reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
A to mnie dalej myli i nie wiem czasem jak mam mówić, w którym tygodniu jestem. Bo na forum i w internecie bardziej funkcjonuje np. 7 +3, i potem nie wiem jak mam mówić ludziom, którzy aż tak w tym nie siedzą :p
To zależy, lekarze zazwyczaj zaniżają jak masz 7+3 to dla nich 7 tydzień ciąży, ja uważam, ze to już 8 bo 7 tydzień się skończył i zaczął 8, a w ogóle to nie ma to jakiegoś większego znaczenia 😉

A to mnie dalej myli i nie wiem czasem jak mam mówić, w którym tygodniu jestem. Bo na forum i w internecie bardziej funkcjonuje np. 7 +3, i potem nie wiem jak mam mówić ludziom, którzy aż tak w tym nie siedzą :p
Ehhh z tymi tygodniami to jest, hehe. Większość lekarzy liczy skończony tydzień więc i ja tak do lekarza mówię, teraz jestem 6+6 więc jestem w 6 tygodniu ciąży, do znajomych mówię, że jestem w 7 😁 a mężowi mówię że jestem 6+6 😁 bo on w ogóle nie rozumie tygodni 🤣🙈🤷

Ehhh z tymi tygodniami to jest, hehe. Większość lekarzy liczy skończony tydzień więc i ja tak do lekarza mówię, teraz jestem 6+6 więc jestem w 6 tygodniu ciąży, do znajomych mówię, że jestem w 7 😁 a mężowi mówię że jestem 6+6 😁 bo on w ogóle nie rozumie tygodni 🤣🙈🤷
To ja się czuję trochę jak Twój mąż :)

Wiesz 12+5 no to już praktycznie 13 tc . Brakuje jednego dnia - Wiec nie przekłamane 😍.

Dziewczyny kiedy powoli zaczynacie kompletować po trochu wyprawkę ? Jestem chyba jakaś nienormalna ale znalazłam upatrzony wózek w super cenie i zastanawiam się czy właśnie teraz go już nie kupić 🙆
Ja co prawda kompletować nie muszę bo w domu mam 11 miesięcznego malucha woec większość rzeczy już mamy ale właśnie w ciąży z synkiem zaczęłam koło 20 tygodnia ciąży. Jakoś po badaniach połówkowych zaraz

Dziewczyny kiedy powoli zaczynacie kompletować po trochu wyprawkę ? Jestem chyba jakaś nienormalna ale znalazłam upatrzony wózek w super cenie i zastanawiam się czy właśnie teraz go już nie kupić 🙆
Ja też zamierzam koło połówkowego usg zacząć robić wyprawkę 🙂 choć najchętniej to zaczęłabym to robić teraz, zaraz, już 🤣

ja myślę żeby w 5 miesiącu zacząć tak pomalutku coś kupować [emoji4]

.

powiem wam, że przez dwa dni zero wymiotów (nudności miałam, ale nie jakieś mocne), a dziś już znowu od rana wymioty [emoji28]
potrzebuję świeżego powietrza, ale mieszkam w środku miasta i po otwarciu okna 8 tak tego powietrza nie ma [emoji19]
rozglądam się za mieszkaniem z dala od centrum, żeby więcej zieleni było, bo nie dam rady z dzieckiem tu gdzie mieszkamy mieszkać

reklama
Dziewczyny jak wymiotujecie to dłuższy czas utrzymują wam się mdłości ? Mi od rana było niedoborze, potem raz zwymiotowałam i potem czułam się już ok. Normalnie zjadłam, bez mdłości. Czy też tak macie czy może się czymś zatrułam?

Do góry