reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Jak u nas się pogoda nie zmieni to chyba oszaleję. Skwar i duchota 8-).
Tymek dostał matę w prezencie i jest prze szczęśliwy :) turla się i wierzga nogami na niej.
Dzisiaj zniosłam do pracy wniosek o urlop rodzicielski :happy: mam wolne do 1 lutego 2017 :happy2::happy2::happy2: i jeszcze 38 dni urlopu wypoczynkowego :pżyć nie umierać ;).

reklama
Anit ja mam wolne do 2 lutego 2017 i jakieś 86 dni urlopu do wykorzystania. U mnie też duchota ale tak sobie myślę że jak było zimno to narzekałyśmy więc cieszmy się z tego ciepła bo za dużo go w naszym klimacie nie mamy. Lato minie tak szybko a jesień i zima będzie się wlekła w nieskończoność.

Dziewczyny jak tam u Was z włosami? Moje wypadają jak szalone, myje co drugi dzień i jedną garść mam na sitku a drugą przy czesaniu na grzebieniu:o. W piątek idę je obciąć to chociaż wizualnie będę miała wrażenie że ich mniej wypada.

Magmich z włosami jakaś masakra, przy każdym szczotkowaniu garść włosów a przy myciu to i ze dwie :baffled:
Też już bym poszła do fryzjera bo odrost już mam ale nie mam z kim dziecka zostawić :unsure:

Dobrze, dobrze niech bedzie goraco, ja tam lubie upal, tym bardziej, ze w weekend ruszamy nad morze i modle sie o cieplo ;) juz sie nie moge doczekac!!! ;)

Anit szkoda tyle, ze na tym naszym "urlopie" nie wypoczniemy... ;)

A co do włosów to ja się dziwię, że jeszcze nie jestem łysa :| do fryzjera pójdę jak będę u rodziców, bo tam płacę 3 razy mniej niż w Warszawie.

u mnie z włosami tez tragedia garściami wychodzą. U fryzjera bylam tydzień przed porodem ale jeszcze trochę i nie będzie co farbować hehe
Jaka duchota, padam a mała strasznie marudna i...w samym bodziaku na krótki leży a zadowolona z takiej swobody ze hej!
Ola nie zapomnij o filtrach dla malego:))) i uważaj na siebie bo ja mam plamę na czole od słońca, ponoć od hormonu jak karmię to się moga zrobić!

"Pocieszyłyście" mnie z tymi włosami. Też bym musiała farbę nałożyć ale się boję że dopiero mi zaczną wypadać. U nas też duchota ale zaczyna grzmieć.
Szukam jakiejś cienkiej sukienki na wąskich ramiączkach ale nic nie ma.

Ola na jak długo jedziecie?

U mnie tak samo. Włosy lecą na potęgę. Po porodzie przez 8 tygodni było jak w ciąży, a później zaczęły wypadać grupami.
Ola szum fal działa usypiająco, to może odpoczniecie;)
Moje Maleństwo też marudne od wczoraj. Całe dnie i noce spędza w samym bodziaku bo jej ciepło. A w czym teraz śpią Wasze Maluchy?

Moja śpi w cienkich materiałowych śpiochach bez stópek ale rękaw ma długi bo u nas całą noc okno otwarte a ona łapek nie schowa jak poczuje chłód.
Ja się czaję żeby na włosy kupić biotebal na wzmocnienie i chyba zamówię w czerwcu w gemini jak będę mleko kupować dla młodej.

Demolka dobrze, ze mi przypomnialas, bo musze kupic jakis inny krem dla Antosia, ten jakos slabo sie wchlania :/
Jak to masz plame od slonca? ze taka "biala" jakbys w jednym miejscu sie nie opalila czy odwrotnie? same "korzysci" z tego kp dla kobiet, dobrze, ze dla dzieciaczkow chociaz sa ...

Magmich na weekend tylko jedziemy niestety, ale w wakacje jakis dluzszy wypad tez planujemy ;)
Okno masz otwarte w sypianli, w ktorej spi Twoja mala? A stosowalas juz ten biotebal? Dobry jest? Atoperal polecony przez Ciebie mi sie sprawdzil, wiec moze biotebal tez ;)

Mkvet ja bardzo licze na to morze, ze mi dziecko bedzie uspokajac no i na od, ze mi dziecko nie bedzie chorowac :D
Moj Antos spi w body na dlugi rekaw, nozki gole, przykryte cienkim kocykiem...w pokoju mamy 25 stopni i tak pewnie mu za goraco. Tez marudny jest dzis strasznie :(

Po ciazy brzuch mam plaski i zadnych rozstepow na nim ani nigdzie, tylko wiecie gdzie mam rozstepy? Na piersiach? Straszne sa, okropne :/

reklama
Ola kremy z wysokim filtrem zazwyczaj słabo się wchłaniają nawet zostawiają taką białą warstwę. Mój też taki jest i nawet na nim pisze że tak ma być. Tak okno otwarte w sypialni gdzie śpimy i łóżeczko też tam stoi. Biotebal stosuje moja ciocia ja jeszcze nie próbowałam ale czytałam że ma pozytywne opinie u kobiet po porodzie;)

Do góry