reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Tez mialam wczoraj labe, bo Antek spal ponad 4h :p Czasami mam wrazenie, ze on sie szybciej uspokaja u meza na rekach, jak zaczyna go bolec brzuch przy karmieniu i sie denerwuje, zaczyna plakac to czasami juz brakuje mi pomyslow i sily zeby go uspokoic, wtedy ja sama sie denerwuje i niekiedy placze...wtedy maz go bierze na rece a ten oaza spokoju. A mnie wtedy jeszcze bardziej krew zalewa ;) o co cho

Mkvet herbatniki to chyba nie bardzo, bo mamy podejrzenie skazy bialkowej :>

reklama
PaniAg, moze sie myle, ale to w jaki sposob piszesz, widac, ze jestes "nie w sosie". Sprobuj sie jakos odprezyc, rozerwac. Ja dzis zamknelam sie w lazience na ponad godzine i sie prysznicowalam, suszylam, prostowalam wlosy itd.:) od razu lepiej!

Ja na początku kp zajadałam się biszkoptami.
Ja mam jutro labę, idę do fryzjera a Hania zostaje z babcią. Zobaczymy jak to zniosę :sorry2:

PaniAg czemu nie wychodzisz? Jak pogoda pozwala to ja wychodzę na ok 2 godziny, czasem dłużej jak nie zmarznę jeszcze ;-) ;)

Mi gin powiedział, że z ćwiczeniami na brzuch to najlepiej pół roku się wstrzymać bo tyle mogą utrzymywać się szwy na macicy. To co przytyłam w ciąży już dawno spadło i dalej nic nie chce iść :-( :(

Ola a takie typu digestiv? Tam nie ma mleka w składzie.
Bettina to tylko pozazdrościć zrzucania kilogramów ciążowych. A po ilu tygodniach doszłaś do wagi sprzed ciąży? Ale pól roku to po cesarce?

Mkvet do wagi sprzed ciąży to wróciłam po ok. 2 tygodniach, spadło nie wiadomo kiedy nawet, ale nie było tego dużo 14 kg. Tylko, że ciążę zaczynałam już z nadwagą i 10 kg to absolutne minimum, których chciałabym się jeszcze pozbyć a tak naprawdę jak by się udało 15 to było by super.
Ćwiczenia po pół roku po cc, po naturalnym pewnie można szybciej.

Bettina mi gin powiedział, że po cc już mogę powoli zacząć ćwiczyć itd. Szwy NIE mają prawa się już rozejść. Ważne, żeby nie przesadzać i sprawdzić swoje możliwości.

Ogólnie ćwiczyć mogę ale powiedział, żeby jakichś ciężkich ćwiczeń typowo na brzuch jeszcze nie robić. Póki co z aktywności pozostają spacery bo czasowo jeszcze nie ogarniam sytuacji ;-) ;)

W jaki sposób podajecie kropelki na kolki? Do mleka to chyba trochę słabo bo nie zawsze dziecko wypije wszystko, hmm

Mkvet o takich nie slyszalam, ale az sie ucieszylam jak mi o nich napisalas ;)

Ćwiczenia ćwiczeniami, waga waga a kiedy mozna po cc zaczac sie przytulac? ;)

Bettina na łyżeczkę taką maluteńką i do buźki przed samym mlekiem.
Ja daję dość sporą dawkę i często wlewam do smoczka do podawania leków, mały wszystko wyciamka z tego smoka.

reklama
Do góry