reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

dziewczyny na szczescie u nas kolek jeszcze nie ma:)
ale zastanawiam sie jak u was wygladaja zaparcia i wyregolowane kupki??
u mnie krotko po porodzie przy kazdej kupce dziecko plakalo i teraz tez tak jest ale o wiele zedziej .polozna zalecila dicoflor i podaje mu to .

kochane meczy mnie pytanie czy jesli karmie tylko piersia to czy konieczne jest dopajanie dziecka np woda lub herbatka?? przyznam ze jedziemy tylko na samym cycku bo boje sie dac nawet wode -strach przed kolkami.

reklama
Nova u mnie dokładnie to samo nocki należą do młodszej a w dzień rządzi starsza i zachowuje się dokładnie jak twoja. Też mamy ataki złości i w ogóle nas nie słucha normalnie ręce opadają. Mam nadzieję że z czasem jej przejdzie bo czasami to oszaleć można.

No wlasnie, najgorsza jest bezsilnosc bo nie przetłumaczysz. Potrafi naprawde zrobic taka awanturę, histerie o nic, raz o 1 w nocy, bałam sie ze sąsiedzi wezwą policję bo darła sie jakby ktoś ja maltretował :-/ to męczące psychicznie, mysle nawet o wizycie u psychologa bo nie wiem jak reagować poprawnie

Wczorajsza noc została mi wynagrodzenia za męczący dzień. Tymuś zasnął przed 21 a obudził się przed 4 :tak: zasnął znowu o 5 a o 7.20 sama go wyciągnęłam z łóżeczka. Musiałam jechać do laboratorium na badania tarczycowe. Mały jechał ze mną.
W dzień też w miarę pospał. Marudzące były jedynie między 17-19. Zobaczymy jak dzisiejsza noc będzie wyglądać :confused:.

Caro o ile histeria jest w domu -ignoruje, gorzej jak jest w miejscu publicznym, to niestety sie nie da :-/ a i w czasie złości nic nie da sie przetłumaczysz
Anit zazdosze nocy, u mnie Vera zasnęła o 22, wstała o 1, zasnęła na godzinę i od 2 plakala, kręciła sie, zasypiała na chwile i tak do 6, przyszła Vivien i po moim spaniu
Jestem tak zmęczona ze nie kontaktuje

Współczuję Wam perypetii ze starszym rodzeństwem, gorzej jest im cokolwiek przetłumaczyć niż maluchom, tak się domyślam... ale to minie i w koncu pojawi sie ta siostrzana/braterska miłość ;)

Anit80 widze, ze Twoj Tymus tez Ci daje pospac. Nikt Ci nie kazal robic takich glupot i wybudzac po 3 godzinach? Ja tak robilam i chodzilam na rzesach...

Mój Antos woczraj praktycznie caly dzien przespal (mial przerwy na jedzenie, co prawda malo zjadl w ciagu dnia) obudzilismy go o 18 na kąpiel, potem zjadł, znowu kimnął na godzinkę i po 21 się obudzil i nie mial nawet tego swojego typowego ataku kolki, bolal go brzuszek, ale nie plakal jak zawsze. Czyzby sab simplex dziala?
Martwi mnie tylko to, ze wieczorami jest strasznie glodny, wydaje mi się, ze reaguje tak albo na bol brzucha albo jest rzeczywiscie glodny, bo w ciagu dnia zamiast jesc to spi..i potem dopada go "wilczy głód". Co myslicie??

A noc byla spokojna, zasnal z Szumi Misiem po 23 i obudzil sie o 3:30 na jedzenie, potem po 4 zasnal, by obudzic sie o 7 znowu na jedzenie, by znowu o 7:40 zasnac i jeszcze spac ;) achh KOCHAM GO!!!! hehe ;)

Ja doczytalam ze po mleku modyfikowanym dziecko moze spac dluzej w nocy i dzis mu pozwolilam na 6 godzin. Potem po karmieniu dospal 3 jeszcze i obydzil sie sam o 8.oo. Do 5 tyg bede to kontrolowac a potem niech spi ile chce.
Ledwo sie zdazylam umyc, ostatnio nie chce chwili pobyc sam, drze sie jak diabel ;)

Na buzi ma duzo potowek, myje czesto woda przrgotowana ale to i tak od karmienia piersia i sa nowe...

reklama
Aaa sciagnijcie sobie aplikacje Senny szum. Nasz ulubiony szum to wiatrak a sa jeszcze inne. U nas sie sprawdza.

Do góry