reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Aschlee, no dużego wyboru odnośnie jedzenia nie mają :laugh2:
Bozienka, wygląda na to, że masz wyjątkowo pogodne dziecko :)

Po rozmowie z pediatrą zapadła u nas decyzja, że na rota się nie szczepimy. Na pneumokoki tak.

reklama
My mamy Bebilon AR i nie śmierdzi. Może to dlatego, że Nutramigen tak cuchnie, że po nim wszystko inne pięknie pachnie.
Ja jestem chora jak diabli, jadę właśnie do lekarza

Spal 3o min wiec problem butli znikl... Moj pije mleko Hipp, ogolnie nie wyczuwam drazniacego zapachu i nigdy nie wąchalam stojacego dluzej,bo wylewam.
Mi kazde mleko smierdzi ;) Sama nie pije mleka od skonczenia roku. Odrzuca i tyle.
Mlody tak sie darl po butli ,ze tylko na piersi sie uspokoil.....

My szczepimy 5in1. 3o marca. I tak jak Wy mam juz stres. Dodatkowych szczepionek nie bierzemy.

Bozienko ja ogolnie karnie piersia ale moj pulpecik czasem domaga sie butli wiec bardzo rzadko ale zdarzylo sie mi kilka razy podac jej milupe.

Ale dobrze ze je duzo bo teraz przynajmniej ubranka 50 juz nie sa nie wiadomo jak za duze.W koncu sa dopasowane ;)

Carolajna zdrowka kochana,teraz sezon chorobowy ja tez dochodze do siebie po okropnym grypsku

Caro zdrówka trzymaj się.

Ja podaję bebiko jakoś specjalnie nie drażni mnie zapach tego mleka. Starsza dostaje Bebiko 5 dla dzieci do 6 roku życia i jak jej przygotowuję to sama mam ochotę się napić:):)
My mieliśmy się dzisiaj szczepić ale zapadła decyzja że czekamy do środy a wszystko przez wczorajszy "dzień śpiocha". Mała spała calutki dzień nawet na mleko się nie budziła tylko przez sen jej wciskałam. Pani doktor stwierdziła że ogólnie jest zdrowa oskrzela i gardło ok ale senność może oznaczać że wykluwa się jakaś infekcja. Mam ją poobserwować i jak do środy będzie dobrze to się szczepimy.
Cieszy mnie takie zachowawcze podejście lekarza bo nie ma co ryzykować przy takim maluchu.

Ola to teraz razem czekamy na środowe szczepienia.

Betula a jakie argumenty zdecydowały że nie szczepicie na rota, co powiedział pediatra?

My podajemy mleko Hipp i nie wyczuwam, że śmierdzi ale też specjalnie go nie wącham ;-) ;) A jeżeli nie jest zjedzone od razu to wylewam, nie było nigdy potrzeby jakoś aby stało godzinę.

Szczepienie mamy w środę i obawiam się bardzo ewentualnych powikłań. :baffled: Wstępnie zdecydowałam się na 5w1, na pneumokoki też chyba będziemy szczepić. Z rota raczej zrezygnujemy. U nas jeden z lepszych pediatrów w okolicy nie zaleca bo rota jest tyle szczepów, że szczepionka nie daje gwarancji, że dziecko nie złapie czegoś. A po drugie jak moja bratanica leżała w szpitalu to dziecko co z nią było na sali było szczepione na rota a mimo to złapało i przeszło dużo gorzej niż moja nieszczepiona bratanica. Ale jeszcze będę rozmawiać z lekarzem w środę.

pediatra powiedzial nam, ze przy rotawirusie dziecku grozi "tylko" ew. odwodnienie i hospitalizacja z tego powodu, a przy pneumokokach konsekwencje zarazenia sa duzo powazniejsze (zapalenie opon mozgowych, pluc i inne). ile kosztuje u was szczepionka na rota?

Betula 220 zł jedna dawka.
Szczepie na wszystko.

Właśnie wróciłam od lekarza, gardło wirusowe. Mam się odseparować od dziecka. Ciekawe jak??

A to o mleku:

Załączniki

• 1458568452296.jpg
    1458568452296.jpg
    98,8 KB · Wyświetleń: 77
  • 1458568465187.jpg
    1458568465187.jpg
    93,1 KB · Wyświetleń: 82
Mam dziwne pytanie do dziewczyn karmiących mm czy wodę do mleka i herbatki gotujecie przez 5 min?
Mnie zaczyna denerwować to gotowanie już jeden garnek spaliłam bo zapomniałam o tym że zostawiła wodę na piecu:crazy: a dzisiaj z rozpędu zaparzyłam rumianek wodą przegotowaną prosto z czajnika czyli gotowała się mniej niż minutę.

reklama
Magmich ja do mleka używam wody w kartonie dla dzieci i niemowląt. Nie trzeba jej gotować
A herbatkę zaparzam normalnie z czajnika ale używam filtrowanej.

Do góry