reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

U nas słonecznie i 22 stopnie wiec grzejemy dupki na słońcu:) korzystam przy okazji z faktu, że Haniak elegancka drzemke sobie robi jak szumia drzewa i ptaszki spiewaja, wtedy to nawet smok idzie w odstawkę :)

reklama
Magmich ja miałam dzisiaj do wyboru dynia albo brokuły - postawiłam na brokuły zobaczymy co na to niunia:) u nas też pogoda nie bardzo bo co trochę pada ze nie zdążę wózka wyciagnąć i rozłożyć hehe na szczeście na nią też pogoda działa i już ma trzecią drzemkę!!!

Betula moja też to lubi a smok dzisiaj latał na karuzeli na ogonie lwa! a śmiechu było hehe

Ja tez z dzieckiem w domu bo co chwilę leje. I jak Demolko piszesz,wlasnie nie zdażylabym wytargac karocy na spacer.

Przejasnia sie, to moze pozniej wyjdziemy.

Znacie/ macie cos takiego jak Baby Swimmer? Kolnierz dmuchany do plywania dla dzieci od 3 mc. Kosztuje ok 3o zl. Ciekawe czy chciałby w tym w wannie siedziec. Poki co niezbednikiem kazdej kapieli jest scierka,bo tak pluska konczynami ;]

Betula przeczyszczające to nic mi nie przychodzi do głowy. Ziemniaki dobrze na jelita działają. Może jak nie chcesz samej marchewki to spróbuj marchewki z jabłkiem.

Betula chyba każdy nowy posiłek podziała trochę pobudzająco na perystaltykę, bo przewód pokarmowy tego nie zna, a poza tym warzywa to błonnik.

U nas ze spaceru pierwszy był na RTG i okazało się, że zapalenie płuc, drugi do lekarza...Teraz dwa razy dziennie będzie przychodzić pielęgniarka robić zastrzyki z antybiotykiem... plus jest taki, że nie musiałyśmy iść do szpitala (przynajmniej na razie- i mam nadzieję że w ogóle)... :(

Betula, Zuzanka macie racje, to chyba przez zabki. W ciagu dnia on sobie je jakos sam "masuje" piastkami a w nocy nie i nie daja mu spac. Poza tym, ktoregos wczesnego ranka posmarowalam mu dziasla dentinoxem i zasnal na dluzej.

Demolka, Bettina moze i za pozno ma ostatnia drzemke, ale jesli okolo 18 jest spiavy to musze mu pozwolic sie przespac te 15 minut do poł h, bo nie da rady wytrzymac kapieli. Boje sie tez, ze jak zasnie o 20 to obudzi sie ok. 23 i bedzie gotowy do zabawy, albo jak nawet pojdzie dalej spac to wszystko tak sie rozlozy w czasie, ze bedzie "na nogach" o 6 rano ;) wiec chyba wole jak idzie spac o tej 22.

Mkvet zdrowka dla malutkiej, oby szybko jej minelo i bez powiklan.

U nas dzis upal...

Mkvet trzymajcie się tam. A mała miała jakieś objawy czy wykryte przypadkiem przy szczepieniu?

Dziewczyny trafiłyście może na jakąś kaszkę po 4 mc ale bez cukru w składzie? Moja dzisiaj dostała pierwszą porcję mleczno-ryżowej z bobovity i zasmakowała tylko ten cukier mi się nie podoba.

U nas było dzisiaj gorąco ale pojechalysmy do babci. Ja jutro do fryzjera wiec Hania miała się trochę oswoić z babcią, tylko jak ja jej znikam z oczu to ona ma łezki w oczach :o

PaniAg czytałam o tym baby swimmer, drogie nie jest możesz wypróbować. Opinie na necie są podzielone, jak o wszystkim. :)

Mkvet trzymajcie się ciepło, oby udało się bez szpitala :(

Co do zasypiania czasem się zdarza zaczynamy dzień po 6 a czasem jeszcze sobie pospimy do 9-10 ;) wszystko zależy od Hanuli. Mi średnio podoba się ze musze juz być po 6 na nogach no ale coś za coś[emoji14]
Magmich podobno holle czy jakoś tak ma kaszki bez cukru

Napisane na SM-G350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mkvet,duzo zdrowka dla Malej! Oprocz kaszlu ma jakies jeszcze objawy?

Pozostaje mi zaczac od jablka w takim razie, bo mamy maly problem z kupka po zmianie mleka :/

Ola, oby Antosiowi szybko te zabki wyszly, bo mozna zwariowac od takiego "spania" jakie wlasnie masz.

Bettina, pisalas, ze twoja hania na nowo ulewa-ona je teraz 120 czy 150ml na porcje? Moja tez zaczela ulewac i zastanawiam sie czy za duzo jej daje na raz czy to przez nutramigen ktory jest rzadszy niz bebilon zwykly. Potrafi mi mloda ulac nawet 2,5 h po jedzeniu:/

Do góry