reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Astonia - witaj :-)
Carolajna - tylko wróć do nas!

Mnie też drapie w gardle więc zaraz jakieś mleko z czosnkiem i płukanka na dobranoc.
A jutro lekarz. No i dopiero rano zobaczę jak ta moja krzywą cukrowa wyszła. Mam nadzieje ze nieźle, bo ostatnio mam smak tylko na słodkie.

Dobrej nocy

Cześć dziewczyny :)
Ależ tu się gadanie zaczęło, ło matko z córko :) Bardzo fajnie :)

Astonia - witaj, czytaj, pytaj :)

Magda - trzymam kciuki za Ciebie i Theo :) Tak swoją drogą, to jeszcze Ci nie napisałam, że to naprawdę śliczne imię <3

Z tym zusem to jakiś kryminał jest. Czasem mam wrażenie, że urzędnicy to jacyś frustraci, którzy czerpią satysfakcję z utrudnienia życia wszystkim dookoła. Mam nadzieję, że się Wam sprawy w miarę szybko jednak powyjaśniają :/

Tiniaq wyprzedziła mnie z podrzuceniem bloga Sroki Sroka o....: analiza - fajnie wiedzieć co nam koncerny sprzedają :) Przy starszym synku do mycia różne różności wyprobowalismy do mycia, ale chyba najlepiej sprawdził się Rossmann. Młody miał bardzo wysuszoną skórę, bo był przenoszony dwa tygodnie, a w dodatku alergie pokarmowe go dręczyły. No i dlatego codziennie fundowalam mu masaż olejkiem migdałowym. Na ciemieniuchę też dawałam po prostu olejek i wyczesywałam. Chusteczek w domu nie używałam, a na wyjścia ostatecznie najbardziej polubiłam Rossmanna. Maleńkie opakowanie sudocremu na mocniejsze oparzenia, w sumie nie potrzebowaliśmy niczego więcej. Do tego jeszcze tylko bezwodny krem na zimnoi wiatr i tyle.

Carolajna - wracaj do nas prędko ;) spokojna jak liść nenufaru unoszący się na tafli jeziora ;) czy jakoś tak..

Mnie też ostatnio setki strasznie swędzą - smarujecie się czymś? Pomaga?

Witam się ze śniadankiem, mała urzęduje.
Wiecie co zauważyłam że nawet jak młoda mocno urzęduje tatuś ręke położy i spokuj tagrze wiemy kto u nas będzie curcie uspokajał.

Carolajna wracaj szybko

Bozienko współczuje ja miałam tak wczoraj

Witam się i ja :)
Noc jako tako, humor też jako tako. Zrobiło mi się zimno na ustach, standard ze tak powiem :/
Bozienka współczuję zgagi, wiem co przezywasz.. minie po ciąży hehe
Współczuję wszystkim przebojów z Zusem i sama zaczynam się martwić bo moje pierwsze zwolnienie do ZUS dopiero pójdzie..aż strach myśleć.
Coś muszę dziś pewnie trochę mieszkanko ogarnąć, choć przyznam że niewykluczone ze zrobie to jutro jak mąż pójdzie do pracy.
Poza tym strasznie mnie irytuje, ktoś musi :/

Jadzia u nas to samo..nieraz wołam męża i mówię patrz patrz jak kopie a on zawsze przykłada rękę żeby poczuć i koniec ale jak czeka żeby zobaczyć to młoda zawsze kopnie:)

reklama
Ja za to już w poczekalni u lekarza. Jak to na NFZ - teraz dwie godziny czekania ;-)
Humor mi się poprawił, bo dzieci (tfu tfu) jakby trochę zdrowsze. Niech tak już zostanie :-)

Kropek - jak piesek się trzyma? Trzymam kciuki za całą paperologię związaną z obroną. Oby jednak poszło w miarę sprawnie.

Choco - z tą zgagą to ja trochę tak mam. Przed pierwszą ciążą często mnie męczyła. W każdej ciąży też, ale za to po porodzie mija zupełnie. Mam nadzieję, że to się nie zmieni.

Bozienka - pisałaś o związku zgagi i owłosienia u dziecka j przypomniało mi się, że też wiele razy to słyszałam. Teoretycznie kolejny przesąd ciążowy. Choć gdzieś słyszałam, że hormon, który wpływa na porost włosów, może nasilać uczucie zgagi. Może coś w tym jest.
Bo np. to że w czasie pełni rodzi się więcej dzieci często się sprawdza (przynajmniej wg personelu szpitala) :-)

Do góry