reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
No i wyszło z badań krwi, że nie ma uczulenia na mleko. Pediatra zadecydował jednak, żeby mieć już całkowitą pewność, to daje pepti i zobaczymy czy się bedzie poprawiać czy nie. Trochę dziwna dla mnie ta logika. Młoda pluje Pepti i coś czuje, że czeka mnie masakryczny okres w związku z tym, że nie chce tego jeść... o_O

Dzisiejszy wieczór sponsoruje kąpiel w siemieniu lnianym i smarowanie ciała olejem konopnym.

Walki dzień 1.

Betula robiłaś badanie z krwi, profil pediatryczny?
U mojej córki wyszły te testy negatywnie. Dopiero alergolog znalazł przyczynę uczulenia, te z krwi (o ile to te same) nie zawsze dają wynik dobry

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Co do mleka to lepszy jest Nutramigen LGG, bardziej rozszczepione. Oba w każdym razie są gorzkie w smaku dlatego dzieci średnio chcą jeść. Daniel przestawił się po 3 dniach. Niestety ono gazowało mu żołądek i wymiotował.

Caro, badanie nazywało się "IGG specyficzne na białka mleka krowiego w rozbiciu na frakcje"
"Dział" na badaniu jest: "Alergologia".

Nie wiem co mam o tym myśleć i nie bardzo wiem do jakiego isc teraz lekarza... jakiś pediatra inny? alergolog? dermatolog? :/

A Daniel czemu był/jest na Nutramigenie?

A to specjalistyczne badanie, ok, rozumiem. Skoro wynik wyszedł negatywnie to nie rozumiem pojenia dziecka tym mlekiem.
Ufaj trochę Swojemu instynktowi.

Daniel był bo podejrzewali nietolerancję.

Ja kupiłam dla Zosi na Dzień Dziecka pacynki na palce. Pamiętam że z moją siostrzenicą było tak, że wszyscy kupowali wymyślne prezenty a jej najbardziej podobał się papier do pakowania:)

Ja na dzień dziecka kupuje ramke na odcisk dloni o stopki bobasa i kronike dziecka... Dziwie sie sobie,ze jeszcze tego nie mamy? Ja jestem sentymentalna i lubie takie pamiątki. :):):)

Dziecko tak szybko rośnie... Nasza poducha frejki ma juz za krotkie szelki...w poniedziek kontrola. Modle sie,zeby byla poprawa a frejke poslac w ogień...

Nawet nie wiecie jakie to uciazliwe. Rzepy drapią, nieraz mam caly dekold porysowany, dziecka nie mozna przytulic, ubrac tez nie mozna ladnie ,bo musi byc luzno.... Ale trudno. Jakos miesiac wytrzymalismy.

Carolajna, a, spróbujemy z tym pepti. Jesli skóra zacznie się poprawiać po kilku dniach, to znaczy ze to mleko. Jeśli nie to do "zwykłego" Bebilonu zawsze możemy bez problemu wrócić.

Młoda zgłodniała i zjadła 100 ml. Sukces.

PaniAg my robiliśmy w weekend odlew. Leżał od grudnia ale dopiero nas wzięło ;)
w Lidl są fajne zabawki dla niemowląt z Fisher Price.

Betula nasz mały od miesiąca jada niewiele więcej.

reklama
Do góry