reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

NowaNatka wody chyba rzadko się sączą, raczej odchodza za jednym zamachem. Ale jeśliby nawet się sączyly to wydaje mi się ze trzeba od razu jechać bo dziecko nie powinno być zbyt długo bez wód. Ja bym jechała ale najlepiej poradzić się w tej sprawie eksperta.
Masakra z tym myśleniem o porodzie. Ja tez bez przerwy przerabiam w glowie wszystkie możliwe scenariusze.

reklama
Moja mama mówi ze jej odeszły wody jak była w ciąży ze mną i sobie poszła spacerem do szpitala a to koło 40 minut jej zajęło i wszystko było w porzadku.

pytam glownie dlatego ze Gbs wyszlo mi dodatnie wiec chyba musze szybciej jechac .
a zapytam jeszcze przed porodem pojawia sie jakies plamienie ?

Nowa różnie może być. Mogą pójść wody, sączyć się, odpuść czop czysty lub z krwią, może być krwawienie lub plamienie albo same skurcze... naprawdę nie ma reguły. Jedno jest pewne. Poczujesz, że to poród

Ale naprodukowalyscie :-) ho ho ho ;-) powiem wam ze ja się ciesze ze mam to już za sobą zero stresu :-)'teraz tylko się ciesze synkiem :-) który jest bardzo grzeczny :-) a Tu prawie tygodniowy krokodylek ;-)

Załączniki

• 1453650695934.jpg
    1453650695934.jpg
    59,5 KB · Wyświetleń: 90
Bozienka no cudo masz już przy sobie:)

Dziewczyny mam pytanie czy Wasze dzieciaczki na tym etapie ciąży też tak szaleją w brzuchu? ja od wczoraj mam dość, mam wrażenie że co troche ona prostuje nogi nie zważając ze nie ma miejsca aż łapię stracha ze coś jej nie pasuje?

Ostatnia edycja:
reklama
Demolka ja mam.tak od jakiegos czasu...nawet za kolanko zlapalam albo to byl.lokiec hmmm ale.predzej kolanko bo u góry bylo....i rozpycha sie strasznie. Jemu juz niewygodnie.moze dlatego...malo miejsca ma.i probuje sie rozprostowac ale no niestety chyba musi poczekac z tym rozciaganiem.

Ja wlasnie bylam w netto bo mialam ochote.na platki miodowe, michalki i chrupki serowe hehe zaraz bede wcinac bo az slinka mi cieknie....moj sie w ogole.smial czy ja w warszawie w tym netto bylam bo nie bylo mnie ponad godzine a netto.mam 5 min od domu. A ja szlam powoli jak babcia 20 min w jedna strone :p

Do góry