reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ja też planuje do roku karmić. Jak się uda będzie super. Na razie jest zaskakująco dobrze. Ale znam osoby co nie miały problemu z ilością ale po 6miesiacach kończyły bo je to męczyło. Chciały napić się wina itd itp.

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Demolka a kiedy zaczęła mniej Ci przybierać? Wg mojego lekarza też lepiej zacząć wprowadzać stałe pokarmy niż zastępować pierś mm. Teraz już w sumie dzieciaczki w takim wieku że można spokojnie rozpoczac. U nas pierś wystarcza (przy starszym było gorzej, dostawał mm na noc). A dzieci też teraz mniej przybierają, bo się więcej ruszają.

Kamaa w maju już było mniej pediatra kazała jeszcze poczekać,zobaczyć ale okazało się że mam za mało mleka i mała się chyba zrazila że ciągnie i nic nie leci.więc od połowy czerwca mamy mm a 4 i 6 rano pierś bo jak zaspana jest to ładnie je i nie potrzebuje dużo bo 10min ciągnie i śpi

Jeju jaka ja dzisiaj padnięta jestem.

Kamaa mąż po prostu dostał dzisiaj kurierem nową umowę na neta z nowym Wi-Fi. Z tym że kurier przyjechał do firmy na ruter mamy w domu. W momencie kiedy podpisał umowę stary ruter przestał działać. Więc zmusiłam chłopa żeby zadzwonił do nich i uruchomił stary net bo nie zamierzam czekać na jego powrót (18.30) bez okna na świat. To już chyba uzależnienie od neta:):) bo powiem Wam że co chwilę się łapałam na tym że myślę "a to sprawdzę w necie" a tu zonk.

Demolka każdy dzień ważny :) super, że i tyle się udało :) i jeszcze twoje mleczko dostaje. Najważniejsze, żeby malutka głodna nie była, szkoda nerwów i jej i Twoich :*

Magmich może czas na terapię hihi :) ale rozumiem Cię bo ja też co chwilę a to bb a to fb a to gmail[emoji14]a bez tego jak bez ręki, chociaż sije da ale ciekawość mnie za mocno zjada :D

Mam trzy ręczniki z kapturkiem, dla mnie są super.
Mam taki wzór z liskiem Link do: BabyOno
Dwóch nie mogę zlokalizować kolorów ale są fajne mięciutkie po wielokrotnych praniach. Możecie śmiało brać :D Ja od razu kupiłam 100x100 bo mi koleżanki powiedziały, że te małe to na krótko i szkoda kasy. ;) A i w pepco też podobno są całkiem niezłe ręczniki z kapturkiem ale nie testowałam bo trzy wystarczają mi w zupełności. Hanuli na szczęście też ;)

Ola to Ty znasz jakąś dziwną wersję bo ja zawsze czytałam, że jedli owsiankę ;) Uwielbiam książki, Hanula już rozpoczęła zbierać swoją kolekcję :oops:

Moja już jak miała 3 miesiące to leżakowała na podłodze. Mamy matę edukacyjną, taką matę - kołderkę i puzzle piankowe od miesiąca. Na tych ostatnich przemieszcza się najszybciej. ;)

Ja mam kompa odpalonego cały dzień i często jednym okiem zaglądam "w międzyczasie" :oops:

Dzisiaj w trakcie kąpieli tsunami przeszło przez pokój :szok: Hanula szczęśliwa :D

ladne te ręczniczki może sie skusze ale nie w tym miesiącu bo już mam sporo wydatków.postanowilam kupić do wanienki mate antyposlizgowa bo to co Karol wyprawia w wanience to przechodzi ludzkie pojęcie:)

ide spać bo padam z nog ..
milych snow Kochane!:*

Dzień dobry :)
Kamaa - mój starszy wczoraj miał taki straszny dzień. Mam nadzieję, że już się nie powtórzy... W każdym razie zasnęłam wykończona przed 22 ;) dziś na szczęście jest ok (odpukać)
Ręczniki też mamy 100x 100 z kapturkiem, ale jakbym miała teraz dokupować to pewnie bym brała już takie zwykłe kąpielowe.
Co do dokarmiania wytyczne są teraz bardzo elastyczne - rozszerzanie zaczyna się od 17 do 26 tyg (bez względu na to czy kp że mm) . Cały czas myślałam że będziemy czekać na ten 6mc, ale N tak się rzuca na jedzenie że chyba trzeba będzie wcześniej ;) na razie próbowała arbuza ;) Jedno co mnie wstrzymuje to to, że ona wcale się nie garnie do siadania. A przy BLW siedzenie to podstawa.
Natka - my mamy zwykle prostokątne maty z Tesco, nie wyobrażam sobie kąpieli starszaków bez tego.

reklama
Zuzanka jakąś masakra... jaki mój starszak stał się wrexdny :( poza tym znowu ma zaropiale oczy :( ech... padam na mordę, bo z dzieciakami na zmianę do 2 walczyłam (mąż w pracy) jedno wybudzalo drugie. I pobudka 6:30 :( co to za maty do kąpieli? Myślę czy Olafa blw nie karmić... ale mam stracha że kawałkami będzie się krztusil..

Do góry