reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Madzia życzę dużo zdrówka dzieciaczkom. A Tobie siły i wytrwałości. Kurcze że też zawsze musi się coś przypałętać. Czekamy na informację, mam nadzieje że dziś będzie już lepiej.

Ja właśnie jeszcze musze małemu kosmetyki kupić a wogóle nie wiem jakie. I chyba też wybiorę wszystko z jednej firmy i będziemy obserwować czy nic dzidziusia nie uczula.

reklama
Dzien dobry!

Magda zdrowka dla dziewczynek i Marcela oraz Ciebie oczywiscie!

Mkvet temat oilatum byl juz u nas kilka razy poruszany i generalnie duzo dziewczyn nie poleca ze wzgledu na ciezki sklad i przeznaczenie kosmetykow do skóry problematycznej. Lepiej zaimwestowac w cos bardziej naturalnego i lekkiego w składzie, co nie bedzie az tak ingerowac w pielegnacje maluszka-ja mam Hipp i chce dokupic tez krem do twarzy tej firmy. Oliwki nie mam i nie wiem czy bede kupowac, slyszalam, ze olej kokosowy dobry od poczatku (polozne z UK polecaja), u mnie polozna polecala firme Veleda, bo bardzo naturalny sklad,ale jak dla mnie troche drogie-mozna znalezc inne kosmetyki z podobnym skladem, a poza tym ma nieprzyjemny zapach. Lepiej wyprobowac kilka firm i zobaczyc, ktory kosmetyk najlepszy dla dziecka i Ciebie niz kupowowac wszystko jednej firmy a potem do kosza. No chyba, ze firma podpasuje to juz inna kwestia. Bo co pasuje jednemu dziecku nie musi byc dobre dla innego. Takie jest moje zdanie. Awaryjnie kupilam tez Linomag i Bepanthen.

Milego dnia! :-)

Dostaliśmy oilatum, w dosyć dużej ilości, ale jak tak piszesz to przemyślę stosowanie i pewnie wybiorę coś delikatniejszego. :)
Z tym próbowaniem kilku firm z jednej strony masz rację, ale jak wystąpi reakcja uczuleniowa to nie będzie wiadomo na co i wtedy i tak wszystko trzeba odstawić i wybrać nowe.

Magda zdrówka dla dzieci, wiem co czujesz moja mała też po nocach kaszle i to już od dłuższego czasu. Posiedzi w domu i jest lepiej pójdzie do szkoły i zaczyna się na nowo:angry:.
U mnie dzisiaj biało za oknem i ślisko się zrobiło więc trochę jestem uziemiona bo rodzinka na mnie naskoczyła że mam sobie wybić z głowy wyjście:no:. Zabrałam się z ogarnianie mieszkania ale energii nie starczyło na wiele, może po obiedzie zrobię drugie podejście.
Co do kosmetyków to u starszej stosowałam oilatum i za radą położnej kąpiele w krochmalu bo małej okropnie skóra schodziła. Później miałam żel do mycia z hippa.
Do smarowania pediatra polecił atopre lub atoperal i okazało się super.

Magda zawsze się coś Was uczepi, zdrówka dla Was

Aschlee podczytałam Cię na innym wątku, trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli ja cały czas myślę o Tobie i Vivi! zaciskaj tam ładnie nóżki!

Co do kosmetyków to poczytałam dzisiaj ciut ich składy i nadzieję że coś wybiorę a i jeszcze patrzyłam cos na buźkę na zimno bo to przecież luty będzie:) macie coś sprawdzone od pierwszych dni na zimno?

Czesc kobietki.

U mnie jak zawsze pod gore.Dlatego dlugo sie nie odzywalam.
Dzis bylam na badaniach w klinice.

Mala sie obrocila glowa w gore ale to akurat najmniejszy minus....
Blizna jest w stanie gorzej niz tragicznym 29.12 kolejna wizyta i podjecie decyzji jezeli bedzie tak samo badz gorzej ( bo nie mialam do konca pelnego pecherza i nie dalo sie oblukac jej dokladnie calej ) powiedzieli ze nie beda czekac dluzek bo jak peknie to juz moze byc za pozno.
Dzis mi mowili o mozliwych komplikacjach i kazali podpisac zgode na przetaczanie krwi i w razie potrzeby inne operacje badz zabiegi.
Torba od dzis przymusowo ma byc gotowa,gdyby cos sie dzialo dostalam numer pod ktory mam dzwonic i wysla transport.
Skurcze dalej sa ale na szczescie rozwarcie wewnetrzne nie jest duze.

Tak czy owak na chwile obecna mozliwosci porodu sn nie ma

Magda podczytalam ze dzieciaczki chore.Duzo zdrowka dla nich i sil dla Ciebie :tak:

Demollka dziekuje za pamiec :* :tak: robie wszystko by dotrwac jak najdluzej ale nie bede sciemniac ledwo chodze.Boli mnie cala miednica,kregoslup i stawy.Do tego puchne strasznie.Wygladam jak chomik ze wscieklizna powiedzieli ze jezeli do 21 dalej tak bedzie mam poinformowac lekarza swojego
Teraz dalej kontrole co tydzien przynajmniej do tego 29.12 bo dalej beda podejmowac decyzje systematycznie

Aschle kurde będzie dobrze nie martw się ją zapas a co dokładnie Ci powiedzieli na ta bliznę ?? I wrazie W w którym tygodniu będziesz. Jak Cię to pocieszy to mam dokładnie takie same bóle

Bozienko jezeli nie daj Bog nie mogliby czekac dluzej i tego 29.12 podjeli decyzje o cc to to bedzie 35tc

Co do blizny stwierdzila ze wyglada fatalnie ja jej mowilam pozniej ze ona mnie czasami dosc mocno boli to powiedziala ze wcale sie nie dziwi.Ze dokladnie mi powie 29.12 co i jak bo teraz nie do konca mialam pelny pecherz i nie cala dalo sie ja obejrzec dokladnie.Ze gdyby cokolwiek sie dzialo to dali mi numer mam pod niego dzwonic a gdyby bylo ok to spotykamy sie 29 i podejmujemy juz ostatecznie co i jak.
Wtedy ma tez byc na konsultacji dwoch innych ginekologow i kardiolog

reklama
Aschlee a podali Ci sterydy? bo nie wygląda to za ciekawie więc mogliby dodatkowo w razie w zabezpieczyć Małą.
Mam nadzieję że się nie gniewasz że tu do Ciebie napisałam ale zawsze podczytywałam i trzymałam kciuki za staraczki i jakoś tak mi zostało z tym moim kibicowaniem po cichutku:-)

Do góry