reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Hej Wam
U mnie ostatnio brak czasu i ciągle coś się dzieje... Zrobiliśmy sobie kilkudniowy wyjazd, po powrocie ja coś złapałam teraz mała zawalona, ledwo zipie:-( Do tego w końcu zabrałam się za przemeblowanie pokoju dziewczynek, w związku z tym zakupy, nowe łóżko i porządki... Jak wszystko ogarnę to zabieram się za pranie i prasowanie ciuszków, bo czas leci nieubłaganie a z moją kondycją już różnie bywa:sorry:
Demolka, Natka jakby co Świebodzin to ja ;-)
Natka jeśli coś Cię niepokoi to zawsze lepiej sprawdzić, jeśli masz niedaleko do szpitala czasem warto podjechać i się uspokoić.
Madzia uważaj na siebie! Ja ostatnie dni dałam sobie w kość i teraz ledwo łażę:sorry:

Madziu jak dobrze ze u Ciebie dobrze.
u mnie maly odwrocil sid spowrotem i fika,jednak dobrze sadzilam ze sie odwrocil na 3 dni;-)jestem z okolic Sulechowa dozg mam 40 km.do gina chodze w wolsztynie ,ale tam zaraz zostawiaja na 3 dni w szpitalu:crazy:

Magda bardzo się ciesze z dobrych wiadomości, teraz odpoczywaj ile możesz - po prostu pełen relaks, wiem że w Twoim wydaniu o ten odpoczynek będzie ciężko;-).
Magda dziękuję u mnie ok. czuje się dobrze. Wiadomo że z dnia na dzień jest ciężej ale jeszcze daje radę. :tak:
Dzisiaj chyba troszkę przesadziłam znowu ze sprzątaniem, bo ze mnie taka Zosia samosia i najlepiej jak wszystko zrobię sama. Mąż musiał mi mopa wyrwać z ręki aby podłogi zmyć :eek:

Tymek jeszcze główka do góry i moja ginekolog kazała brzuch masować okrężnicy ruchami aby już powoli się przekręcił. Mówiła żeby to było do 32 tyg. Ale że Tymek duży to byłoby wskazane troskę wcześniej bo później będzie już za duży na takie fikołki. Od dzisiaj zaczęłam go prosić i masuje brzuch jak smaruje się kremem po kąpieli właśnie okrężnymi ruchami wg. zaleceń. Oby to pomogło. :-)

Anit mojej koleżanki córcia do 39tc była ułożona pośladkowo. Ponieważ w Uk obracają dzieci przed porodem, to kumpela się zgodziła. Obrócili malutką sprawnie i już była radocha,że jednak rodzi sn. Tymczasem malutka za dw dni nim się poród zaczął obróciła się znowu :-D Nie udało się uniknąć cc jednak. Piszę to, byś nie traciła nadziei, bo pomimo wielkości takie maluchy umieją płatać figle :-) I daj czasem mężowi posprzątać. Mój po tylu latach jest specem od sprzątania, bo nigdy mu nie broniłam ;-)

Natka ktg muszą Ci zrobić bez przyjmowania na oddział. Nie ma takiej opcji by odmówili. Niektóre szpitale pobierają niewielką opłatę, ale robią. Wiem, bo masa koleżanek w Pl tak jeździ. :-)

M@linko Ty tez nie szalej. Na prawdę nie warto :sorry: A co do czasu, to nic nie mów. Ja jestem przerazona jak ta ciąża mi szybko leci :szok:

Boże co za masakra :/ moje uczulenie osiągnęło apogeum. Musiałam opuścić męża i córkę i zmieniłam pokój na taki gdzie mogłam otworzyć okno.
Dostałam takiego kaszlu, ataku dusznosci, zatkany nos dodatkowo ze nie mogłam pddychac :/ a przy każdym kaslaniu i odpychaniu nosa czuję cały brzuch, masakra :(

reklama
Do góry