reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Dzień Dobry!
jak po weekendzie? 😏 ja już odliczam ostatni miesiąc pracy 😁
W środę wizyta - czuje jakby ostatnia była wieeeeki temu. Mysle o tym detektorze, ale nie wiem czy na tym etapie jeszcze się przyda, czy już czekać na ruchy maluszka 🙈

reklama
Jak zwykle witam się z rana dziewczynki. Troszkę nadrobiłam wczorajszych postów. A wiec, nigdy nie pomyślałam, żeby układać siusiaka synkowi, bo inaczej mogę go złamać, uszkodzić czy coś 🙈😅 obsikana też byłam kilka razy i też siusiał jak wkładany był do wanny. O pępek pomagała dbać mi moja mama, bo to akurat też jakoś mi nie szło. Włosy podcinam co miesiąc i nie wyobrażam sobie w ciąży tego nie robić, to są zabobony, w które ja w ogóle nie wierzę, tak samo jak patrzenie przez dziurkę od klucza czy coś w tym stylu 🙈 za 2 tyg będę farbować farbą bez amoniaku. Ja jak zwykle pobudka po 5 i nie mogę dalej spać, masakra 😒
Przyjemnego dnia ❤️

Dzień Dobry!
W środę wizyta - czuje jakby ostatnia była wieeeeki temu. Mysle o tym detektorze, ale nie wiem czy na tym etapie jeszcze się przyda, czy już czekać na ruchy maluszka 🙈
Ja też mam wrażenie, że moja była wieki temu i najlepsze jest to, że myślałam że mam wizytę w środę, a w kuźwa mam w czwartek, pomyliłam się 😅😭 muszę czekać dzień dłużej. Ale później prenatalne mamy chyba w ten sam dzień 9 sierpnia. Te wizyty to stanowczo za rzadko 😀

Ja mam wizytę w piątek dopiero, więc czeka mnie cały tydzień czekania. O podcinaniu włosów w trakcie ciąży nie słyszałam nic takiego 🤣 kolor pójdę niedługo robić, pytałam o to na pierwszej wizycie ginekolog i mówiła, że jak najbardziej można, tylko żeby farba była bez amoniaku itd 🙂

Dzień Dobry!
Ja w sumie to cały weekend przespałam... Ostatnio czuję się coraz gorzej. Cieszę się że jednak mam to zwolnienie, mimo tego że chorobowe będę miała o 1500 niższe niż pensję którą dostawałam. Trudno, to tylko pieniądze a czuję że nie dałabym rady dziś w pracy. Ja mam 9.08.2021 prenatalne i jestem pełna obaw. Do tego test pappa... Naczytałam się ostatnio o kontrolach ZUS o wadach genetycznych i tylko mnie zaczęły nerwy zjadać... Muszę przestać czytać tę wszystkie artykuły tylko zabrać się za jakieś książki, wyjdzie mi to na lepsze ;-)

Ja też mam wrażenie, że moja była wieki temu i najlepsze jest to, że myślałam że mam wizytę w środę, a w kuźwa mam w czwartek, pomyliłam się 😅😭 muszę czekać dzień dłużej. Ale później prenatalne mamy chyba w ten sam dzień 9 sierpnia. Te wizyty to stanowczo za rzadko 😀
Ooo nie! Ale dobre z tego, że to tylko dzien dłużej a nie tydzien 😃 a prentalane mamy razem, na którą masz godzinę?

Ja w sumie to cały weekend przespałam... Ostatnio czuję się coraz gorzej. Cieszę się że jednak mam to zwolnienie, mimo tego że chorobowe będę miała o 1500 niższe niż pensję którą dostawałam. Trudno, to tylko pieniądze a czuję że nie dałabym rady dziś w pracy. Ja mam 9.08.2021 prenatalne i jestem pełna obaw. Do tego test pappa... Naczytałam się ostatnio o kontrolach ZUS o wadach genetycznych i tylko mnie zaczęły nerwy zjadać... Muszę przestać czytać tę wszystkie artykuły tylko zabrać się za jakieś książki, wyjdzie mi to na lepsze ;-)
Czym więcej człowiek czyta tym bardziej sie stresuje, tak to działa 🙈
Ja nie robię pappa, chyba że wyjdą nieprawidłowości w usg to wtedy się zdecyduje.
o tak! Książki, jakiś netflix i humor się poprawi 😏
Ja jeszcze miesiąc w pracy to myśle, tylko jak jest chwila czasu pomiędzy obowiązkami a zajmowaniem się 3 latkiem 😁

reklama
Do góry