reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Kurcze no właśnie może to być leniwy dzień może mało miejsca aoze być coś poważniejszego kurde zawsze coś to jest nie sprawiedliwe juz tyle przeszłas :-( czemu teraz nie może być bez stresów

reklama
Bozienko no dokładnie. Może być po prostu to,że maluch ma mało miejsca, a moga byc słabe przepływy, duża ilość wód, za mała ilość wód, coś z łożyskiem, albo wiele innych poważniejszych powodów. Mam nadzieję,że jutro okaże się po prostu,że Teoś podrósł :-)

Za tydzień mam Cardiff więc tam jeszcze się wszystkiego upewnię. I mimo,że cardiff mam rano o 10, to o 16 mam być u siebie w Swansea na ktg i pobraniu krwi. Nie odpuszczają.

Tak. Pod tym względem czuję się mega bezpiecznie. :-) Nawet o fizjoterapii mi wspominali na to spojenie, ale na razie wstrzymujemy się. Na prawdę nie wiem skąd ta fama,że w Uk opieka w ciąży jest taka fatalna :confused:

Carolajna a może odnośnie dotykania brzuszka to sposobem weź tę Panią. Powiedz,że lekarz zabrania, więc nawet Ty sama musisz się hamować ;-)

Bo jak ciaza przebiega spokojnie to nie masz takich częstych wizyt i całkiem inaczej jest niż w pl ale np siostra miała jakaś bóle na kości ohonowej poszła z tym do zwykłego lekarza nie minął tydzień a miała już rezonans zrobiony z racji tej ze jak była nastolatka miała guza na kręgosłupie okazało się nic złego najprawdopodobniej zbierają się jej tam hormony przepisane ma zabiegi rechabitacje zalecana dieta no full opcja a w pl niestety na rezonans czeka się po kilka miesięcy no chyba ze robisz prywatnie to mas zod szczala. Śmieszy mnie to brat np miał przepukline pacgwinowa jajko mu wyszło dość duże przeszkadzało to w pracy nie mógł dźwigać a i siedzieć zbytnio nie miał jak i czekał na zabieg 4 miesiące lekarz mu powiedział ze prywatnie zrobi od szczala a tak to musi czekać no chyba ze mu np uwieznie to natychmiast na sor i operacja odrazu . Ehhhh piękna polska i służba zdrowia prywatnie wszystko zrobisz od reki

Bozienko no masz rację. U nas nikt z pilnymi spawami nie czeka tyle. Mojej znajomej mama miała dziś zabieg (coś w piersi miała i jej usuwali). Od wizyty do zabiegu czekała 3 tygodnie. Według mnie to krótko. Jak mój mąż poszedł tutaj z bólem łokcia do lekarza, to mu pełno badań robili ( w tym rezonans) i to w dwa tygodnie od wizyty. Mimo,że wyszło wszystko niby ok, to i tak mu dali od razu rehabilitację bo łokieć i ręka dalej bolały. Z drugiej strony, jak ciąża spokojna i zdrowa, to po co szaleć z badaniami i wizytami? W Pl państwowo przecież też nie ma szału.....tak mnie naszło dzisiaj na dumanie :-)

Nie wiem jak jest na NFZ jest w ciąży ale jak chciałam cokolwiek załatwić na NFZ to musiałam czekać . Do lekarza tez chciałam się zapisać na NFZ tak żeby wrazie w było to w czerwcu pani mi powiedziała ze może mnie zapisać na październik zwatpilam podziekowalam i powiedziałam jej ze do października to ja nie będę bez opieki lekarskiej

reklama
Do góry