reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Bettina, haniak je 6x120ml w ciagu doby, srednio co 3h, w tym 1 karmienie w nocy. Nie ryczy jak konczy butelke i nie upomina sie o jedzenie po 3h, wiec zalozylam, ze je tyle ile potrzebuje. Sprobuje jej jutro 150vzaserwowac, ale do tej pory nie chciala jesc. Wydaje mi sie, ze przy nutramigenie zageszczanie ma sens, bo to mleko jest rzadsze od "standardowego" mm. Co do smoczkow - uzywamy tommee tippee, dwojek z 1 dziurka o srednim przeplywie dla dzieciakow od 3-6miesiecy.

Matkokochana, wychodzi na to, ze dziecko glodze...:szok: ile wasze maluchy waza?

edit:
U nas dzisiaj rekord spania - od 19:30 do 5:30! I aż się martwię, że coś nie halo, ze tak dlugo Haniak spal...

Ostatnia edycja:
reklama
Zosia je też 6 razy ale raz 90 a raz 120. Rzadko jej się zdarza zjeść 150(jaj zaleca producent). Ale ładnie przybiera więc widać jej to wystarcza(5,6kg obecnie).
U nas smoczki avent z jedną dziurką, powyżej miesiąca. Chociaż wodę jej podaję przez ten z najmniejszą dziurką.

Dziś jesteśmy już po pierwszym antybiotyku. U Zosi zaczęło się od zatkanego noska i kaszlu. Przeziębiła się ode mnie. Ale po tygodniu kaszel nie ustępował. Zosia nie ma gorączki, ma apetyt, trochę może bardziej marudna jest, ale bez przesady.

Wczoraj Zosia po raz pierwszy zaśmiała się z głosem. Super uczucie:) Wasze Maluchy się już śmieją z głosem?

Ostatnia edycja:
Betula to ładnie pospała, moja od 20 do 4 i potem o 6 ale udało mi się jeszcze ja namówić na drzemkę godzinną a jak mi się ona przydała hehe
Ola raczej pomyśl że to mały sukcesik do samodzielności!
Mkvet fajnie ze jest taka opcja, ze pielęgniarka przychodzi na zastrzyk, zawsze to w domku a nie w szpitalu!
Ztą kaszką właśnie też chodzi o ten gluten, a pół łyżeczki na pewno nie zagęści. można ponoć ją też dosypać do zupek.

Moja je jedną butlę dziennie jak wyciągnie po nocy całe cycki i 150 ostatnio wchodzi jej na raz! al jak ściągam pokarm to mam tak ok 90-100ml wiec też jej to starcza widocznie.

Betula moja tydzień temu miała 6150

demolka, ale masz zarloka! :D
mkvet, Zosieńka (ależ to fajnie brzmi) jest prawie miesiac mlodsza od Haniaka, wiec i pewnie brzuszek mniejszy trochę :)

no moja na zabiedzona tez nie wyglada, 6250 wazy, na razie zjadla mi 2x150, ale koncowke to mega meczyla... z tym, że moze bettina ma rzeczywiscie racje, ze 120 to troche malo, bo juz od dluzszego czasu mloda je taka ilosc, a przeciez rosnie i sie rozwija.

ola, nie wyglupiaj sie, daj antosiowi pospac samemu w lozeczku! moja szwagierka zastosowala metode "no przeciez on chce ze mna spac" - dziecie ma ponad 3 lata, dalej spi z mama, tata na kanapie w duzym pokoju i malzenstwo im sie sypie. pomijam fakt ze spi mniej niz ja, bo z maluchem wedrujacym po lozku w czasie snu nie da sie wyspac... :)

No dobra, juz dobra, wiem, ze to dla naszego, wspolnego dobra ;) Antos spal do 8:30 (czyli podobnie jak wczesniej) i mial tylko dwie pobudki w nocy!

