reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Czekaj.... Mój synek ma roczek a ja nigdy nie układałam siusiaka. Jedyne co to ta pielęgnacja mnie przerażała trochę i nadal nie jestem pewna czy wszystko dobrze robimy 🤷🤷🤷 jeśli teraz będę mieć córcię to muszą mi dać w szpitalu instrukcje obsługi bo synka ogarnę ale z córeczka to mzoe być różnie 🤣🤣🤣
Dziewczynka jest prosta w obsłudze. Ja nie wiem jakbym miała zająć się siusiakiem. Najwyżej będę was atakować jak się tym zajmować 😂
jak dobrze, ze to potwierdzasz, ze nie jest ze szkla, ja naprawde sie boje, ze popsuje czlowieka 😂😂 no ale zawierze Ci na slowo, musi byc dobrze!
Córka mi się nie stłukła a była królikiem doświadczalnym 😂 nie da się zrobić krzywdy takiemu maleństwu z automatu dostajesz 100 % więcej delikatności w obsłudze 😂

reklama
Dziewczynka jest prosta w obsłudze. Ja nie wiem jakbym miała zająć się siusiakiem. Najwyżej będę was atakować jak się tym zajmować 😂
Córka mi się nie stłukła a była królikiem doświadczalnym 😂 nie da się zrobić krzywdy takiemu maleństwu z automatu dostajesz 100 % więcej delikatności w obsłudze 😂
My to poszliśmy do pediatry jak Karol miał że 4 miesięce, żeby pokazała i sprawdziła jak ogarniać siusiaka. Jak mu naciągnęła napletek to ja sobie oczy zasłoniłam i powiedziałam do męża, że ja nie dam tak rady zrobić... To samo miałam z pępuszkiem, nie ogarniałam odchylania i osuszania. Jak zaczęłam to zamykałam oczy, żeby nie widzieć co tam jest 🤷🤣🤣🙈

My to poszliśmy do pediatry jak Karol miał że 4 miesięce, żeby pokazała i sprawdziła jak ogarniać siusiaka. Jak mu naciągnęła napletek to ja sobie oczy zasłoniłam i powiedziałam do męża, że ja nie dam tak rady zrobić... To samo miałam z pępuszkiem, nie ogarniałam odchylania i osuszania. Jak zaczęłam to zamykałam oczy, żeby nie widzieć co tam jest 🤷🤣🤣🙈
Ty mi nie mów że trzeba coś tam naciągać. Proszę o 2 córeczkę bo zrobię krzywdę synkowi. Dziewczynę nie miałam problemu bo to tak samo się obsługuje jak nas. Mąż mówi że on nie wie jak trzeba chłopaka obsługiwać 😂

Z tym obcinaniem włosów to jakieś głupie przesady są

ja jeszcze przed zrobieniem testu rozjaśniałam i skracałem włosy i teraz też mam zamiar obciąć [emoji2]

co do ogarniania dzieci to właśnie z dziewczynką mam doświadczenie, bo dużo zajmowałam się córką kuzyna jak była malutka, gorzej z chłopcem [emoji28] no ale według ostatniego usg będzie córka, oby się nic nie zmieniło to nie będę miała problemów w obsłudze haha

Nie no układać teoretycznie nie trzeba ale czasem przy zmianie pampersa mały stoi i sie boje ze mu sie powywija albo polamie [emoji23] tez mysle ze z dziewczynką jest trudniej bo jak kupe robi to sobie wszystko umaze i chyba balabym sie ze jej kupa do pochwy wejdzie [emoji28] siusiaka tez nie naciągam sam sie nim teraz bawi to sam go rozrusza [emoji6]
Teraz to ja oczy ze zdumienia wystawiam. Jaka pielęgnacja, ukladanie siusiaka [emoji15] to on się sam nie układa? [emoji23] Dziewczynkę mam to nie wiem

Nie no układać teoretycznie nie trzeba ale czasem przy zmianie pampersa mały stoi i sie boje ze mu sie powywija albo polamie [emoji23] tez mysle ze z dziewczynką jest trudniej bo jak kupe robi to sobie wszystko umaze i chyba balabym sie ze jej kupa do pochwy wejdzie [emoji28] siusiaka tez nie naciągam sam sie nim teraz bawi to sam go rozrusza [emoji6]
Myśle że będzie podoba trudność obsługi oby dwóch egzemplarzy. Siostra mówiła żeby lepiej ułożyć bo jak nie to może szybciej przesikac pampersa. I podobno chłopacy bardzo lubią sikać jak nie mają pampersa 😂

reklama
Myśle że będzie podoba trudność obsługi oby dwóch egzemplarzy. Siostra mówiła żeby lepiej ułożyć bo jak nie to może szybciej przesikac pampersa. I podobno chłopacy bardzo lubią sikać jak nie mają pampersa 😂
Ja przez pierwsze 3-4 miesiące nie wiem ile razy byłam osikana przez synka. Ściągasz pieluchę i chwilą moment a tu fontanna. Pamiętam jak miał 3 miesięce i tak siusiał, że do ucha mu wpadło 🤣🤣🤣

Do góry