reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

A idzcie z tymi zabawkami! Wydałam prawie 200 zł :D

U nas spanie ostatnio od 20/21 do 2 potem do 4 potem do 6:30/7 i pozniej do 9/10.

A w cigu dnia to co 2-2,5 godziny drzemka na 30 minut z tym, ze jedna dluzsza, od 2 h do 3h. Ale to roznie bywa.

Mamy jutro szczepienie. Juz sie boje :(

Magmich no tak mi sie jakos wydaje, ze masz lepszy humor. Widac to po sposobie pisania no i nie narzekasz :p chyba, ze sie myle? ;)

reklama
aschlee, moja jak nie jest na sterdzie, to spi jeszcze gorzej, niz twoja mala, bo ja ta skora chyba swedzi. budzi sie co 20-30 min i jak jej sie uda przespac bez przebudzenia ze 2h to juz jest sukces.a ja poki co nic nie moge zrobic do 6 miesiaca, bo doppiero po 6 miesiacy badania alergologiczne sa w miare wiarygodne :(

magmich, kurde, nie mialam pojecia, ze w ogole pielegniara moze wpasc z wizyta. z ulga pozegnalam polozna, bo ja z tych co nie luba, jak ktos im łazi po domu, ocenia i mowi co i jak ma robic...

u nas biednie dosyc z asortymentem zabawkowym, w zwiazku z czym musze cos fajnego Haniakowi zakupic. mkvet dobra reklame zrobila kostce, wiec zaczne od niej.

bettina, moja na nutramigenie miala tez problemy ze zbita kupka, raz mi nawet plakala w trakcie, bo szedl tzw "baranek". teraz do mleka sie przyzwyczaila, ale tez ja dopajam zaraz przed karmieniem. jest glodna, dostaje letnia wode i zazwyczaj wypije z 10-30 ml. daje jej tez rozne "specyfiki" typu witaminy, fenistil czy dicoflor - daje jej to na lyzeczce, po czym podsuwam wode i ZAWSZE zapija smak tych medykamentow. z tym, ze ja mleka nie moglam zmienic, a to chyba najprostsze rozwiazanie.

ola, wstyd sie przyznac - ja na skladaniu namiotu poleglam, Haniak powiedzial, ze jest maly i nie musi na razie umiec ;-) ;) wiec zabral sie za to maz. zlozyl w 2 minuty bez ogladania filmu :zawstydzona/y:

Bettina to prawda ze zwykly hipp zatwardza, u nas powrot do hipp HA do dziś i kupy 2 x na dobe albo raz.

Przylaczam sie do ,,nielubienia,, obcych w domu. U nas juz byla raz srodowoskowa ale pierw zadzwonila na tel.

Fajne te zabawki, ja narazie nie kupije,nie lubie jak dziecko ma za duzo wszystkiego. Jak mu sie znudzą obecne to coś dostanie. I uwielbiam kreatywne zabawy,zabawki i dziecko tez zadowolone.

Byscie padly jak moj Aparat dzis w wozku jechał. Jak rozkraka, nogi na boki wozka, glowa co chwile w gore. Dupcie wietrzyl ;)

I nauczył sie ,,pierdzieć,, buzią heheh

No to widzę że nas więcej nie lubiących obcych w domu. No nic trzeba zainwestować w dobermana:):) albo chociaż owczarka niemieckiego.
Humor faktycznie niezły chociaż ja z natury mam pogodne usposobienie (co wcale nie znaczy że się nie wkurzam;)) Dziwni mnie tylko skąd mój dobry nastrój skoro mi się okres zbliża. Czyżby przebyta ciąża zaburzyła mi coś w mózgu;)

Betula jak Cię to uspokoi to moja śpi od mojego poprzedniego posta. No obudziła się na chwilkę jak się zakrztusiłam cukierkiem i zaczęłam kaszleć;)

Ja z zakupem zabawek czekam do weekendu bo rodzice wracają z wyjazdu i też pewnie coś przywiozą. U nas też szału nie ma z ilością więc jak patrzę na wasze zbiory to obowiązkowo muszę coś dokupić.

PaniAg zapierdz do niego, to Ci odpierdzi z radością :D
moja to uwielbia!

magmich, no moja jojczy od 40 min, takze zaczynam ci zazdroscic tego spiacego dzieciecia ;)
i to chyba ty pisalas o moskitierach - masz jakies okno tarasowe z zamontowana moskitiera? co to za moskitiera? jezu, jak mnie to robactwo w domu drazni :/

Ostatnia edycja:
Oj Aschlee biedne dzieciątko i mama też, pewnie ząbki i szczepienie to za dużo dla jej malutkiego organizmu. Dobrze że przypomniałaś mi o pacynkach muszę wyszperać jakąś:) My dostałyśmy takiego ślimaka Link do: BUJAK NA BIEGUNACH / ŚLIMAK / MAMAS AND PAPAS

Ola spanie do 10.00 hehe dowaliłaś:)))))punkt 6.15 jak za czasu pracy !
Kamisia bedzie tu gwarno, każda choć przelotem coś napisze i juz:)) Miłego spacerku!

My zabawek mamy masę a kupiłam tylko zawieszkę do wózka resztę dostałysmy po kuzynie Alicji- jego mama ma fioła na punkcie zabawek ec udało nam się gorzej będzie potem bo już więcej będzie bardziej chłopiecych no chyba ze Alicja po tatusiu zagustuje w brykach:))

Bozesz tyle piszecie że nie ogarniam co komu hihi

Betula pocieszę Cię moja właśnie wstała. Co do moskitiery to mam w każdym pokoju ale akurat nie na oknie tarasowym a też muszę kupić. Tylko ja mam taki problem że moje okno na taras to jest takie jakbyś zestawiła dwa balkonowe ale nie ma tego słupka dzielącego pomiędzy nimi więc przestrzeń jest dość spora i nie wiem co tam wykombinować. Myślałam o zakupie dwóch takich z magnesami tylko nie wiem jak to się sprawdzi na tym wielkim oknie. Ehh wszystko przez brak tego słupka po środku (cudowny pomysł małżonka bo niby tak ładniej).

magmich, no pytam dlatego o okno tarasowe bo mam takie samo, "bezslupkowe" o_O z ta roznica, ze to moj wymysl ;)
potrzebuje moskitiere, bo jak mam mloda na zewnatrz i potrzebuje wejsc do domu, to pasuje mi drzwi otwarte zostawic - 2 minuty a robactwa w domu jakby sie tydzien wietrzylo :/
drzwi siatkowe musze obczaic, czy dadza rade przy otwartej 1 kwaterze okna tarasowego, bo dwoch to nigdy nie otwieram...

reklama
Może da radę ale wtedy nie możesz jednocześnie dwóch skrzydeł otworzyć. Chyba te drzwi nie potrzebują tego nieszczęsnego słupka.? Będę musiała dzisiaj wieczorem neta przeszukać może na coś trafię tylko że ja bym chciała na te dwa skrzydła.o_O

Ja sobie wymyśliłam że do samego wietrzenia(bez wychodzenia) to opuszczę zewnętrzną roletę tak żeby mi te dziurki zostały i otwieram oba skrzydła:)

Do góry