reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

A nie jest. Wyleczyłam się i to sama! Macica okazała się jelitami najwidoczniej i poszło po wypróżnieniu. ..
Wczoraj miałam lekką biegunkę a dzisiaj rano bolały jelita więc to to.
Od 15 min czuję się ok o ile ten ból spojenia i katar można nazwać dobrym samopoczuciem ;)

Bozienka gdybym czuła zagrożenie i jakiś ból naprawdę silny to uwierz, że zamiast na forum siedzieć to rwałabym do szpitala jako pierwsza.
Spokojnie i dziękuję za troskę.

Czytałam gazetę dla ciężarówek. .. nie dość, że zalecają kąpiel codzienną dla maluchów to jeszcze polecają emolienty od urodzenia a nawet dla wcześniaków!
:eek:

reklama
Wiesz co ja używałam dla córki wczesniaka emolium i byłam z niego bardzo zadowolona mała miała mydełko balsam oliwkę i szybko sobie poradzilysmy z sucha skóra odchodząca dosłownie płatami normalnie się łuszczyla .

A co do Ciebie to jeżeli piszesz ze boli Cię strasznie i aż zadzwoniła do lekarza i ten kazał Ci przyjechać na oddział no to znaczy ze bylo źle . Ale ok więcej się nie będę wypowiadać tylko napisz następnym razem ze jednak nie jest tak źle jak opisywałas np posta wyżej. I nie obrażaj się . Ważne ze przeszło :-)

Bozienka nie obraziłam, naprawdę.
Wiesz, jak się kumuluje kilka rzeczy to boli mocniej. Nie było lajtowo co prawda ale też nie tak żeby lecieć od razu. Skonsultowałam z lekarzem, ustaliliśmy co robić i czekałam. Jak się okazuje słusznie.
Ale problem w tym, że ja mam ZJD i boję się, że właśnie zaczyna okres najgorszych bóli, z córką w ciąży na tym etapie chodziłam po ścianie i modliłam się o szybszy poród. ..ehhh, no ale wtedy nie wiedzieli co mi jest.

Co do emolientów to tak, jak najbardziej gdy jest problem jak u Ciebie ale nie jak leci dla wszystkich. Ale to moje zdanie i nie narzucam, przecież każda z nas używa innych kosmetyków i inne lubi. Skoro Tobie pasuje to dlaczego masz nie używać?

Ja myślę że jeżeli chodzi kosmetyki to bardzo indywidualna sprawa i nie można się na noc nastawić bo wszystko zależeć ostatecznie będzie od dziecka. Uważam też ze nie ma co przesadzac jeżeli dziecko nie ma problemów skórnych i w miarę naturalnie pielęgnować a dopiero jak coś się dzieje szukać rozwiazan:) ale to takie moje niedoświadczone zdanie;)

Otoz to są osoby co na pampersy pampersa narzekają a ja osobiście byłam z nich zadowolona i z synem tylko takich mogłam używać a córa znowu od początku była na happy i tez z nich byłam zadowolona dopiero później zmieniłam na pampersa bo jednak były lepsze jak mała zaczęła juz chodzić . Zazwyczaj każdy wczesniak ma problemy ze skórą tak samo jak i przenoszone dziecko też skóra się łuszczy i schodzi . I dobrze kropek napisała ze wszystko będzie zależało od dzieci :-)

Dokładnie. Od dziecka i od Ciebie.
Przecież wiadomo, że i mi mogą być potrzebne. Tego nie wiem. Mi chodzi tylko i wyłącznie o używanie ich na wyrost czy "na zapas". Może nie umiem się wysłowić żeby ktoś inny zrozumiał.

Miłej nocy, dobranoc.

Jak używałam kosmetyków to tez ostrożnie i sprawdzałam czy dzieciaki nie mają uczulenia np na jakiś krem który używam jednak maleństwo jest w bliskim kontakcie z Twoja skóra i tez może alergicznie zareagować ..

Spokojnej nocy carolajna :-)

Witam z samego rana. Wolny dzień a ja już nie śpię. No ale całą noc dobrze spałam. Wczoraj zasnęłam w salonie i mnie rodzina tam zostawiła :szok: obudziłam się po 23 wszystko włączone a chłopaki chrapali na górze. Bałam się ze po przejściu do sypialni nie zasne ale usnęłam jak małe dziecko:-).

Co do kąpieli dzieci to ja kąpałam chłopców codziennie. A z kosmetykami nigdy nie przesadzalam bo chłopcy mieli bezproblemowa skórę. Ze starszym używałam najzwyklejszej oliwki a na odparzenia tyłka to czasami sudokrem na zmianę z mąka ziemiaczana. A prz młodszym kosmetyki z nivea i również sudokrem i mąkę ziem.

Dobry yyy. Ja dzisiaj w łóżku zostaje, w sumie w domu. Mąż robi nam zakupy i jedzie do pracy a ja pokibluję bo mam katar niezły ; ((
Oprócz spojenia nic nie boli więc jest nieźle. Mam zamiar coś ugotować i upiec ;)
Sny miałam powalone, aż się płakać chciało :( ; ( :( ; (

Miłego dnia.

reklama
Carolajna lepszy katar niż te bóle które miałaś wczoraj, najważniejsze, że przeszły a z resztą dasz sobie radę. :tak:

Ja dzisiaj zostałam obudzona wcześnie. Nie dość, że TŻ kręcił się po mieszkaniu jak czołg, strasznie hałasował to jeszcze dziecko się obudziło i była tak aktywna, że aż szok, skopała mnie z każdej strony :szok: Nie mogę wyjść z podziwu jak ona się ostatnio kręci i wierci! ;-)

Do góry