reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Bettina zabawki to numer 1 na naszej liscie ;) szczegolnie lewek, zawieszka do wozka, ktora Antos uwielbia i bez niego nigdzie sie juz nie ruszamy ;)

Demolka mam to samo, 3 torby Antka a jedna moja albo nawet niee ;:) czasem zabieram tylko bielizne na zmiane, bo jakies ciuchy u rodzicow mam :)

Anit jaki powazny facet i duzy :) wyglada na conajmniej roczek na tym zdjeciu :p

Betula ja jak sciagne Antkowi mleko powiedzmy 120ml to nigdy tego od razu nie wypija, zawsze wypije najwyzej polowe a za jakas godzine reszte.

reklama
My juz w domku. Dziecko mam turystyczne. Zestaw grzechotek i gryzak to hity no i na miejscu 1.pieluchy tetrowe......

Podobalo mu sie zwiedzanie swiata na rekach, w wozku i w hotelu. Super!

Mooj je teraz srednio dwa razy 13o i 3 razy 15o plus raz 8o. Nie zawsze zjada cale, ale i dopomina sie nieraz o wiecej.

Anit co za przystojniak :D
Betula u nas po 150 ml co 3 godz czasem już po 2,5 wola o jedzenie. Ale jak mogę jej zrobić 180 skoro jeszcze zdarza jej się ulewac po 150 :confused:

Ostatnia edycja:
ola, to Antoś malutko je skoro 120 nie wciągnie za 1 razem :)

Bettina, widać Hanki podobne są, bo moja zachowuje się podobnie o_O
A w nocy jak często ja Twoja Hania?

PaniAg, pieluchy tetrowe w ramach zabawek u nas też rządzą :)

no coz zrobic, je po trochu, ale czesto... dzis ciagle glodny, przed chwila byl tak senny, ze nie chcialo mu sie ssac piersi, a byl glodny. i placz bo spac i jesc... Po 15minutowej drzemce oproznil dwie piersi ;)

Ostatnia edycja:
Ola namiot kpiłam kiedyś w lidlu samorozkładany z możliwością mocowania do podłoża jest o tyle fajny że ma dużą "podłogę".
Anit przystojniak z Tymusia;)

PaniAg super że wyjazd udany.

U nas jedzenie wygląda następująco: ok 7 - 150 ml, ok 11 - 120 ml, ok 14 - 150 ml, ok 17 - 150 ml i ok 21 - 120 ml. Oczywiście zdarza się że zje mniej ale też czasem widzę że wypiła by więcej.
Mnie dzisiaj głowa okropnie boli nawet tablety nie pomagają.

Betula tak, chociaż wczoraj mnie zaskoczyła i przed 24 zażyczyła sobie flachę ;) a tak to budzi się na mleko między 6-7 rano czasami zdarzy się przed 6 ale rzadko więc podawałam najczęstsze godziny jedzenia. Wydaje mi się że już sobie wyrobiła przerwę nocną. A jak raz próbowałam ją obudzić i nakarmić to nie ma bata śpi i koniec;)

Betula do tej pory było tak, że o 20 daję ostatnie mleko i jadła ok 3-4 i potem ok 9 a teraz coś jej się porobiło i budzi się ok 5 dopiero i po 8 woła już o kolejne. :surprised:

reklama
magmich, ależ Ci zazdroszczę takiego śpiocha!

bettina, mój Haniak tak jadł "za młodu". teraz jej się odwidziało - dostaje mleko o 20, budzi mi się o 24 i potem o 4 o_O nic na nią wtedy nie działa, idzie spać dopiero jak dostanie jeść... między karmieniami też słabo śpi - zazwyczaj między 21 a 23 są ze 2 pobudki :/

jutro, mam nadzieję, wrócimy do zwykłego bebilonu i Młoda zacznie spać jak przedtem :unsure:

no i właśnie się obudziła...

Do góry