reklama
Carolajna32
Fanka BB :)
Olaolala w necie masz kalendarz szczepień i opisane wszystko dokładnie.
Mój ma tak na codzień ze spaniem
Córki nie szczepiłam na rota i złapała mimo, że w domu nie było innego dziecka. Młodego obowiązkowo szczepię w ten wtorek
Mój ma tak na codzień ze spaniem
Córki nie szczepiłam na rota i złapała mimo, że w domu nie było innego dziecka. Młodego obowiązkowo szczepię w ten wtorek
magmich
Ola płatne są te 5w1 i 6w1 no i oczywiście wszystkie dodatkowe typu rota, pneumo itd. Bezpłatne są te jak je nazwałaś pojedyncze. Co do tego które lepsze to Ci nie odpowiem. Może narażę się tu na krytykę ale starszą szczepiłam tymi pojedynczymi i teraz też zamierzam tak zrobić. Córka przeszła szczepienia bardzo dobrze bez gorączki i innych skutków ubocznych. Nie brałam żadnych dodatkowych szczepień. Teraz tylko rozważam rota.
Magmich - tak, ja odpuszczam rota. Moim zdaniem to za duże obciążenie dla malutkiego organizmu, a choroba choć oczywiście w przypadku maluszków groźna, zwykle nie ma dlugofalowych powikłań. Sama szczepionka nie daje też 100% pewności że dziecko nie zachoruje.
A nad darmowymi sama się zastanawiałam... Ale do tej pory szczepilismy 5w1 i dzieci dobrze to znosiły, więc chyba nie będę testować innej opcji.
Ola- w poprzednim poście pisałam o różnicach w szczepieniach - może Ci się przyda.
A nad darmowymi sama się zastanawiałam... Ale do tej pory szczepilismy 5w1 i dzieci dobrze to znosiły, więc chyba nie będę testować innej opcji.
Ola- w poprzednim poście pisałam o różnicach w szczepieniach - może Ci się przyda.
PaniAg
Dziewczyny, czy ktoras wie ile moze stac gotowe mleko mm po zrobieniu? Czesto bywa,ze zrobie a Mały zasnie. Zazwyczaj wylewam, niby mozna do 2 godzin ale jak jest w praktyce to nie wiem. Nie chce zaszkodzic dziecku.
Moj dzis zasnal w wozku przy wlaczonym okapie, oczywiscie wozek musial jezdzic
Moj dzis zasnal w wozku przy wlaczonym okapie, oczywiscie wozek musial jezdzic
Carolajna32
Do godziny.
Na opakowaniu przeważnie jest informacja
Na opakowaniu przeważnie jest informacja
reklama
Bozienka24
Hej wam :-) spóźnione gratulacje dla wszystkich mamus :-) troszkę się nie udzielamy ale brak czasu czytam was codziennie ale z napisaniem ciężko ;-) mały super :-) grzeczny gaworzy śmieje się jak nie wiem rośnie jak na drożdżach ;-) i coraz mnien w dsien spi ale za to w nocy daje teoche pospac zasypia miedzy 18-20 i budzi sie dopoero miedzy 00-3 w szpitalu byliśmy tydzień naszczęście szybko sobie poradził z chorobą w tym tygodniu wkoncu mamy 1 szczepienie :-) mam nadzieje ze wkoncu się nam uda zaszczepić. PaniAg 1.5 godz ja czymam max godzinę a o to mój mały kochany przystojniak
Załączniki