reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Caro kciuki zacisniete...wypychaj z siebie maluszka :)

Asia musialam sie przejsc bo juz mnie wszystko.od tego leżenia bolalo i trzeba bylo rozprostowac nogi...ale tak ogolnie to.sie.Was slucham i odpoczywam.ile.tylko moge i na ile szkraby dadza odpoczac.

Co do cc to.u nas to nie wiem.jak to.jest nie slyszalam zeby ktos pisal pisma do ordynatora zeby zrobili cc.

Pokoiku dzieciecego tez nie.mam, synek z corka maja swoj pokoj a Marcelek jak.na razie bedzie z nami w sypialni :) ma swoj kacik i to musi wystarczyc

reklama
Witam wszystkie mamusie.
Przywitałam się w piątek i znikłam na cały weekend bo miałam gości przez 3 dni. Oj działo się bo było 2 maluszków więc zabawy nie brakowało.
Dzisiaj trochę odpocznę i zabieram się za pakowanie torby bo już jako jedna z ostatnich chyba zostałam. Z przygotowaniem wyprawki też mi jeszcze nie poszło. Mam już wszystko kupione ale jeszcze część prania prasowania i układania zostało.
Zuzanna moja córeczka teraz w styczniu skończyła 3,5 roku. Już się nie może doczekać na siostrzyczkę dlatego nie wyciągam jeszcze wózka łóżeczka i ubranek bo wszystkie lale i misie jeżdziłyby tylko w wózku. A ubranka już mi szuka po szafkach i ubiera.
Co do samopoczucia to nie odbiegam od normy. Jeden dzień jest lepszy inny gorszy. Ostatnio mam coraz większe obrzęki szczególnie w nocy. Dłonie mam tak spuchnięte, że aż pieką i wyglądają jak baloniki. Zatrucie ciążowe raczej to nie jest bo ciśnienie nie przekracza 120.
Poruszałyście ważny temat kremu do pupy. Wypowiem się i ja. Sudocrem to bardzo dobry preparat i kiedyś był stosowany bardzo częst i dużo. Jednak na dzień dzisiejszy mamy dużo większy wybór dobrych preparatów delikatniejszych dla skóry dziecka. Warto mieć sudocrem w domu na wypadek kiedy skóra się podrażni i wtedy zadziała rewelacyjnie. Gorzej jest jak stosuje się go cały czas i zdąży się podrażnienie wtedy skóra jest do niego przyzwyczajona i trzeba działać jeszcze mocniejszymi preparatami. Na początku skóra dziecka jest bardzo cienka I delikatna, wymaga nawilżenia uzupełnienia lipidów i bariery ochronnej więc zalecane jest smarowania. Z czasem jak skóra jest " bezproblemowa" to pomału redukujemy ilość smarowania.

Caro trzymam kciuki!

My mamy jedną sypialnię dla naszej całej 4 osobowej rodziny. Oj był wyczyn przy planowaniu ustawienia. Zobaczymy na początku jak się sprawdzi. Jak coś to mąż ze starszą wylądują na jakiś czas w salonie.

Ale już się bardzo cieszę bo nareszcie nadszedł czas i od zeszłego tygodnia wybieramy projekt naszego domu gdzie my będziemy mieć swoją sypialnię a dziewczynki osobne pokoje:)

Śniło mi się, że dziecko mnie łapie swoją małą rączką za palec. Jak to robią małe dzieci. Tylko,ze przez brzuch.....

Carola powodzenia!!!

Caro powodzenia i czekamy na wieści.:)

Ja dzisiaj w miarę wyspana na koncie dwie wycieczki na siusiu ale późno się kładłam;) Sny ostatnio to mam jakieś dziwne wszystko się w nich miesza.

Carolajna mam nadzieje że akcja będzie owocna. Pewnie już walczysz :wink:. Czekamy na info.

Ja od dwóch dni muszę przyznać śpię dobrze, z soboty na niedzielę bolał mnie brzuch ale nie wstawałam. Może się jeszcze wyspie przed porodem :tak::biggrin2:. Jedynie co mam to jakieś dziwne sny, strasznie nie realne albo śnią mi się osoby o których nawet bym nie pomyślała:rolleyes2:

Moja apka pokazuje dzisiaj że mam 9 dni do porodu :happy2::szok:

Caro powodzenia :)

Seforko, to musisz miec wesolo ze swoja Zuza, pewnie jest przeslodka. Fajnie, ze ja tak ptrzygotowalas na pojawienie sie siostrzyczki, dzieci powinny byc swiadome, ze pojawi sie ktos nowy w ich domku a przede wszystkim w ich życiu.
Co do sudokremu to tez slyszalam, ze jest bardzo silny i ja zamierzam go stosowac tylko w razie potrzeby, tzn.przy sporym odparzeniu pupy.

A jaki krem polecacie do buzki na wyjscie na dwor?

Ja dzis jechalam do przychodni z moczem, sie nameczylam tym kustykaniem, ze juz nie mam na nic teraz sily...a w szoku jestem ze ludzie widzac w pociagu stojaca kobiete odwracaja wzrok :( kiedys zwrocilam uwage to starsza Pani stwierdzila ze ja tez nogi bola...

Ola, a jeszcze lepsi sa faceci i stare babki w rossmanie jak otwieraja druga kase dla ciężarnej....
Myślalam,ze w naszym kraju ciezarne lepiej sa traktowane a jest tak jak piszesz.

reklama
Ja tez myslalam, ze u nas to inaczj wyglada. Nie wiem w sumie kto jest gorszy, starsze Panie czy faceci, bo jesli juz ktos ustapil mi miejsca to mloda kobieta. Rossmann niby "promuje" sie jako sklep przyjazny dla kobiet w ciąży, niby że mamy pierwszenstwo do kasy...ale nigdy jeszcze nie udalo mi sie skorzystac z tego przywileju.

Do góry