reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku :blink: Obyście donosiły wszystkie do terminów i urodziły bez komplikacji, a potem szybko doszły do siebie. ;-) ;)

U nas sylwester był spokojny, spędziliśmy go w zaciszu domowym. O północy lampka bezalkoholowego ;-) ;) Dzisiaj tradycyjnie wstałam obolała, ech ta moja miednica. :hmm: U mnie w weekend zaczniemy 37 tydzień więc jest dobrze. :tak:

reklama
O Bettina Tobie to dobrze, 37 tydzień to już praktycznie koniec. W każdej chwili możesz urodzic. Mnie wczoraj wieczorem tak bolalo podbrzusze, że zaczęłam się bać ze dziecko będzie jeszcze z 2015. Dzisiaj mam ból straszny w pachwinie. U mnie dopiero 32 tydzien leci wiec wcale nie jest bezpiecznie. Myślę że to są normalne bóle jak na ten etap ciazy. Chociaż w poprzedniej takich nie mialam.

Witam wszystkie mamusie w Nowym Roku.

U nas sylwester minął spokojnie. O 24 mąż puścił z chłopcami petardy, złożyliśmy życzenia i chłopcy poszli spać, my położyliśmy się ok 2. Wstałam dopiero przed 11. Spałam w miarę dobrze.
Ja dzisiaj rozpoczęłam 36 tydz :rolleyes2: po weekendzie spakuje torbę :tak:.

Dziewczyny ja pisze na telefonie i właśnie przed chwilą wyskoczyły mi jakieś oceny czy komentarze do Waszych wypowiedzi, jeśli wcisne coś głupiego przez przypadek to bardzo bardzo przepraszam

Witam :)
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Mi bardzo dokucza ból bioder, najgorzej w nocy..:( mi leci 34 tc wiec jeszcze trochę zostało. Styczeń zaplanowany mam na pranie i układanie ciuszek, no i podszykowanie torby, ale to już pod koniec stycznia

Magdalena bóle mogą być normalne jak dla tego etapu ciąży ale jak będą się nasilać to warto jechać i sprawdzić. Lepiej dmuchać na zimne, wiadomo. ;-) ;)
My już mamy wszystko gotowe, torby od świąt spakowane i czekamy. Ja już mam stres samej wychodzić na miasto bo mam schizę, że zacznę rodzić a będę gdzieś na mieście :zawstydzona/y:

Anit pakuj torby koniecznie, już najwyższa pora. ;-) ;)

Kati ból bioder to jakaś masakra. Też mi dokuczają i często rano nie mogę przez to podnieść się z łóżka

Hej dziewczyny :-)

Bardzo się cieszę, że dotrwalysmy do Nowego Roku w dwupakach!

U nas Sylwester minął dość.wesoło. Mąż poszalał z dziećmi. Zjedliśmy pyszną kolację i ciasto. Potem szampan bezalkoholowy dla mnie i dzieci, troszkę fajerwerków i życzenia. Dzieci padły o 1, a ja poszałam spać po 3 :-) Dzieciaki spaly prawie do 12, więc jestem wyspana :-)

Wczorajsze stawianie brzucha i ból dziś zelżały,ale spojenie juz nie odpuszcza. Nie dziwi mnie to jednak na końcówce.

Witam się Noworocznie,
Dziewczyny ja dzisiaj trochę z innej beczki, czy możecie mi polecić jakiś dobry krem pod oczy?? Od jakiegoś czasu pod oczami mam bardzo suchą i czerwoną skórę, myślałam że się aż tak to nie rzuca w oczy ale się okazało inaczej. W kremach pod oczy jestem zielona więc jeśli macie coś co możecie polecić to proszę piszcie.

Witajcie w Nowym Roczku!
My siedzieliśmy sami w domku, spokojnie i leniwie a dziś spacer do teściow. Tez mnie cos brzuch czasem pobolewa, znów czuje krzyż i biodra. Raz czuje a raz nie. Chyba tak musi być. W poniedziałek wizyta. I też sama już daleko nie łażę. Musze spyrac gina czy moge spacerowac czy sobie wyluzowac teraz....

Oby do lutego! :-*

reklama
Magmich na taką czerwona i sucha skórę pod oczami najlepsza jest zwykła wazelina. Zakładam ze nie spisz teraz na brzuchu wiec najlepiej posmaruj sobie na noc taka solidna warstwę i po 2-3 dniach problem zniknie. Chociaż ja stosuję to od lat prawie każdej nocy bo wazelina raz ze tania a dwa bardzo tłusta i nie powstają dzięki temu zmarszki wokół oczu. Z kremów to Ci nie pomogę bo wypróbowałam masę i to takich drogich aptecznych i każdy jeden o kant ..... można rozbic

Do góry