reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Dzień dobry w Nowym Roku i oczywiście wszystkiego dobrego w tym 2016 :)
Musze i ja się poskarżyć, że na koniec 2015r. miałam swoje pierwsze w życiu skurcze... tzn.tak mi się wydaje, że to skurcze, bo napinał mi się bardzo brzuch no i bolał tak bardziej na dole i tak 4-5 razy i na szczęście minęło. Poza tym zaczęłam się coraz bardziej bać, tego o czym pisałyście wcześniej, samego połogu i zajmowania się dzidziusiem. Boje się, że nie będę umiała go karmić, że nie ogarnę tematu szczepionek itp. :( czuje sie jak małe dziecko, które bedzie miało dziecko...

Też macie takie kiepskie humory?

P.S.1. Jeśli ja ktoras z Was ocenilam negatywnie, to przepraszam, na pewno przez przypadek. Nie rozumiem tego systemu oceniania i nawet nie wiem gdzie to się robi.

P.S.2 Podzielcie się, proszę, ze mną swoją pozytywną energią...

reklama
A ja uważam,że nospa nie jest taka bezpieczna. W tej chwili już się wielokrotnie stwierdza u dzieci zaburzenia ponospowe. No i w innych krajach się jej nie stosuje. Lepiej wziąć rozkurczowo dużą dawkę magnezu niż nospe. Zwłaszcza na własną rękę ;-)
Szanowna Pani,
informuję, iż o podaniu leku No-Spa w okresie ciąży i laktacji zawsze decyduje lekarz. Ze względu na brak wystarczających badań, produkt No-Spy można stosować u pacjentek w okresie ciąży i laktacji jedynie w przypadkach, gdy korzyść zastosowania przewyższa czynniki ryzyka. W razie wątpliwości proszę skontaktować się z lekarzem.

Musze się pochwalić :-) nasze dzieło :-) z mężem ;-)

Załączniki

• 1451741057823.jpg
    1451741057823.jpg
    77,1 KB · Wyświetleń: 72
e-RzecznikNoSpa A czy nie o tym samym piszę? :oo: Poza tym wchodząc na forum wypadałoby najpierw się przywitać i przedstawić, a nie pouczać bezzasadnie :sorry:

Dzięki dziewczyny za radę co do kremów. Postanowiłam na razie za radą Magdy wstrzymać się z większym wydatkiem a wczoraj wieczorem posmarowałam skórę pod oczami cutibazą i o dziwo dzisiaj wygląd lepiej.

Ola spokojnie wszystko będzie dobrze, dasz sobie świetnie ze wszystkim radę.

Ja dzisiaj na zakupach dla maluszka byłam. Dokupiłam to czego mi brakło a nawet więcej:zawstydzona/y:.
Później zagoniłam męża do piwnicy po kartony z ciuszkami po starszej córce, przejrzałam wybrałam te najmniejsze wyszło tego ze 3 worki więc od jutra mogę zacząć prać i prasować. Dzisiaj jestem już padnięta.
U nas za oknem jest dzisiaj -10 stopni a wiatr taki że sprawia wrażenie jeszcze zimniej.

Dziewczyny czy któraś z was ma może pięciolatka w zerówce? Pytam bo nie bardzo wiem jak to teraz będzie. Chodzi o to że moja nie chodziła do przedszkola i poszła dopiero teraz do szkolnej zerówki (bo był obowiązek). Zastanawiam się czy w związku z nową ustawą już tego obowiązku nie ma.

Magmich jak czytam o tych sześciolatkach to strasznie namieszali. :szok: Z tego co ja zrozumiałam według tej nowej ustawy będzie powtarzać jeszcze raz zerówkę i do I klasy pójdzie dopiero w kolejnym roku. A te sześciolatki co już są w pierwszej klasie to będą w niej jeszcze kolejny rok jako siedmiolatki chyba że rodzic zdecyduje, że dziecko pójdzie do drugiej klasy zamiast powtarzać rok. Ciekawa jestem bardzo jak to wyjdzie w praktyce :confused:

Bettina też mi się tak właśnie wydaje a pytam dlatego że moja od poniedziałku wraca do szkoły a za dwa tygodnie zaczyna ferie i najchętniej zatrzymałbym ją w domu ze względu na to że często łapie infekcje a ja od niej. Wiem że to troszke egoistyczne ale wlałbym już teraz nic nie podłapać bo nawet zwykły katar ciągnie się u mnie z 3 tygodnie.

reklama
Co tu tak cicho? Czyżby forum zamarzło? U mnie dziś - 1o C. Noc z jedną pobudką więc super. Wczoraj bolała mnie kość ogonowa jak zmieniałam pozycję, takie kłucie kilka sekund, łażę jak babcia nieraz.

Do góry