reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Ola tak piersia i zawsze miala ladnie 3-4 kupki a od tyg kompletna zmiana. dzisiaj na szczepieniu rozmawialam z pediatra i tak polecila a jak czasami daje jej sztuczne mleko to moge tez mniej miarke niz sie powinno,żeby było bardziej wodniste bo ona mi wode wypluwa hehe. po masażu brzuszka przez plecki ładnie poszło po 4 dniach.
Alunia śpi juz pól godziny:szok: az nie wiem co ze soba mam robic hihi zawsze max 15-20min wiec to na bank po szczepionce.

reklama
To moj spi od 12.3o.... Godzina na spacerze a potem w domu do teraz 17.oo. Dzis spalismy do 9.oo potem nie mial rannej drzemki i na spacer ubieralam i kaemilam go na prawie spiaco. Dziwne.

Noni dziwne,ze po spacerze mam najwiecej pokarmu. Dzis rekordowo sciagnelam 12o mll na raz.
Dzieki AliaMaris za wspomnienie o metodzie 7 5 3 !!!

Spacer u nas byl chwile przed deszczem....:)

Dziewczyny tak patrzę na tego mojego szkraba i sobie myślę jak te dzieci szybko rosną. Jak byłam we wtorek na bioderkach to była mama z takim dwutygodniowym maluszkiem i moja przy nim to kolos a jeszcze niedawno sama była taka maleńka, chociaż mi się ciągle mała wydaje. Dopiero przy zestawieniu z innym dzieckiem widać ogromną różnice. Ehh... trzeba łapać chwile bo szybko nam dzieciaki urosną i zaczną pyskować;)

Ostatnia edycja:
Demolka wlasnie u nas do czasu tez byly 3-4 kupy dziennie, a teraz jest jedna na 10 dni. Tez od kilku dni nie chce mi pic innych napojow niz mleko. Dzis podstepem wcisnelam w niego 20 ml wody - na smoczek wpuscilam kropelke boboticu, poczul smak i sie przyssal ;) moze glupie, ale wode wypil. A z tym spaniem u Twojej malej to szalenstwo :) w czasie spaceru Ci nie spi?
A Wasze dzieci zawsze spia na spacerze?Moj Antos zawsze spi, ale zastanawiam sie co by bylo gdyby nie spal... pewnie by plakal, bo przeciez niz nie widzi w tym wozku :| az szkoda mi go tam czasem wkladac.

Magmich oj masz racje, jak patrze na zdjecia Antosia ze szpitala i na tego tu, teraz to sie zastanawiam kto i kiedy mi dziecko podmienil ;) pewnie jak zaczna pyskowac to bedziemy tesknic za tymi wrzaskami i placzami...

Dziewczyny szykować się na spacery piękną pogodę zapowiadają i cieplutko:):)

Ola uwierz będziemy tęsknić wiem co mówię bo jednego pyskolka już mam w domku;) Ja wodę wciskam na raty najpierw się mała przyssie z nadzieją że mleko wypije jakieś 20 ml i patrzy na mnie z wyrzutem, robimy chwilkę przerwy i dalej podaje wodę i tak udaje nam się na jedno posiedzenie wypić 40-60 ml.

U nas ostatnio był problem z piciem wody, dzisiaj zmienilam smoczek i ładnie piła i wode, i herbatkę :)
Kupilam dzisiaj podgrzewacz, mam nadzieję że będę zadowolona :)
Hanula ostatnio nie przesypia całego spaceru, leży sobie ale fajniej by by było jak juz będzie jeździć bez oslonki od wózka.
Magmich co za prognozę ogladalas, bo u mnie deszcze zapowiadają :/

moja waży 5300 i urosła 10cm! racja rosną że szok!mąż dzisiaj wraca po 4tyg ondopiero będzie mieć szok hehe
Ola u mnie masaż dał radę ale nie brzucha ale jak leżała na nim to lekarka kazała masowc plecy ale ciut mocniej przyciskac.
na spacerze często śpi 1-2h ale czasami leży i patrzy w misie albo budkę od wózka i co zaglądam to się uśmiecha hehe ale spacer dla niej to musi być droga z dziurami hihi

reklama
Do góry