reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Dziewczyny jako laik porodowy pytanie mam ... Czy można mieć rozwarcie bez odejścia czopa ? Czy to technicznie niemożliwe ? Ja od wczoraj czuje bóle okresowe, szczególnie jak sie położę i jak dzisiaj aplikowałam ostatnia dawkę luteiny to młoda juz jest baaaardzo nisko. Do tego mam lekkie rozwolnienia :(

reklama
Bettina obecny dom wypowiedzieliśmy do końca lutego, także 17.02 mam CC, nie wiem jeszcze do którego domu ze szpitala wrócimy :-)

Ja tez czuje mocne ruchy, takie podskakiwanie albo rozpychanie. Te gwałtowne tez mnie niepokoją , nawet pytałam lekarki czy nie jest mała owinięta pępowina... Ale ponoć nie jest, choć dokładnie nie widać

Haruna jesli chodzi o rozwolnienie to czesto maja kobiety krótko przed porodem. A z tym czopem to nawet nie wiem

Tiniaq Milosz jest rzeczywiście duży :-) ale dobrze ze wszystko ok

A u mnie wyniki nie sa takie zle, bardzo niskie zelazo, ale w pierwszej ciazy miałam dokładniej to samo także dobrze ze to tylko to :-) trochę mi lepiej jak wiem ze jest ok

Magda super ze Theo się obudził ja się zastanawiam co z tym tetnem Alexa bo mało vo się ruszał na ktg a tetno skakało :-( położne mówią ze wszystko jest dobrze ale ja jednak się martwię :-( takie cuda dzisiaj były

Załączniki

• 1452877073523.jpg
    1452877073523.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 59
Czop wygląda dokładnie tak jak opisała Nowa i może odejść w całości lub w częściach i wtedy można tego nie zauważyć. Ja dzisiaj dzień leniucha właśnie wciągam pysznego pączka:).
Na jutro zaplanowane większe zakupy oczywiście z mężem bo sama wszystkiego nie przytaszczę. Aaaa muszę sobie zrobić listę zakupów bo inaczej połowy rzeczy zapomnę:):) Tak to już jest z moją pamięcią w ciąży.

Czop również może wyglądać jak klej ;-) ciągnące przezroczyste zoltawe ...... ja miałam wszystkie oprucz z krwią ;-) i potwierdzone u lekarza ze to to :-)

Nie.no poczytalam sobie.o tym czopie nawet jakies zdjecia byly i jestem.pewna ze to czop mi odszedl...ale nie przejmuje sie tym bo jest napisane ze nawet pare tyg wczesniej moze odejsc

reklama
Do góry