reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2025

Teraz to i ja zastanawiam się czy lekarka nie za szybko zleciła mi te wszystkie badania….Wy już byłyście na morfologii?

reklama
Teraz to i ja zastanawiam się czy lekarka nie za szybko zleciła mi te wszystkie badania….Wy już byłyście na morfologii?
ja mam zrobione już wszystko morfologia, mocz, grupa krwi, toksoplazmoza , różyczka , kila, HIV itd Dzisiaj mam na wizycie mieć założoną kartę ciąży, dzisiaj wg OM 10+0 i jestem przerażona tym co dziś przeczytałam na tej grupie.

Ja teraz dostałam skierowanie na te wszystkie badania, więc w najbliższym czasie pójdę a 5go sierpnia mam prenatalne i tydzień wcześniej krew do testu Pappa.

Cześć, dziewczyny!

Podczytuję wątek od początku, ale ciągle obawiałam się odezwać. Wszystkim Wam mocno kibicuję i mam nadzieję, że będą tutaj już same dobre wiadomości!

lyanna94 bardzo mi przykro. Gdybyś chciała porozmawiać lub o coś zapytać, daj znać.

Ja mam za sobą dwie straty i jedną ciążę biochemiczną. Robiłam wszelkie możliwe badania, które w sumie nic nie wykryły. Potem udało się szczęśliwie urodzić synka i mam żywiołowego 5 latka w domu. A teraz chcieliśmy spróbować z drugim dzieckiem. I dziś ujrzeliśmy pięknie bijące serduszko (według USG 8t0d). W sobotę zaczęłam trochę plamić i byłam już gotowa na najgorsze, ale okazało się, że to mały krwiak, a z maluchem wszystko dobrze.

Miłego dnia!
mamy taką samą różnice wieku 😉 wiem że są większe ale zastanawiam się jak to będzie 😳

ja byłam na pierwszej wizycie 27/06 i następna umówiona na 18/07. Na tą wizytę mam komplet dostarczyć komplet wyników badań i z tego co rozmawiałam z moim lekarzem prowadzącym to te wszystkie badania są po to aby założyć kartę ciąży. Tak jest podobno wg przepisów na NFZ. Na tej wizycie 18/07 będę miała 8t+4

ja byłam na pierwszej wizycie 27/06 i następna umówiona na 18/07. Na tą wizytę mam komplet dostarczyć komplet wyników badań i z tego co rozmawiałam z moim lekarzem prowadzącym to te wszystkie badania są po to aby założyć kartę ciąży. Tak jest podobno wg przepisów na NFZ. Na tej wizycie 18/07 będę miała 8t+4
Ja już miałam założona kartę ciąży przy ostatniej wizycie ( drugiej).

reklama
A przed prenatalnymi masz jeszcze wizytę u swojego ginekologa? Czy dopiero po
Byłam dzisiaj i następna wizyta to już prenatalne, czyli za 4 tygodnie, na nie mam przyjść z kompletem tych badań.
To była moja 3 wizyta, poleciałam pierwszy raz po pozytywnym teście, mimo że nic jeszcze nie było widać, bo biorąc pod uwagę moją historię od razu obstawił mnie lekami.

Do góry