reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Ale tu dzisiaj cisza. Czyżby wszyscy grillowali korzystając z pogody. My właśnie z grilla wróciliśmy młoda przespała całą imprezkę z małą przerwą na mleko;) troszkę mi posmarkuję i dzisiaj frida poszła w ruch no i znowu poleciała jej krew z noska. Mąż twierdzi że ma tam pozasychane i jak zaczyna ściągać to jej żyłki pękają. Poza tym widzę że powietrze w domu zrobiło się dość suche.

Po czwartkowym szczepieniu doszła już w miarę do siebie więc nie było najgorzej. W czwartek wieczorem miała 38,1 i dostała na noc czopka a w piątek maksymalnie 37,5 ale tego już nie zbijałam.

No my tez grilowalismy. Ale tylko 2 godz i juz byla 18. Wczesniej spacer 2 godz.
Cale popoludnie na swiezym powietrzu.

Jestem wykonczona. Oczy mnie pieka i lzawia, czyzby jakas alergia na stare lata...?;)
Eh, ide spac xD

A u nas zaczął się okres wzmożonego marudzenia i płaczu, Hanula sama nie wie czego chce :rolleyes2: Coś nie może zasnąć jak już jest zmęczona w dzień i potem jest ryk, ciężko ją uspokoić i uspać. :confused2:

Kręci się już na boczki, częściej na lewy. I jak daję jej zabawkę do rączki to w lewej długo trzyma, wkłada do buzi a z prawej zaraz wyrzuca. Ale jak wkłada piąstki do buzi to częściej prawą. Czy to może być asymetria? Staram się ją tak kłaść, żeby była zmotywowana patrzeć na obie strony, spać kładę na przemian na jednej stronie i drugiej. Zabawkami też macham z różnych stron.

Bettina może skok rozwojowy?
U nas, odpukać, dobrze w miarę.
Krzyk tylko w domu.
Przestawiamy się na mleko nie zagęszczone i jest jazda ale jestem twarda. Mam nadzieję, że jeszcze dzień czy dwa i młody się przyzyczai.
Teraz jest taki ciekawy i kontaktowy, mało śpi w dzień, jest aktywny, zaczepia, śmieje się dużo. Piękny okres ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

A zabawek wciąż nie chce łapać. Kocyk itd owszem łapie jak ma pod ręką ale nic więcej, czekamy spokojnie.

Oj tak, piękny okres się zaczął. Hanula nawet takie śmieszne piski z siebie wydaje, najwięcej ostatnio ma do powiedzenia w nocy jak ją przewijam.
Carolajna śmieje się głośno? U nas dużo się uśmiecha i aż cała "skacze" z radości ale jeszcze się głośno nie śmieje, czekam z niecierpliwością aż zacznie. ;-) ;)
My od dwóch dni odstawiliśmy probiotyk i espumisan, póki co jest ok. Poczekam jeszcze trochę i też zmieniamy mleko.

Ooo mój też uwielbia pogadać sobie ze mną a najbardziej o 5 rano :biggrin2::rofl:. Uśmiecha się ale jeszcze głośno się nie śmieje. Tymek jest bardzo pogodnym dzieckiem :happy::happy: Dzisiaj również byliśmy prawie cały dzień na dworze. W domu byliśmy o 20 :rolleyes2:.
Od 12 do 16 byliśmy u kuzynki dzieciaczków na urodzinach - 3 letniej dziewczynki i rocznego chłopca. Impreza była zorganizowana w ogrodzie i była nawet pani od animacji , było super. Oczywiście pogoda piękna, bardzo dużo słońca no i się spaliłam. Twarz, dekolt i ręce mam spalone na raka a jutro idziemy na komunie do siostrzenicy- jak ja będę wyglądać :baffled:

Magmich czyli jaką bo pogoda w całej PL różna bywa. Chodzi Ci o ciepło?
Mój ma cienkie spodnie dresowe, skarpetki i bodziak tylko, to wczoraj.
Dzisiaj koszula z rękawem 3/4, lniana, spodnie lekkie i bodziak na ramiączkach pod spód.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja na bieżąco weryfikuję jak jestem na zewnątrz.
Wczoraj np bawełniane leginsy, body z długim i bluza rozpięta ale jak spacerowałam nad stawami to okryłam kocykiem bo był chłodny i silny wiatr. Kocyk mam cieniutki bawełniany.
Hanula jak jej za gorąco to płacze :-p Raz przegięłam z ubraniem i rozbierałam ją na spacerze ;-) ;)

Do góry