reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Za mna to chodzi alkohol, a nie slodycze... (wyznanie matki karmiacej ;) )

Tyle zabawek mu kupilam a on tak mi dzis marudził no no, nie wiem czy zasluzy...
Boje sie jutrzejszego szczepienia :szok:

Magmich, Demolka cos chyba musi byc "w powietrzu" ze nie tylko moje dzis marudzilo.:yes:

reklama
aschle gratulujemy malej pierwszych ząbków!;)
a co do okresu narazie u mnie sie nie zapowiada na jego powrot:)

Demolka z jakiej firmy kupujesz herbatki i gdzie w aptece?
Karolek dziś jest tak marudny ,leży i nie chce zasnąć;(

Natka ja miałam jak w zegarku ale teraz jadę na tabletkach anty dla karmiących i już mnie szlag trafia bo co troche plamię i nie wiem czy to okres czy nie hehe A za piwo to jeszcze trochę i zabiję hihi Dobrze że mój wraca to moze go namówię zeby wypil a ja łyczki podkradnę choć nie wiem czy się da:(
Natka a ja nic nie pisałam o herbatkach bo moja tylko mlekowa, wszystkie herbatki były ble a woda jak głodna to kilka łyków aż do momentu jak się kapnie że to nie mleko i wypluwa.

Hej. Cos slaba jestem, chyba zmęczenie daje mi się we znaki, bo aż w głowie mi się kręciło :/ ale zjadlam kolację, odpoczelam i lepiej mi.

Ola właśnie otworzyłam karmi pomarańcza/granat ;) ale zakupy :D

Demolka ja by ciągle jadła słodycze...wczoraj 23 a ja wyciągnęłam Twixa.... w ciąży tak nie miałam, a teraz tragedia jakbym czekoladę pochłaniała...

Aschlee ale kasownik ładny :D

Mnie korci kupowanie zabawek...ale mam tyle po starszaka że nie kupuje... w ogóle nie są zniszczone, bo Leon dopiero teraz zabawki zauwaza.

Dozownik do mleka jak gdzieś jechalam że starszym miałam z baby ono. Wg mnie super się sprawdził. Smoczek u niego stosowalaś ten z jedną dziurką jak już dostawał butle.

Magmich ja mam dość gratow... teraz chce sprzedać lezaczek, bo Olaf zupełnie nie chce w nim siedzieć...dodatkowo zagraca...konia na biegunach chcieli teście kupić...od razu krzylnelam że NIE! Co do pielęgniarki, wg mnie ona do dziecka nie przychodzi tylko mieszkanie ogląda wrrrr na Olafa zupełnie nie spojrzała :/

Betula nie powiem Ci ile Olaf śpi... bo czasem tylko przy cycku, a czasem jak dzisiaj 2h w południe...różnie z tym człowiekiem bywa.

Dobra, Ide rozwieść pranie :)

Kamisia, mając doświadczenie z innej grupy uwierz mi, że tematy zawsze są[emoji14]

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Za mną tez chodzi słodkie, q ogole dzis glodna caly dzien byłam. Okres poki co nie wrocil ale cos czuje,ze juz blisko koniec bumelki bezokresowej.

Ja też dziś słabo sie czuje. Maz kąpał dziecko a ja padłam jak dluga, choc tyle polezalam. Teraz Maly padl i lezy mi pod pacha ale czy to juz sen nocny to nie wiem;)

A ja dla odmiany mam dziś śpiącą królewnę. Godzina aktywności a później godzina spania... O 18.00 chyba jej się pomyliło i usnęła bardzo mocno, o 19.30 z trudem ją obudziłam na kąpiel, ale usypiał ją już Mąż bo ja pojechałam na rower. A teraz śpi bardzo spokojnie.
Kamaa ale to jest namiot z biedronką? Czy one nie są połączone? Przynajmniej masz kosz na zabawki;)
Fajną macie mate edukacyjną. To fisher price?
Demolka odciągnij sobie pokarm i wypij piwko po wieczornym karmieniu:) po 4h nie będzie tego ani w Twojej krwi ani w mleku. Ola to samo:) Matki karmiące też muszą czasem dać upust zachciankom. Ja mam wrażenie, że miałam większe zachcianki jak karmiłam niż jak byłam w ciąży.
Te pielęgniarki środowiskowe chyba właśnie po to przychodzą- żeby ocenić stan mieszkania a nie dziecka. Spojrzą najwyżej czy nie krzyczy z głodu, albo nie jest całe brudne.

NowaNatka ja tez pozno poszlam na kontrole i opierdziel taki zebralam ze az uszy puchly ;)

Nie mowcie nawet o szczepieniach bo na nastepne chyba na uspokajaczach pojde a potem zaopatrze sie w skrzynke energoli :D

PaniAg u mnie tez spi teraz na rekach po ostawieniu takiego repertuaru ze az sasiedzi po suficie pukali...glupki [emoji35]

Demollka slodkie za mna tez chodzi ale staram sie ograniczac aczkolwiek nutelli bym zjadla ;) dobrze ze sklep daleko :D

Kama masz buldozka [emoji7] uwielbiam ta rase.Tak slodko chrapia

Kamaa smacznego, ale Karmi to nie piwo :p

PaniAg tez dzis jakas oslabiona jestem, glowa mnie boli od rana :/

Dziewczyny a w czym kąpiecie dzieciaczki? My kapiemy od jakiegos czasu w oleju lnianym, Antos ma po nim taka deliakta i gladka skore, niczym nie musze go pozniej smarowac...Tylko problem taki, ze wanienka sliska jak lodowisko! No nie da sie domyc nijak :\

reklama
Do góry