reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Ola nie da się źle robić hehe poprostu tak jak brzuszek tak samo plecy.
tatuś będzie 1.5tyg ale chciałby się wyspać,Poleżec.. oglądnąć coś,przytulić żonę a tu zonk zapomnij bo mała jest bardzo absorbująca

reklama
Ola o maści to chyba ja pisałam z tym że to nie maść a krem nazywa się Atoperal Baby i bez problemu kupisz go w Rossmannie. U nas krostki zniknęły w ciągu czterech dni z suchą skórą też sobie radzi więc polecam. Ogólnie jest cała seria tych kosmetyków.

Ten Atoperal to i my chyba kupimy...

Z plesniawkami chyba spanikowalam, teraz wstal i zjadl 90 bo tyle mialam odciagnietego. Bez placzu a ta kropka znikla. Popatrze jeszcze z latarka chyba.

Demolka to wyglada na to, ze na Antka masaze po prostu nie dzialaja :/
Domyslam, sie, ze dziecko absorbuje, wiem to z autopsji :p chwila dla siebie tez by Wam sie przydala, a nie macie komu podrzucic malej?

Mket pamietam jak pediatrka na kazdej wizycie pytala mnie czy tych kup jest mniej, tak jakby to bylo normalne. Ja odpowiadalam wtedy, ze taaak zdecydowanie mniej, a wtedy jeszcze bylo po 2-3 dziennie. Widocznie tak musi byc. Tylko szkoda, ze mala sie meczy. A kladziesz duzo na brzuszku? I jeszcze lekarz mi mowil, zeby brzucha nie masowac tak jak pisza w internecie(okreznymi ruchami), tylko trzeba tak uciskac brzuszek łapiąc kciukiem i palcami jednej dłoni...

Magmich tak myslalam, ze to Ty pisalas o tym kremie :) ale nie chcialam znowu gafy strzelić ;) dziekuje, kupie ja na pewno, bo Antos ma strasznie szorstką skóre na buzce, a ten pediatra ktory u nas byl ostatnio przepisal nam masc robiona ze sterydami...na razie sie z nia wstrzymam.

PaniAg tez slyszalam, ze na plesniawki mocz jest dobry. Chyba jakis czas temu dziewczyny o tym pisaly. Ale oby to byl falszywy alarm :)

Beemik a moze ta Wasza super noc to po tym szczepieniu? ;)

U mnie jakis kryzys. Od kilku dni boli mnie glowa. Dzis obudzilam sie o 4 rano mimo, ze Antek spal i nie moglam zasnac i tak nie spie, a czuje sie okropnie, buja mnie jakbym na statku plynela :/

AliaMaris mam już podgrzewacz Babyono, kocham go miłością wielką :laugh2: Uwielbiam takie gadżety co usprawniają codzienne funkcjonowanie, dzięki za polecenie ;-) ;)
Ola wydaje mi się, że u Antka taka uroda, że te kupy tak rzadko. Widocznie masz dobre mleko :-D

Atoperal Baby to chyba jakaś nowa seria, ostatnio ją oglądałam w rossmanie. Zastanawiam się czy kupić do buźki do nawilżania właśnie atoperal czy hippa :confused:

My dzisiaj zrobiłyśmy jakieś 8 km :-D

To nie jest nowa seria stosowałam ten krem już 5 lat temu tylko wtedy chyba był tylko w aptece.

Bettina to jednak pogoda u Ciebie też dopisała że aż 8 km. Ja niestety nie policzyłam km ale dzisiejsze dwa spacerki czuję w nogach. Już się szykuję na jutro;)

Dzisiaj pogoda była super. :tak: Oby w wolne dni też taka była.
My jutro wychodzimy na imprezę, więc raczej nie zdążymy wyjść na spacer. Hania zostaje z babcią. Mam nadzieję, że dadzą sobie radę. Bo dzisiaj ostatecznie dziecko uspałam ja :unsure:

Uuu Bettina to baw sie dobrze i nie mysl za duzo o dziecku tylko sie zabaw;)

Ola moja córcia generalnie tak dobrze spi. Idzie spac 20-22 Budzi sie 1 albo 2 razy w nocy na karmienie i spi dalej do 7/8. Fajnie, ze teraz tak szybko sie najada, bo na poczatku to ssała pierś przez ok.godzine a teraz 10-15 minut i juz najedzona :)

A jak wam idzie walka z kilogrami? Bo u mnie waga od 6tygodni stoi w miejscu jak zakleta. A przeciez chodze czesto na spacery i staram sie zdrowo jesc i nic. Raz sie nawet wybralam na nordic walking i na drugi dzien mialam straszne zakwasy. Niestety brzuch po cesarce dalej mnie pobolewa i nie za wiele moge zrobic no i do tego dochodzi moje lenistwo ;)

reklama
U nas dziś spacer 2h, później mąż był z Zosią i wózkiem, a ja poszłam z psiakiem pojeździć na rowerze. Wiosna to zdecydowanie moja ulubiona pora roku.
Beemik u nas też po szczepieniu Maleństwo dużo spało. A poprzednie nocki jak u Was wyglądały? Dużo godzin przesypia Twoja Dziewczynka?
PaniAg może to mu po prostu mleko jakieś osiadło po jedzeniu ewentualnie ulaniu? Żeby rozróżnić wystarczy potrzeć.. pleśniawka nie zejdzie.
Demolka Twój Mąż tak przez cały rok wyjeżdża?
Ola kilka razy dziennie układam ją na brzuchu, i czasem leży na mnie na brzuchu. Czytałam już wcześniej co pisałaś o tym masażu i właśnie tak też próbowałam ale bez efektu.
Ola a może to trochę przemęczenie. Śpisz trochę w ciągu dnia jak Antek śpi? A może po prostu kwestia pogody, teraz ciśnienie bardzo się zmienia.
Bettina będą musiały sobie dać radę;)

Do góry