Polacy za granicą 2 poszukiwaniu pracy a rząd przyjmuje na utrzymanie obcych...

Hej dziewczyny :-)

Wstałam z bólem głowy :confused2: Zapisałam siebie i Nikę do rodzinnego. U Niki muszę wyjaśnić sprawę jednego specyfiku na azs, który nam nagle zniknął z recepty, a ja muszę mu powiedzieć o ciąży i poproszę o skierowanie na próby wątrobowe, bo coś mnie skóra zaczyna swędzieć i martwię się, że ta cholestaza z poprzedniej ciąży już się odzywa :-(

Kropek ciekawe jest to, co piszesz o tych Syryjczykach. Ja żyję w kraju wielo narodościowym, gdzie wielu Brytyjczyków pała nienawiścią do m.in. Polaków i z tego punktu widzenia, to może nie ma ich co z góry oceniać? Polacy na wyspach mają za złe Brytyjczykom,że nad do jednego wora wsadzają....rozumiesz mnie? :sorry:

Gwiazdeczko no właśnie dziwne z tymi suwaczkami :confused: Ale Margaritka pisała,że też jej się zdarzyło tak :nerd:

Dziewczynki, czy Milenia dawała znać cokolwiek ostatnio? Albo nie doczytałam, albo nie. No martwię się o nią :huh:

Miłego dzionka wszystkim życzę!

Ojej chyba źle zostałam odebrana ... boje się poprostu tego o czym znajomi opowiadają a mają już z tym kontakt

To co napisałam o Ukraincach których do nas zabrali to nie są ludzie którzy naprawdę potrzebują pomocy nie widziałam tam biednych wystraszonych ludzi uciekających przed wojną i głodem tam szła elita która stać było na to żeby się dostać do tego samolotu ja to tak odebrałam i oni przyjechali i rząd im gwarantuje prace gwarantuje im mieszkania gwarantuje wyżywienie przez rok a Polacy za tym wyjeżdżają bo nie mają tego wsparcia od kraju

Nie chce nikogo wrzucać do jednego worka nie jestem rasistka ale podejrzane jest dla mnie to że to nie kobiety z dziećmi napływają na Europę tylko w bardo dużym stopniu mężczyźni i to młodzi mezczyzni... to oni opuszczają swój kraj przed wojną a dzieci i kobiety zostają? Chodzi mi o to ze może jak juz pomagać to wiedzieć komu a nie tylko po to żeby pokazać si3 przed światem? Czy Polskę naprawdę na to stać?niestety mam trochę inny obraz tego przeź to co opowiadają mi znajomi i może dlatego nie patrzę obiektywnie.

Co do Polaków za granicą wiem jakie krążą opinie niestety niektórzy nasi rodacy "usilnie" na to pracowali żeby cierpieli wszyscy :( wiem Madziu ze jesteś w tej mniejszości i ty patrzysz na to z innej perspektywy ale myślę że mimo że Polacy nie są lubiani to raczej nikt się przed nimi nie ukrywa nocą a to jednak o czyms świadczy :( co innego niechec a co innego powsxechny strach,może jestem mocno zachowawcza jednak boje się ze i u nas do tego dojdzie:(

reklama
Hej wszystkim. Ja dopiero się budzę.
Pogoda paskudna, średnio mam ochotę wstać ale jak mus to mus. Jadę dzisiaj do pracy bo od 3 dni mnie nie było a na pewno jest coś do zrobienia, przy okazji męża niedobrego trochę odciążyć trzeba.

Co do kreski to nie miałam i nie mam, nie wiem od czego to zależy.

Życie za kawę do łóżka ....

Miłego dnia wszystkim.

Do góry