reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Czekaj.... Mój synek ma roczek a ja nigdy nie układałam siusiaka. Jedyne co to ta pielęgnacja mnie przerażała trochę i nadal nie jestem pewna czy wszystko dobrze robimy 🤷🤷🤷 jeśli teraz będę mieć córcię to muszą mi dać w szpitalu instrukcje obsługi bo synka ogarnę ale z córeczka to mzoe być różnie 🤣🤣🤣
Dziewczynka jest prosta w obsłudze. Ja nie wiem jakbym miała zająć się siusiakiem. Najwyżej będę was atakować jak się tym zajmować 😂
jak dobrze, ze to potwierdzasz, ze nie jest ze szkla, ja naprawde sie boje, ze popsuje czlowieka 😂😂 no ale zawierze Ci na slowo, musi byc dobrze!
Córka mi się nie stłukła a była królikiem doświadczalnym 😂 nie da się zrobić krzywdy takiemu maleństwu z automatu dostajesz 100 % więcej delikatności w obsłudze 😂

reklama
Dziewczynka jest prosta w obsłudze. Ja nie wiem jakbym miała zająć się siusiakiem. Najwyżej będę was atakować jak się tym zajmować 😂
Córka mi się nie stłukła a była królikiem doświadczalnym 😂 nie da się zrobić krzywdy takiemu maleństwu z automatu dostajesz 100 % więcej delikatności w obsłudze 😂
My to poszliśmy do pediatry jak Karol miał że 4 miesięce, żeby pokazała i sprawdziła jak ogarniać siusiaka. Jak mu naciągnęła napletek to ja sobie oczy zasłoniłam i powiedziałam do męża, że ja nie dam tak rady zrobić... To samo miałam z pępuszkiem, nie ogarniałam odchylania i osuszania. Jak zaczęłam to zamykałam oczy, żeby nie widzieć co tam jest 🤷🤣🤣🙈

My to poszliśmy do pediatry jak Karol miał że 4 miesięce, żeby pokazała i sprawdziła jak ogarniać siusiaka. Jak mu naciągnęła napletek to ja sobie oczy zasłoniłam i powiedziałam do męża, że ja nie dam tak rady zrobić... To samo miałam z pępuszkiem, nie ogarniałam odchylania i osuszania. Jak zaczęłam to zamykałam oczy, żeby nie widzieć co tam jest 🤷🤣🤣🙈
Ty mi nie mów że trzeba coś tam naciągać. Proszę o 2 córeczkę bo zrobię krzywdę synkowi. Dziewczynę nie miałam problemu bo to tak samo się obsługuje jak nas. Mąż mówi że on nie wie jak trzeba chłopaka obsługiwać 😂

Z tym obcinaniem włosów to jakieś głupie przesady są

ja jeszcze przed zrobieniem testu rozjaśniałam i skracałem włosy i teraz też mam zamiar obciąć [emoji2]

co do ogarniania dzieci to właśnie z dziewczynką mam doświadczenie, bo dużo zajmowałam się córką kuzyna jak była malutka, gorzej z chłopcem [emoji28] no ale według ostatniego usg będzie córka, oby się nic nie zmieniło to nie będę miała problemów w obsłudze haha

Nie no układać teoretycznie nie trzeba ale czasem przy zmianie pampersa mały stoi i sie boje ze mu sie powywija albo polamie [emoji23] tez mysle ze z dziewczynką jest trudniej bo jak kupe robi to sobie wszystko umaze i chyba balabym sie ze jej kupa do pochwy wejdzie [emoji28] siusiaka tez nie naciągam sam sie nim teraz bawi to sam go rozrusza [emoji6]
Teraz to ja oczy ze zdumienia wystawiam. Jaka pielęgnacja, ukladanie siusiaka [emoji15] to on się sam nie układa? [emoji23] Dziewczynkę mam to nie wiem

Nie no układać teoretycznie nie trzeba ale czasem przy zmianie pampersa mały stoi i sie boje ze mu sie powywija albo polamie [emoji23] tez mysle ze z dziewczynką jest trudniej bo jak kupe robi to sobie wszystko umaze i chyba balabym sie ze jej kupa do pochwy wejdzie [emoji28] siusiaka tez nie naciągam sam sie nim teraz bawi to sam go rozrusza [emoji6]
Myśle że będzie podoba trudność obsługi oby dwóch egzemplarzy. Siostra mówiła żeby lepiej ułożyć bo jak nie to może szybciej przesikac pampersa. I podobno chłopacy bardzo lubią sikać jak nie mają pampersa 😂

reklama
Myśle że będzie podoba trudność obsługi oby dwóch egzemplarzy. Siostra mówiła żeby lepiej ułożyć bo jak nie to może szybciej przesikac pampersa. I podobno chłopacy bardzo lubią sikać jak nie mają pampersa 😂
Ja przez pierwsze 3-4 miesiące nie wiem ile razy byłam osikana przez synka. Ściągasz pieluchę i chwilą moment a tu fontanna. Pamiętam jak miał 3 miesięce i tak siusiał, że do ucha mu wpadło 🤣🤣🤣

Do góry