reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Ja o robaczkach nie slyszalam za to wiem ze jak sie wda we mnie to nie bedzie lubila fałdek pod pupa dlatego ja biore nieprzemakalne :) zeby zaden podklad sie nie rolował :)

Po prostu już zgłupiałam od nadmiaru informacji :zawstydzona/y:
Tyle się naczytałam jak to dzieci przesikują pieluchy czy dużo ulewają, że jakoś tak mi się skojarzyło, że materac się ubrudzi.
A potem przypadkiem gdzieś przeczytałam, że w materacu pianka kokos gryka robią się robaczki to się wystraszyłam, że to własnie może być od takiego zalania. Koleżanki nie miały robaczków i nie narzekały na taki rodzaj materaca.
No sama już nie wiem co i jak

To o robakach to akurat nie bajki.

Ja mam protektory na materace u dzieci. Od początku. Kilka razy uratowały materace. Dokładnie podczas wymiotów. Materac raz obrzygany ( przepraszam za słowo) jest dla mnie do wyrzucenia. Dlatego kupuje takie ze specjalnego materiału nieprzemakalnego,ale nie szeleszcza. Dodam,że czasem zdarzały się ciężkie biegunki i podczas snu maluszki mi potrafiły ufajdac wszystko. Taki podkład u nas jest jak prześcieradło na gumkach. Nic się nie zwija i super się pierze. Schnie chwilkę dosłownie na grzejniku. Polecam ;-)

Jak materac chłonie wilgoć to wszelkie robactwo może się zalegnac. Niestety. Wystarczy,ze maluch przesika pieluszke,upoci się w czasie gorączki,albo zaliczy wymioty. Oczywiście to nie jest tak,że od razu robale są musowo,ale mogą się pojawić.

No i właśnie po to chciałam tą nakładkę na materac, cała wilgoć zatrzyma się, żeby ta osłonka zatrzymała wilgoć i do materaca nic nie dochodziło.
Na nasz materac też bym takie coś chciała ale mamy przedłużany na zamówienie i na taki niestandardowy rozmiar nie ma ochraniaczy :-(

Bettina - ja mam coś takiego OCHRANIACZ NA MATERAC 60x120 NIEPRZEMAKALNY NYKS (5768758729) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i bardzo bardzo polecam. Generalnie pasuje do opisu Magdy, więc to pewnie to samo :-) Nie wyobrażam sobie jakby wyglądały by nasze materace bez nich... Wpadki starszej, wymioty, ulewanie, przeciekająca pieluszka, rozlane soczki itd itp
Oczywiście większość wypadków na trochę późniejszym etapie rozwoju, ale u mnie nie ma opcji żeby jakiś materac nie miał takiej ochrony ;-)

reklama
9Ale produkcja ;-) ja was przepraszam ale wczoraj jakoś nie miałam weny do tego bolało mnie całe krocze i brzuch mały jak się ruszał to sprawiało mi to naprawdę bol wiec nie wiem czy on tak kopał mocno czy jakiś wrażliwy brzuch wczoraj miałam.
Co do podkładu :-) tego nie przepuszczalego w domu pomocy stosowalismy takie prześcieradła z jednej strony jak prześcieradło a od spodu właśnie taki materiał który nie przemaka za gumce był rewelacja i schnie naprawdę szybko oprucz tego były też inne podkłady pod prześcieradło ale ja wolałam właśnie te z gumka co się zakłada i zmienia jak się posiusia ktoś . Szkoda ze o nich nie wiedziałam jak córa czy syn z pampersów schodzili bo wtedy miałam bym problem z głowy a nie podkładanie foli duperelkow ;-)

Właśnie sobie zdałam sprawę ze mąż za tydzień juz jedzie do wojska :-( co prawda tylko na 2 tygodnie ale jednak będzie mi źle :-(

Do góry