reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Seforka - to Twoja córeczka prawie w tym samym wieku co moja :-). Moja też wydaje się szczęśliwa, szczególnie, że teraz będzie siostrzyczka, bo brat to jednak nie to samo ;-)

Anit - to tez juz masz bliziutko do końca. A że spaniem to życzę żeby już tak zostało :-)

Ola - ja mam do buzi krem hippa, ale on chyba jest w Polsce niedostępny (wind & watter balsam sensitive).
A co do traktowania ciężarnych to różnie bywa - miałam sytuację gdy ludzie sami z siebie mnie przepuszczali (nawet starsza Pani mnie ostatnio upominała w aptece, że powinnam iść poza kolejką :), ale niestety nie zawsze tak bywa. W komunikacji natomiast zawsze ktoś mi ustępuje miejsca, ale raczej ze względu na małe dzieci. Najbardziej irytuje mnie jednak przejście dla pieszych pod moim blokiem. To ile kobieta z brzuchem, wózkiem i jeszcze drugim dzieckiem trzymanym za rękę musi czekać na przypuszczenie za każdym razem mnie zadziwia.

reklama
U mnie w Rossmannie pani w kasie już kilka razy wołała mnie bez kolejki i powiedziała że ogólnie trzeba od razu do nich podchodzić bo jak jest więcej ludzi to nie zawsze są w stanie wypatrzeć ciężarną w kolejce.
A w święta w kościele to faktycznie młoda dziewczyna chciała mi ustąpić miejsca.

Wracając do cc na życzenie to ja się nie zagłębiałam ale coś musi być bo w tamtym szpitalu maja dużo różnych kruczków, które chętnie podpowiadają z nie zawsze to jest na korzyść szpitala itd.

Ola ja kupilam "nivea na każdą pogodę"

Carola walcz tam dzielnie!! i oczywiście czekamy na relację!

Ja miałam ciężką noc, nie mogę się podnieść z pozycji leżącej, mała bardzo się wierciła i jakoś tak się obróciła, że ma "coś" twardego nad moim pepkiem i to jest baaaardzo bolesne. Dobrze, że dojechałam do domu bez kolizji, chyba czas odstawić autko ech...

Demollka ja już dwa tygodnie temu przesiadłam się z fotela kierowcy na fotel pasażera chociaż jeździć lubie ale stwierdziłam że teraz bezpieczniej dać się wozić.

Magmich dzisiaj miłam koleżankę ze sobą choć ona w 16tc ale jak na mnie patrzyła a mi pot po czole z bólu to sama się bała ze mną jechac hehe To już była raczej ostatnio wyprawa na wieś, za dużo strachu jest hehe jakbym tam zaczęła rodzić to moi rodzice zawał murowany, dookoła lasy hehe-oni są przed 70tką:))

Demollka nie wiem jak u Ciebie ale u mnie warunki na drogach raczej nie zachęcające niby odwilż ale ziemia zmarznięta i można się zdziwić.

Ja tylko raz mialam.sytuacje w laboratorium gdzie starsza pani oddala mi swoj numerek bo jej sie nie spieszy a akurat miala wchodzic a ja jeszcze.musialabym czekac 20 numerów.
W autobusie wszyscy odwracaja wzrok jak widza ze wchodze a miejsc nie ma czy to mlody czy starszy nie ma roznicy, raz moj M zwrocil uwage dziewczynie bo stalam kolo niej ocuerajac ja brzuchem bo autobus zapchany a ona odwrocila glowe w.druga strone udajac ze nie widzi a M sie wkurzyl i jej powiedzial...to wstala i powiedziala a niech siada ale ciaza to nie choroba...nie usiadlam powiedziałam jej ze zycze jej zeby za jakis czas kiedy to ona bedzie w ciazy zeby nikt jej miejsca nie ustapil skoro dla niej to nie choroba, moze i nie choroba ale wszystko boli. Szkoda gadac.

Wlasnie odprawilam Alana na.wycieczke szkolna wiec do 14 spokój....ale posprzatac musze :/

Ludzie nie zdają sobie sprawy jakim obciazeniem dla organizmu jest ciąża. Myślą że nic się nie zmienia poza tym ze rośnie brzuch. Ciekawe czy chcieliby założyć sobie taki plecak na przod, i nie ściągać go ani pod prysznic, ani do snu ... Ja mam tak samo, nikt nigdy nie potraktował mnie ulgowo, nie ustąpił miejsca a w sklepie w kasie pierwszeństwa są wszyscy wielce obrażeni, że mam czelność przed nich wchodzic

reklama
Do góry