reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Tak Was poczytałam, bidulki i się rroche przestraszylam. Ja mam planowane cc na 5 lutego i mam nadzieje, ze nic sie nie bedzie wczesniej dzialo, bo chce miec to cc a nie rodzic sn :szok:

reklama
Ola a to cc rozumiem takie fajne? Nie jesz 2 dni, cewnik, golenie, cięcie, puszczanie znieczulenia, wstawanie, przeorane powłoki brzuszne?

Nie rodziłam ani tak, ani tak więc nie wiem. Ale jak czytałam jak Wy się męczycie i popatrzyłam na rodzące dziewczyny jak lezalam w szpitalu to mi sie odechcialo, akurat mialam takie szczescie, ze lepiej finkcjonowaly kobiety po cc.

Ja rodziłam sn bez znieczulenia. Teraz 2 akcje porodowe, 2 indukcje porodu i jutro 3 i wciąż mam nadzieję, że urodze sn a nie zrobią cc ; ((

Kamisia już wiem czemu moja tak szalała, znowu sie na drugi bok obróciła a stawiałam ze już nie da rady bo za mało miejsca ma a tu ciągle mnie zaskakuje:))

Carola t moze rzeczywiście po przebiciu coś ruszy tylko słyszałam że to dość bolesne, mam nadzieję że nie za bardzo, Jak widać Danielek ma swój czas a nie będą Go ponaglać hehe

cc to zawsze operacja i trzeba się liczyć z konsekwencjami, jak by nie patrzeć to kilka warstw muszą przeciąć i zszyć.

Czytałam właśnie o tej herbacie z liści malin że to właśnie bardziej ma usprawnić poród a nie przyspieszyć. No ciekawe czy rzeczywiście coś o daje.

Demolka przebiajają podczas skurczu. Nie powinnam nawet poczuć.
Tak samo nasłuchałam się na temat bólu podczas masażu szyjki a to owszem nieprzyjemne ale nie bolesne.

siemanko. ja dzis wisielczy nastroj mam .dalej przeziebienie mnie trzyma dzis wezme w abl wit C zeby choc troche przeszlo do porodu . chodze juzjak wielka bomba .CHCE JUZ URODZIC;))!

Caro trymam kciuki juto za Ciebie oby poszlo juz ! ;)Caro mowisz o goleniu ,cos slyszalam ze piguly tez gola kurcze troche to krepujace .
Olu lekarz mowil ze najlepiej rodzic sn bo cc wiecej jest komplikacji i kobiety ogolnie gorzej to znosza .

reklama
Nowa nie ma obowiązku golenia jak nie chcesz przy porodzie sn. Takie Twoje prawo. Ja sama się gole ale to dla siebie. Przy cc golą łono

Do góry