reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Dzień dobry :)
Ja dziś lecę do roboty, a potem jedziemy kupić szafę do jednego pokoju i szafki do przedpokoju. Potem szybki obiad i przemeblowanie :/ Już się czuję zasapana... Nie rozumiem jak to jest, w poprzedniej ciąży chyba tak nie było, że jak pływam przez 45 min., to z oddychaniem jest ok, ale wystarczy, że zawiążę sznurówki i zaczynam spać jak lokomotywa :(
Magda - jeśli macie tak przemyślany i umotywowany ten telefon, to to jest świetny prezent :) No i gratuluję mądrych dziewczynek, bo takie wychowanie wymaga dużo wysiłku ze strony rodziców.
Kropku - super :) bardzo jestem ciekawa efektu z listwą. Pochwalisz się?

kropek - bardzo lubie zestaw szary+roz - z bialymi listwami na pewno bedzie super

Magda - ja tez jestem za ograniczaniem dzieciom dostepu do gadzetow (mamy jeden telewizor, ktory nie lata caly dzien, tylko gdy chcemy cos konkretnego obejrzec, corka nie korzysta z naszych laptopow ani komorek), ale mysle, ze zabraniac wszystkiego nie mozna. Owoc zakazany kusi najbardziej ;-D

Hej dziewczyny ja od rana szorowałam podłogę wczoraj ni3 miałam na to siły ;)

Niby folia była ale wiadomo ze bokiem gdzieś tam się zawsze farba chlapnie;)

Dziewczyny jasne ze pokaże ale to długotrwały proces wiec nie tak szybko;) meble B3da najwcześniej za miesiąc wiec nam się nie spieszy a gdzieś wyczytałam ze lepiej na świeża farbę tego nie kleic bo może odparżyć i z farbą odejść wiec odczekamy z 2 tygodnie i wtedy będzie klejona zarówno ta w połowie jak i pod sufitem ;) na koniec wykladzina i dopiero na nowo przykrecimy listwę podłogowa :) taki plan;)

Wczoraj wypatrzylam coś takiego, wiem już jak to uszyc i to naprawdę całkiem niskim kosztem a na necie znalazłam na kilku stronach rozbieżność od 400 do 650 zł makabryczne ceny i za co? .... tylko zastanawiam się czy jest sens juz? Bo myślałam nad mięciutkim kocykiem z wsadem jak kołderka i ze w środku zrobię taka wisząca karuzele z kolorowymi maskotkami coś na zasadzie maty edukacyjnej a takie lampki jak na tym jednym zdj to nawet mam już :)
Co o tym myślicie? Lepiej poczekać aż dziecko będzie miało ok roku czy to fajne miejsce do zabawy tez dla takiego niemowlaka kilku miesięcznego?

Dziś przyjeżdża mój mąż :) juppi :) odkąd zamieszkalismy razem j3szcze nigdy nie rozstalismy się na dłużej niż 2 dni a tu prawie 5 juz minęło ale mi się tesknilo;)

Idę sprzątać dalej i się szykować bo po 12 mam wizyte u lekarza :) Miłego dnia:*

Załączniki

• 1445067304995.jpg
    1445067304995.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 37
  • 1445067320365.jpg
    1445067320365.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 36
  • 1445067477417.jpg
    1445067477417.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 35
Witam się z rana :)
U nas ciepło ale pada i pada..
Wczoraj posprzatalam to dziś mogę się pobyczyc o ile córka da ;)
W związku z tym ze z babcią żyjemy we wzglednym rozejmoe ma dziś do nas wpasc ;) później chyba moja mama i chrzestna Nastki :) także może będzie dzień odwiedzin hehe :)
Humor póki co mi dopisuje ;)
Aha a co do mojego gardła to rano zaniemowilam a później jak już odzyskalam głos to mialam mega chrype. Aktualnie czuję zawalome gardło ale nie boli także będę żyć mam nadzieję ;)

Kropek mata edukacyjna to super zajęcie właśnie dla takiego maluszka kilkumiesiecznego :) o ile oczywiście zrozumiałam z opisu o co chodzi ;)

Teraz otworzyły mi się zdjęcia i to co pokazujesz to tippie :)
Wg mnie jednak dla dziecka starszego :) moja córka dostała coś podobnego na dzień dziecka, miała wtedy ok 10 miesięcy i nie była jeszcze zainteresowana :) ostatnio troszkę bardziej zwraca na to uwagę ale jeszcze średnio a teraz mamy 13 i pół miesiąca :).

Cześć Dziewczyny

szaro zimno, najchętniej spędziłabym ten dzień w łóżku ale taki komfort miałam tylko w pierwszej ciąży
W nocy też kiepsko spałam, Vivi popłakiwała,, na szczęscie mąż się nią zajął, ale i tak ostatecznie musiałam się obok niej położyć by zasnęła ...

Udanego weekendu :tak:

Chodzi mi o to z3 jak będzie mała to jej zawieszenie w środku te lampeczki i różne zabawki i będzie sobie leżeć na plecach i oglądać względnie później kopać czy ciągnąć jak na macie a później zmieni to swój charakter w miejsce sekretnych zabaw :) ale może faktycznie za wcześnie i się wstrzymam :)

Wiesz co Kropek ja sobie pomyślałam że Ty możesz zrobić to co piszesz tylko nie jako namiot a właśnie jako taka matę np z palakiem :)
I będzie dla małego dzidziusia :) a później weźmiesz zdejmiesz to co tam wisi i święci i możesz dorobić taki namiocik o tam przewiesiec dla większego dziecka :)
Ja bym się trochę bała o bezpieczeństwo maluszka w tym namiocie :)
Mam nadzieję że rozumiesz co podpowiada moja wyobraźnia ;)

reklama
Do góry