reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ja właśnie położyłam się do łóżka, od 3 nie spałam. A tak się wczoraj cieszyłam że ostatnie 2 noce super przespałam. Nic mi nie dolega tylko wstałam na siusiu i było już po spaniu :-( :(. Teraz zapewne wstanę koło południa :biggrin2:.

Carolajna świetny chłopak. Gratuluje :yes: Mam nadzieje że już troszkę doszłaś do siebie :wink:

reklama
Carola slicznosci ten Twój synuś :) a jak z karminiem ruszala laktacja? Jak Ci mienela noc?

Anit wstan nawet po południu ;) musisz zbierać siły, nie długo Twoja kolej ;)

Bettina u Ciebie chyba 40 tic się zaczął ;)

Seforka opowiedz jak udało Ci się przeoczyć :eek: ?

Nocka ok, cały czas dostawałam środki przeciwbólowe. Zdjęli mi opatrunek i zaraz przyjedzie mąż to wstaniemy. Mały od 6 śpi na mnie. Uczy się sssnia

Ja tez całą nieprzespana noc. Jak Natka po 3 napisała to jeszcze nie spalam. Potem trochę się kimnelam i juz od 6 znowu nie spie. A tyle mam dzisiaj roboty. Caly dom ogarnac i coś do jedzenia przygotować bo przyjeżdża do mnie koleżanka z daleka wiec na cały dzien. Moje dziecko bardzo się ruchliwe zrobiło jak nigdy dotąd. Trochę mnie to zaczyna martwić.

Carolajna śliczny Synek:) Gratulacje ogromne:)
NowaNatka już rodzi czyli niedługo pewnie będzie przewaga styczniowych Mam;)

Magdalena Ty nie możesz spać, może Dzidziuś też nie;)
Anit to ten etap jak można chyba sobie powiedzieć: "nie chce mi się wstawać to nie wstaję";)

Ja spałam dziś wyjątkowo dobrze, ostatnio usypiam koło 24-1.00 i budzę się jak Mąż wstaje do pracy. Zakończyłam już prasowanie i pranie- wszystko do rozmiaru 68 co miałam już jest ogarnięte. Wypiorę jeszcze wypełnienie wózka i ogarnięte, chociaż jak zaczynałam to wydawało mi się, że nigdy nie skończę;)
Czekam tylko cały czas na mebelki. Niby już przyszły ale każdy mebel był uszkodzony. Reklamowaliśmy i teraz czekam na nowe. Już nawet przestałam się złościć, chociaż jak zaczęliśmy składać i zobaczyłam co przyszło to płakałam.

Dziewczyny czy Wy coś wiecie na temat tego, że lekarz nie może wystawić L4 powyżej planowanego terminu porodu, tylko w takiej sytuacji trzeba macierzyński wcześniej zacząć?

Ostatnia edycja:
Carolajna ale masz słodziaka, nic tylko go ściskać i całować. :laugh2:
NowaNatka zaciskam kciuki, myślałam, że zaczekasz na mnie a tu proszę jaka niespodzianka :-p
Tak się przejęłam, że już rodzi, że zapomniałam co jeszcze chciałam napisać. :zawstydzona/y:

U mnie noc była okropna. Tylko teraz przynajmniej wiem, że miałam skurcze hahaha :unsure:
Seforka właśnie też mi chodziło po głowie, że ja będę mieć skurcze a nie będę o tym wiedzieć. Przecież dopiero wczoraj ogarnęłam jak one wyglądają i że faktycznie też mam :zawstydzona/y:

Mkvet lekarze na końcówce z tego co wiem nie tyle nie mogą co nie chcą już wystawiać zwolnień i każą wykorzystywać urlop macierzyński. Ale jeżeli pójdziesz do rodzinnego to też może wystawić zwolnienie, tak mi mówiła położna. Ginekolog na pewno może wystawić bo ja mam teraz do 03.02 a termin na 01.02 i na 04.02 mam umówioną wizytę tylko żeby wypisać zwolnienie jak jeszcze nie urodzę i gin powiedziała, że nawet ktoś z rodziny może podjechać i ona wypisze na tydzień jeszcze.

Ostatnia edycja:
Dzięki Bettina. Słyszałam, że jest z tym problem. Jestem ciekawa czemu nie chcą.. co im za różnica... To jeszcze nie wiem jaki stosunek do tego ma mój lekarz.
Na razie nie wyobrażam sobie nie wiedzieć, że mam skurcze... Może ja też przegapię. Bettina nie robi Ci się twardy brzuch wtedy? Myślałam, że to generalnie czuć...

reklama
Może nie chcą bo są jakoś z tych zwolnień rozliczani a po co wypisywać jak już kobieta nie potrzebuje bo może wziąć urlop. Nie mam pojęcia ale też mnie to zastanawiało :confused: Jak ktoś po roku wie, że wraca do pracy to szkoda wykorzystywać ten urlop przed porodem bo potem mniej z dzieckiem się jest.
Co do skurczy to mi się napina brzuch w górnej części i twardnieje jak kamień, myślałam, że to są skurcze. A wczoraj dziewczyny pisały, że skurcze to czuć takie napieranie na szyjkę w podbrzuszu. No i ja miewam takie coś ale w życiu bym nie pomyślała, że to skurcze :zawstydzona/y:

Do góry