Bettina ja wiem, bede okropna tesciowa. Chociaz teraz nie dopuszczam do mysli, ze jakas kobieta moze mi zabrac syna w przyszlosci :D na szczescie jeszcze duzo czasu, moze do tego dojrzeje ;)

Demolka no sukcesik, wiem, tylko te oczka patrzace na mnie z lozeczka i ten smok tak dyndajacy w buzce...echh.
Demolka a jaki masz laktator? Ja mialam elektryczny Canpolu i mi sie zepsul :/ czuje sie jak bez reki! Dzis recznym sciagnelam 125mlWiec chyba tez niezle ciagnie...ale mozne sie urobic ;)

Betula jak dziecko czesto sie budzi to zle a ja zbyt dlugo spi to tez nie dobrze, wiem cos o tym :) moze wreszcie Twojemu Haniakowi sie reguluje rytm spania ;)
Mojej siostry synek ma 8 lat i ciagle przychodzi do nich do lozka spac. Ale Antek z nami nie spal nigdy, tylko ja siedzialam z nim n naszym lozku, trzymalam go za reke, a on usypial, potem go przekladalam do lozeczka. Nigdy nie usypial z nami ;)

Mkvet piekne uczucie jak dzidzia sie smieje w glos, prawda? Antos tez juz od 2 czy 3 tygodni tak sie smieje ;) nagralam go oczywiscie!

Moj Antek wazyl sie wczoraj z tata i wazy 7400 (w body, skarpetach i pieluszce).

Mój waży około 7300g ( tak na moje oko ) ;) w piątek idziemy na szczepienie to dam znać ile rzeczywiście waży. Jest tylko na piersi ale mam wrażenie że skoro tak szybko rośnie to chyba ktoś go w nocy dokarmia :D Tymek śpi w dzień w łóżeczku lub na sofie w salonie a w nocy to do 4-tej śpi w łóżeczku a potem już z nami bo nie mam siły go odkładać.
Spanie z dzieckiem do 3 lub 5 roku życia jest dla mnie nie higieniczne. (Żal mi dziecka) Każdy powinien mieć swoje łóżko, ja rozumiem poleżeć poprzytulać się ale spać o_O. Mój syn dziś 9 letni jak miał około 3-4 lata też czasem mówił że chce spać z tatą i pomimo że mamy duże łóżko w sypialni to ja szłam spać do niego , w nocy jak się obudził to przyszedł do swojego łóżka i mówił do mnie no dobra już możesz iść do siebie :D wiadomo jak w nocy ciężko było mi się podnieść i mówiłam że się przesunę i będziemy spać razem ale niestety mój syn nie lubi spać w swoim łóżku z kimśo_O. Czasem kładą się wieczorem u nas ale jak idziemy spać to mąż ich przenosi do swoich łóżek. Ostatnio nawet spała cała trójca w naszym łożu :D.

Załączniki

• 2016-06-14 10.44.21.jpg
    2016-06-14 10.44.21.jpg
    118,1 KB · Wyświetleń: 82
Betula jak nie woła o więcej to widocznie tyle jej wystarcza.
A co do spania to się nie martw, też byłam w szoku jak moja spała do 5 a się okazało, że jej się przestawiło i od jakiegoś czasu śpi do 5-6 :laugh2:
Moja 25 maja miała 6400 więc teraz już może mieć 7 kg :laugh2:
A śmiała się dokładnie raz i było to ponad 2 tygodnie temu! Od tamtej pory nic :-( :(

Za nami ciężka noc, dziecko obija mi się o szczebelki :-( :( Czy wasze też tak się kręcą z boku na bok co chwilę?:confused:

Rany moja wstała o 6.30 wypiła mleko i śpi do teraz, szok.

Anit my też mamy w piątek szczepienie młoda jeszcze troszkę noskiem pociąga ale niewiele i pewnie do piątku będzie ok.

Bettina moja nie na boki tylko do góry się podsadza i jakbym jej nisko nie położyła to ostatecznie przywędruje głową do górnych szczebelków ale ja mam ochraniacz więc luz.

ooo chyba się dziecię łaskawie budzi:)

reklama
Do góry