Hej. Ja dzisiaj kończę urlop. Niestety ja wszystko zostawiłam sobie po córce więc jedynie troszkę ciuszków dokupię, z jeden kocyk i coś do kąpieli + jeden krem. Przyznaję że z drugim i kolejnym dzieckiem jest po prostu łatwiej. Z pierwszym to wszystko wychodzi w tzw. praniu byleby się nie spinać i tyle
reklama
Mam to samo hehe nawet jeszcze nie myślę o tym bo mnie przerażaJestem lekko przerażona tym co piszecie, tymi wyprawkami, porodem a co dopiero opieką nad takim maleństwem. U mnie to pierwsza dzidzia i nie mam zielonego pojęcia o niczym jak ja się tego wszystkiego nauczę?
OsaMayor
Fanka BB :)
Ja też się boję. Może raz w życiu przewinęłam miesięczniaka koleżanki a tak więcej dzieci blisko nie było. Ale jakoś to będzie chyba
Dzięki dziewczyny za wszystkie listy wyprawkowe, w głowie się nie mieści ile rzeczy trzeba kupić. A to tylko (albo i aż) taki mały czlowiek.
We wtorek mam prenatalne i już odliczam.
Dzięki dziewczyny za wszystkie listy wyprawkowe, w głowie się nie mieści ile rzeczy trzeba kupić. A to tylko (albo i aż) taki mały czlowiek.
We wtorek mam prenatalne i już odliczam.
Nulina
Matko mam to samo! Jestem najmłodsza w rodzinie i jak siostra czy kuzynki rodziły to ja byłam nastolatka nie bardzo zainteresowaną bobasem nigdy nie przewijałam dziecka, ale nauczymy się! Zaczęłam już czytać poradniki dla rodziców, później przyjdzie czas na szkole rodzenia a później milion pytań na forum będziemy mieć i instynkt zrobi swojeJestem lekko przerażona tym co piszecie, tymi wyprawkami, porodem a co dopiero opieką nad takim maleństwem. U mnie to pierwsza dzidzia i nie mam zielonego pojęcia o niczym jak ja się tego wszystkiego nauczę?
Lusia04
Moderator
Ja też wcześniej nie miałam dzieci w rękach. Po porodzie mi pokazała dziewczyna jak mam przebierać maleństwo i jakoś dałam radę nie jest to takie straszne jak się wydaje dziecko też nie jest ze szkła i nie da się zrobić krzywdy mu tak łatwo jak się wydaje.Matko mam to samo! Jestem najmłodsza w rodzinie i jak siostra czy kuzynki rodziły to ja byłam nastolatka nie bardzo zainteresowaną bobasem nigdy nie przewijałam dziecka, ale nauczymy się! Zaczęłam już czytać poradniki dla rodziców, później przyjdzie czas na szkole rodzenia a później milion pytań na forum będziemy mieć i instynkt zrobi swoje
jak dobrze, ze to potwierdzasz, ze nie jest ze szkla, ja naprawde sie boje, ze popsuje czlowieka no ale zawierze Ci na slowo, musi byc dobrze!Ja też wcześniej nie miałam dzieci w rękach. Po porodzie mi pokazała dziewczyna jak mam przebierać maleństwo i jakoś dałam radę nie jest to takie straszne jak się wydaje dziecko też nie jest ze szkła i nie da się zrobić krzywdy mu tak łatwo jak się wydaje.
Szczypiorek1
Teraz to ja oczy ze zdumienia wystawiam. Jaka pielęgnacja, ukladanie siusiaka to on się sam nie układa? Dziewczynkę mam to nie wiemMi duzo pomogly dziewczyny na sali poporodowej, chocby przy zakładaniu pieluszki nie wiedzialam jak i czy wogole ukladac siusiaka nigdzie tego nie mowili, mialam na sali trzy wieloródki które byly dla mnie skarbnicą wiedzy. A w domu jakos poszlo, duzo daly szkoly rodzenia online przed porodem, ogladalam najpierw sama, a pozniej co wazniejsze puszczalam tez mojemu.
Szczypiorek1
Życzę Ci by pierwszy dzień po urlopie zleciał szybko i przyjemnie. Najgorzej jest wrócić, potem jakoś leciHej. Ja dzisiaj kończę urlop. Niestety ja wszystko zostawiłam sobie po córce więc jedynie troszkę ciuszków dokupię, z jeden kocyk i coś do kąpieli + jeden krem. Przyznaję że z drugim i kolejnym dzieckiem jest po prostu łatwiej. Z pierwszym to wszystko wychodzi w tzw. praniu byleby się nie spinać i tyle
reklama
wiola0904
Czekaj.... Mój synek ma roczek a ja nigdy nie układałam siusiaka. Jedyne co to ta pielęgnacja mnie przerażała trochę i nadal nie jestem pewna czy wszystko dobrze robimy jeśli teraz będę mieć córcię to muszą mi dać w szpitalu instrukcje obsługi bo synka ogarnę ale z córeczka to mzoe być różnieTeraz to ja oczy ze zdumienia wystawiam. Jaka pielęgnacja, ukladanie siusiaka to on się sam nie układa? Dziewczynkę mam to nie wiem